En ole koskaan…

 

Luin tämän hauskan postauksen Caritan blogista, kiitos inspiraatiosta tyylikkäälle blogikollegalleni! Eli kaksikymmentä kohtaa, jota en ole koskaan tehnyt, kokenut tai halunnut tehdä!

Oletko sinä koskaan etuillut kassajonossa tai vaihtanut autonrenkaita? Minä nimittäin en ole!

En ole koskaan

…halunnut matkustaa Aasiaan. En tiedä, minua ei vain kiinnosta erityisemmin idän kulttuurit.

…ollut polttareissa. Tämäkin on kokematta, eikä minulle ole pidetty niitä.

…ajanut nurmikkoa. Meillä on ruohonleikkuri, jossa ei ole vetävää ominaisuutta. En siis fyysisesti jaksaisi ajaa loivaa rinnettä, ja nurmikkoa on aika paljon.

…vaihtanut autonrenkaita. Viime keväänä tuli sellainen tilanne, että autostani tyhjeni rengas. Vararengasta ei takakontissa ollut, ja oli aikamoinen säätö, että auto ja nainen saatiin kotiin. Täksi talveksi pitää hommata uudet talverenkaat.

…kasvattanut pitkiä hiuksia. Voi, tämä on surku, olisi ihana saada paksu, kiharahko tukka. Hiuslaatuni on niin hentoinen, että se alkaa hapsottamaan, jos se kasvaa pidemmäksi. Toisaalta, mikään ei estäisi kokeilemasta pidennyksiä, vaikkapa sivuille, jotka eivät kasva ollenkaan.

…ollut telkkarissa. Radiossa sen sijaan olen ollut joskus nuorena kansanmusiikkiyhtyeeni kanssa.

…hypännyt benji-hyppyä. En uskaltaisi! Mutta vetovarjoilemassa olen ollut, Kreetalla kesällä 2000. En taitaisi enää uskaltaa. Oli aika orpo tunne siellä 40 metrissä, pelkän pienen kapulan päällä istuessa.

…polttanut ruohoa. Huolestuttaa, kun siitä puhutaan nykyään niin kuin se olisi jotenkin normaalia. Minulla on nollatoleranssi huumeisiin, enkä uskaltaisi ikinä kokeilla edes mitään mietoa sellaista. Ja mieto huume on myös huumetta.

…käynyt vaeltamassa. Tätä voisin kokeilla, olisi kiva vaeltaa vaikka Alpeilla. Lapissa olisi kiva vaeltaa ruskan aikana. Tosin parempi puolisko ei tästä ajatuksesta innostu.

…nukkunut taivasalla. Teltassa sen sijaan olen, viimeksi alle kolmekymppisenä. Ei ole mun juttu ollenkaan.

…murtanut raajaa. Onneksi!

…etuillut kassajonossa. Sen sijaan olen kohdannut etuilijoita. Kerran Kannelmäessä asuessani sioidessani Siwassa kolmen tytön porukka kiilasi kassajonossa häpeilemättä etuimmaikseksi. Kassa ei sanonut sanaakaan, mutta meikä avasi sanaisen arkkunsa. ”Täällä on jonon pää”, kajautin. Tytöt hämmentyivät niin, että menivät kiltisti jonon perälle. Toimisikohan nykyään?

…pelännyt henkeni edestä. Ei ole onneksi tullut vastaan sellaisia tilanteita, että henkikulta olisi ollut uhattuna.

…juossut 10 km tai enemmän. Juoksu tuntuu tylsältä, pitäisi varmaan mennä johonkin juoksukouluun, jotta oppisi juoksemaan. Liian kovaahan ei saisi alkaa heti juosta. Tykkään pyöräilystä enemmän.

…tullut ekana kolaripaikalle. Huh, se olisi pelottavaa. Olen toki nähnyt kolaripaikkoja, siltä ei voi välttyä, kun ajaa motaria päivittäin. Aina tulee paha olo ja sääli niitä kohtaan, jotka ovat joutuneet kolariin.

…mennyt meikit naamassa nukkumaan. En ole ikinä, ikinä jättänyt kasvoja puhdistamatta, vaikka kello olisi mitä.

…myöhästynyt lennolta. En ole myöhästyjä, vaan etuajassa oleva. Sekin on vähän ärsyttävää, tulla kuluttamaan aikaa kentälle. Jos on tapaaminen tai joku muu sovittu meno, varaan turhankin paljon aikaa siirtymiseen.

…syönyt hummeria. Tai sammakoita. En saisi varmaan hyönteisiäkään alas. Hummeria olisi kyllä kiva syödä vaikka Karibian auringon alla.

….katsonut yhtään jaksoa Putousta tai Salkkareita.

…harmitellut suuria päätöksiä. Tottakai sitää jossittelee, että mitäs jos olisinkin valinnut tehdä noin tai näin, mutta tosissaan en ole katunut mitään.

Samaistutko johonkin kohtaan? Mitä sinä et ole koskaan tehnyt?

16 Comments

 1. 20/08/2019 / 11:31 am

  Samaistun tähän Aasian matkailuun, itseäni ei ole myöskään oikein koskaan kulttuurit sillä suunnalla maailmaa innostaneet joten en ole haaveillut niistä missään vaiheessa sen enempää. Samoin benjihyppy kuulostaa joltain joka ainakin itseltäni jäisi tekemättä.

  Kiva tämmöinen postaus, pitää napata itsellenikin.

 2. 20/08/2019 / 4:19 pm

  Mä luin kohta kohdalta eteenpäin ihmetellen mitä kaikkea minulta on jäänytkään kokematta, mutta yksi kohta pisti silmään, en ole koskaan murtanut raajaa. Minulta on murtunut sama jalka kaksikin kertaa. En voinut vastata yhteenkään kohtaan myöntävästi. Mukava lukea asioita erilaisesta näkökulmasta.

 3. H
  20/08/2019 / 4:58 pm

  Jaan tuon ajatuksen, että juoksu tuntuu tylsältä. Mikähän siinäkin on? Kävelen, pyöräilen, uin ja hiihdän erittäin mielelläni. Mutta juoksu. Ei.
  Voiko siitä oppia pitämään, vai voiko vaan todeta ettei ole oma laji? Jaksan kyllä juosta, mutta juuri se, että se on tylsää 🙂
  Myös täällä nollatoleranssi huumeisiin. Ei kiinnosta. Vielä vähemmän kuin juoksu ;)) Mihin huumeita tarvitaan? Elämäni on hauskaa ilmankin. Ja mielenterveysongelmia jos ilmaantuisi, niitä en kyllä hoitaisi päihteillä. Ehkä kovan kroonisen kivun hoitona ymmärtäisin.

 4. Kristiina
  20/08/2019 / 5:03 pm

  Ilahduttaa että joku muukin myöntää ettei Aasia innosta.

 5. marjukkap
  Kirjoittaja
  20/08/2019 / 6:41 pm

  Niinpä, kun ei ole oikein mitään tarttumapintaa idän kulttuureihin, niin ei kiinnosta. Ehkä jos ystäväpiirissä olisi vaikka japanilainen, niin asia voisi olla toisin!

 6. marjukkap
  Kirjoittaja
  20/08/2019 / 6:43 pm

  Niinpä, olisi tylsää, jos olisimme kaikki samanlaisia!

 7. marjukkap
  Kirjoittaja
  20/08/2019 / 6:46 pm

  Ehkä, jos juokussa pääsisi jonkinlaisen kuntorajan yli, se voisi olla hauskaa? Yksi ystäväni juoksee joka päivä, ja hänen rakkauttaan lajiin on ilo seurata.

  En mäkään lähde tuomitsemaan lääkekäyttäjiä. Kun ei onneksi ole siitä kokemusta, niin en ota kantaa. Mut muuten kantani on sama kuin sullakin. Ei kiinnosta!

 8. marjukkap
  Kirjoittaja
  20/08/2019 / 6:48 pm

  Hih, no näin on! Ehkä mieli muuttuu joku pöivä. No ehkä Singapore tai Kuala Lumpur voisivat kiinnostaa tavallaan.

 9. T.Rva46
  20/08/2019 / 8:08 pm

  Tämä on kiva haaste!

  Tuohon pilvikohtaan kommenttina, en taas absolutistina tajua ollenkaan miten voi hyväksyä alkoholin muttei kannabistuotteita? Tai että tupakka olisi parempi? Ei, en kyllä ymmärrä kun katsoo tilastoja suomalaisten juomisesta, niistä aiheutuvista ihimillisistä murheista, sairauksista ja kustannuksista.
  Tuntuu epäloogiselta. Alkoholia ei tarvita yhtään mitään muita päihteitä enempää mihinkään. 🙂

 10. Katri
  21/08/2019 / 6:28 am

  Samaistun todella vahvasti tuohon Aasian matkailuun! Ihmis- ja eläinoikeuksien tilanne sekä ympäristöongelmat on viimeinen niitti sille, että minua ei sinne saisi kuin väkipakolla.

  En ole koskaan polttanut yhtäkään tupakkaa, ja tiedän että tämä asia ei muutu jatkossakaan. Myös huumeet olen (ylläri ylläri) jättänyt väliin.

  Benjihypyt ja muut extreme-lajit saa myös kohdaltani unohtaa. Hurjin tivolilaite, jossa olen ollut, on Lintsin puuvuoristorata. Sieltä tulin pois hysteerisesti itkien ja vapisten (ihan aikuisena siis)…

  En ole koskaan käynyt Turussa tai Tampereella. Tämä on kyllä asia, joka pitäisi korjata!

 11. marjukkap
  Kirjoittaja
  21/08/2019 / 10:29 am

  Oot ihan oikeassa, alkoholia ei tarvita periaatteessa yhtään mihinkään.

 12. marjukkap
  Kirjoittaja
  21/08/2019 / 10:39 am

  Totta, ihmis- ja eläinoikeudet ovat ihan järkyttäviä, samasta syystä ei esim. Dubai houkuttele, se on halpa- ja siirtotyövoimalla rakennettu. Olin ihan järkyttynyt, kuin katsoin toissa kautta Beverly Hillsin täykkäreitä (no hahhah), ja Lisa V kampanjoi aktiivisesti Yulinin ruokafestivaaleilta vastaan, jossa tapetaan viikon aikana 10k koiraa, ja syödään, elävänä keitettynä tai poltettuna. Uskotaan, että mitä enemmän eläin kärsii, sitä päättäväisempi ja mieskuntoisempi miehestä tulee. Siis miten kuvottavan sairasta. Kuvat tapahtumasta eivät ole herkkähermoiselle. Lisa tuotti tapahtumasta dokumentin.

  Turku ja Tampere ovat todella kauniita kaupunkeja, varsinkin kesällä!

 13. T.Rva46
  21/08/2019 / 4:32 pm

  Tästä luinkin aiemmin muualta, en kyllä kuvallista raporttia, sitä en olisi kestänyt. ”Idän kansojen” ja myös arabien suhtautuminen eläimiin on jotain niin pöyristyttävää ja raastavaa, toki ihmisoikeusrikkomukset myös, ettei sellaista aikaa elämässäni tule että niihin maihin veisin turistina rahani.
  Ei voi käsittää miten muka rauhanomaiset, vuosituhantisten kulttuurien kansat idässä samalla voivat uskoa ettei eläimen kärsimys ole mitään tai etteivät ne olisi viisaita ja tuntevia?!

 14. Hanna
  21/08/2019 / 7:09 pm

  Mistä ensimmäisen kuvan mekkosi on? Näyttää päälläsi upealt!

 15. marjukkap
  Kirjoittaja
  21/08/2019 / 8:39 pm

  Kiitos! Se on kuule Cosin alesta, maksoi 60€. Väijyin sitä jo aiemmin toukokuun alussa, ja ilokseni se oli saatavilla vielä aleissa puoleen hintaan. Puuvillaa, ihana päällä, ei mikään ohut lirpake.

 16. marjukkap
  Kirjoittaja
  21/08/2019 / 8:41 pm

  En tiedä miten tuollaiset Yulinin kaltaiset ”festarit” voisi kieltää. Näin niin karmeita kuvia Yulinista, että en varmaan koskaan unohda niitä.

Vastaa