Kesäloman parhaat ja asu illan valossa

 

Tämä kesä on sujunut pääasiassa kotosalla. Olen ottanut todella rennosti akkuja ladaten, ja kuten jo aiemmin kerroinkin, reissun puuttuminen harmitti aika tavalla. Toisaalta, olen viihtynyt kotosalla, ja loma on mielentila – riittää, että on loma ja kohtuullisen lämmintä!

Olin töiden loppuessa aika poikki, ja tuntui siltä, että ei ole oikein mitään sanottavaa mihinkään. Halusin hautautua omaan rauhaan akkuja lataamaan. Blogin kanssa otin todella laiskasti koko kesän. Tein pitkiä kävelylenkkejä, söin paljon kasviksia, nukuin sikeitä yöunia.

Koska on kiva lähestyä asioita positiiviselta kannalta, mietin nyt mitkä ovat niitä kesän parhaita hetkiä. Ja onhan niitä, ihan tavallisia, kivoja hetkiä.

Uni ja hiljaisuus

Alukesästä nukuin paljon ja vaan olla möllötin. En käynyt missään, eikä meillä käynyt ketään. Katselin pellolle. Alkukesän helteissä parkkeerasin itseni terassille varjon alle luettavan kanssa.

Mies teki vielä töitä, minä piipahtelin missä mieleni teki, mutta pääasiassa luin paljon, katsoin Netflixiä ja tein pitkiä kävelylenkkejä. Halusin myös siivota ruokavaliota ja syödä kasvispainotteisesti. Iltaisin kuuntelin terassilla hiljaisuutta. Minulle on ylellisyyttä asua hiljaisessa paikassa.

Aamut kahveineen

Jos jotain rakastan lomissa, niin ne ovat hitaat, suunnittelemattomat aamut. Voi juoda kahvit rauhassa ja paahtaa leivän. Työaamuina en koskaan lähde hilloleivällä liikenteeseen, vaan olen tylsä ja järkevä, ja laitan ne fiksut päälliset leivälle. Mutta loma, ah, hillopurkki tänne! Se on ollut kesän suunniteltu pahe!

Myöhäiset Netflix-illat

Netflix ja HBONordic, ne ovat olleet meillä aktiivisena kesän, ja olen nauttinut myöhäisillan sarjamaratoneista. Big Little Lies, Rahapaja, Handmaid´s Tale, Queen of the South, Good Girls ja monet muut sarjat ovat olleet listalla. Mies meni nukkumaan järkevään aikaan, meitsi venytti iltaa seuraavan vuorokauden puolelle ihan siitä ilosta, että niin voi tehdä. Ja joka ilta ennen nukkumaanmenoa menin tuohon meidän pikkuparvekkeelle haistelemaan kesäyötä.

Retket lähiympäristöön

Teimme muutamia lähiretkiä, ja ne olivat todella mukavia päiviä. Lahti, Vääksy, Rauma ja Kirkkonummi olivat retkikohteitamme, ja tietenkin Helsinki, jossa vietimme helteisen terassi-illan musiikkia kuunnellen. Pitempi reissu oli sitten sukuloinita kokonaisen viikon ajan.

Lukeminen

Olen myös ehtinyt lukemaan, ja mieluisimmat kirjat ovat löytyneet Ulla-Lena Lundbergin, Katherine Pancolin, Lucinda Rileyn ja Charlotte Brontën tuotannosta. Olen myös lukenut rauhassa Hesaria joka päivä. Sen sijaan blogeja olen lukenut vähemmän.

Liikunta

Miten hyvin kroppa voi, kun saa syödä ”omaan tahtiin” ja terveellistä ruokaa. Syön stressiin, ja nyt kun sitä ei ole ollut, vatsa voi hyvin. Olen liikkunut paljon, mutta omaa kroppaa kuunnellen. Olen kävellyt, tehnyt trx- ja kummarijumppaa, ja kiitoksena siitä housut menevät nätisti kiinni. Olen vältellyt alkoholia ja sokeria myös. Saan helposti molemmista turvotusta, kuten vehnästäkin, ja nyt tunnen voivani hyvin. Toivottavasti pystyn pitämään kiinni tästä hyvästä meiningistä vielä töiden aikanakin.

paita Klingel / villatakki Hemaiseva / housut Soya Concept / tennarit Common Project / aurinkolasit Ray Ban / kello Suunto

Tänään meille tulee ystäviä kahveille – siihen on mukava päättää loma. Elo-, syys- ja lokakuulle on pieniä, kivoja suunnitelmia, joista kirjoittelen myöhemmin lisää.

Kuvat on otettu eilen ihanassa iltavalossa. Joskus podin huonommuutta siitä, että taustanani ei ole alati vaihtuvia kaupunkinäkymiä. Unohdin kutenkin silloin somettajan tärkeimmän säännön: tee omaa juttuasi. Jep, asun maalla, joten taustanani ovat usein nämä alati muuttuvat pellot ja maalaismaisemat.

Nuo tekonahkahousut muuten ovat saavuttaneet yli viiden vuoden iän, ja menevät eka kertaa jalkaan varmaan kolmeen vuoteen. Ihana Hemaisevan aamutakkia toimii enemmän villatakkina kuin aamuisin. Se on ihan huippulaatuinen vaate, pitää muotonsa eikä nukkaannu. Nahkikset, villis ja valkoinen paita taitavat olla taas ensi talven luottovaatteeni.

 

Vastaa