Perjantain parhaat pienet jutut

 

Keksin just, miksi tykkään ihan perusarjesta niin kovasti. Tunteet ovat niin suuria! Sunnuntai-illan harmitus viikonlopun loppumisesta, perjantain autuus viikon viimeisestä työpäivästä. Torstai-illan autuus siitä, että huomenna on perjantai. Se tunne, kun työpäivän lopuksi starttaa auton perjantaina, ja hurauttaa minne ikinä haluaa: kotiin, ostarille tai kuten tänään, stadiin.

Olkoonkin, että meillä ei ikinä ole siistiä viikonloppua varten, meillä on siistiä alkavaa viikkoa varten. Perjantain illallinen on usein noutoruokaa tai salaatti, ja illan viinilasillinen on loppukesän kunniaksi punaista. Päivän työasu, sinivalkoraitainen mekko tuntuu jo liian hailakalta loppukesän ilmoihin, tennarit pakataan kohta odottamaan seuraavaa kevättä.

Tervetuloa arki ja perjantai-iltojen autuus!

Viikon paras ilta mennä nukkumaan

Tämä perjantai oli erityisen suloinen, koska takana oli ensimmäinen opetusviikko. Olin aamulla kuin nukkuneen rukous, mutta nyt illalla superpirteä! Nukkumaanmeno tuntuu tänän erityisen ihanalta, koska huomenna on lauantai! Kun herää yöllä, ja miettii mikäs päivä onkaan huomenna, ilahtuu suunnattomasti muistaessaan, että seurava päivä on lauantai!

Ihanat oppilaat

Olen niin nauttinut oppilaistani tällä viikolla. He ovat kasvaneet kovasti, ja sain tutustua myös 60:een hyvin pieneen ihmiseen pitkin viikkoa. Eräs uusi oppilas tuli sanomaan minulle ruokavälkällä, että hän on niin onnekas, koska hänellä on maailman paras musiikinopettaja. Saatkos sen parempaa kiitosta työstäsi.

Olen iloinen siitä, että olen ihan reilusti tätiope, sillä muistan Akatemia-aikani päättöharjoittupaikkani opettajan, ihanan Marianne Hiidenniemen, joka oli lähellä eläkeikää. Hän kohtasi oppilaat sellaisella lämmöllä ja huumorilla, että se teki minuun vaikutuksen. Ajattelin, että tuohon haluan pyrkiä omassa työssäni. Ja toivon tulevani siinä yhä paremmaksi.

Syksyn muoti

Taitaa olla ensimmäinen syksy, että en ole tutustunut syksyn muotiin erityisemmin. Mutta kuten aina, syksyn aloittaa Nectarinen sivujen tekstien kirjoittaminen, ja sitä kautta myös yhden vanhimman lempiliikkeeni valikoimaan tutustuminen.

Ai että kuulkaa, kaikenlaista ihanaa on tulossa Nectarineen. Tilasin itselleni makeet mustat Straffordin maiharikengät, jotka aion yhdistää mekkohin ja villapaitoihin. Jotain tosi naisellista, ja sitten ne maiharit. Muuten syksyn upeita muotivärejä ovat ruskean ja sinisen eri sävyt. Ja ne kukkamekot! Myös superihana kashmirbrändi on liikkeen uutuus: Davida Cashmere. Just wait for it! Laitan vähän videoa Instan stories-puolelle viimeistään huomenna.

Ruoka ja leipominen

Syksyn sato alkaa kohta olla parhaimmillaan, ja sitä varten kuin tilauksesta postilaatikossa odotti Glorian Ruoka ja Viini. Selasin sitä vesi kielellä, ja just ihanimmat reseptit ovat kyllä syksyssä. Olen henkeen ja vereen syksyihminen, se on kyllä tosi. Jotain syysreseptiä pitää ehdottomasti kokeilla, jos ei muuten, niin leipoa töihin.

Fitness-kello

Kesällä ostettu fitness-kelloni on ollut iso ilo, ja varsinkin tuo stressaava – ilmoitus siitä, että sykkeet ovat korkealla, vaikka en liiku. Hmm. Mitäs tuostakin nyt pitäisi ajatella. Pitää varmaan kiinnittää huomiota siihen, että se näyttäisi illalla enemmän palauttavaa.

Askelia on muuten vaikea kerätä. Jos käyn lenkillä, sitten menee helposti yli 20k, mutta muuten, tavallisena päivänä kävelen keskimäärin sellaiset 7500 askelta. Mites te muut, saatteko yli 10k askelta?

Loppukesän Helsinki

Kävelin tänään Fredalla ja Iso Roballa, ja olipa siellä porukkaa!

Iso Roobertinkatu on nyt remontista valmis. Ravintolat ja baarit ovat levittäneet terassinsa kävelykadulle. Suloisin terassi on Relovella! Ja onhan Iso Roballa Nectarinen liikkeiden lisäksi yksi lempikauppanikin, joka jaksaa huvittaa miestäni: Etola! No eihän siinä mitään huvittavaa ole, Etolasta löytää yhtä sun toista tarpeellista!

Olin kesällä niin saamaton, etten viettänyt yhtä ainoaa stadipäivää! Tilanne pitää korjata nyt syksyllä, viimeistään, kun saan rakkaan ystäväni Amerikasta käymään.

Leppoinen ilta

Kaikista parasta on nyt se, että saan hakea jääkaapista valmiin salaatin ja mätkähtää telkkarin ääreen. Pitäisi löytää joku kiva uusi sarja, johon voisi ihanasti koukuttua. Luettavaakin on, löysin nimittäin tänään divarista pari romaania, joista toinen on minulla pokkarina, mutta halusin sen kovakantisena. Toinen on tositapahtumiin perustuva Hidden Figures – varjoon jääneet, joka oli myös loistava elokuva. Kirja vai telkkari? No, telkkari tänä iltana!

Nautitaanpas illasta – tämä on niitä ihania asioita, joista arjessa nauttii!

4 Comments

 1. 18/08/2019 / 6:33 pm

  Myhäilin tätä postausta lukiessa, niin samanlaisia ajatuksia pyörii mullakin päässä nyt koulun alettua. Tää on oikeasti aika hienoa aikaa!

 2. marjukkap
  Kirjoittaja
  18/08/2019 / 6:43 pm

  Voi, kiva kuulla! Minusta tämä on hienoa aikaa, paitsi nyt se eka flunssa iski…

 3. Marianne
  18/08/2019 / 6:58 pm

  Perjantai on kautta aikojen ollut viikon paras päivä! Sen odottaminen alkaa torstai-illasta, joka on useimmiten meidän siivouspäivä. Sitten vain laulellaan perjantaisin ”miks ei aina voi olla perjantai….” :):).

  Oletkos muuten postannut tarkemmin tuosta fitness-kellostasi? Kiinnostaisi kovasti sen toiminnallisuudet, erityisesti unen ja stressitason osalta.

  Jännää, miten silmä tarttuu sellaisiin asioihin, jotka on itselle ajankohtaisia :). Olen katsellut useaan otteeseen teidän yläkerran sohvaa, mutta nyt tarkemmalla silmällä. Se nimittäin vaikuttaa aikas kivalta ”löhöilysohvalta”. Onko siinä normaalia leveämpi istumasyvyys? Jos istut normisti, niin yltääkö jalat maahan? Tuo voi olla vähän hupaisakin kysymys, mutta olemme samankokoisia ja tätäkin asiaa pitää pohtia sohvaa ostettaessa :).

  Mukavaa sunnuntaita!

 4. marjukkap
  Kirjoittaja
  18/08/2019 / 7:55 pm

  En ole postannut kellosta mitään, täytyy tunnustaa, että edelleen vasta tutustun siihen. Se on sellainen peruskello, eli jos urheilet enemmän, niin urheilukellosta voisi olla enemmän hyötyä.

  Ah, meidän Heaven-sohva on sananmukaisesti taivas. Se on nyt yli 4 vuotta vanha. Se on tilattu polyesterikankaalla, joten se pysyy mitoissaan loistavasti. Hoidamme sitä tunnollisesti, ja olen kerran pessyt myös päälliset hyvällä menestyksellä. Se oli aikoinaan ”blogisohva”, mutta pellavakankaalla, jonka minä koen turhan venyväksi ja pölyisäksi. Se on tosiaan syvä, ja js haluan jalat nätisti maahan, tarvitsen selän alle vielä yhden tyynyn. Vaan enpä koskaan istu sillä jalat maassa, kun se on nimenomaan telkkarisohva.

  Mitat löytyvät täältä: https://boknas.fi/heaven-set-3-r-3p-vas-div-oikea-pg-excl-lin007-i255
  Myös Boknäsin Julia on mielestäni kaunis sohva!

Vastaa