Uuden lukuvuoden alkaessa: suunnitelmia työhön ja vapaa-ajalle

 

Tänään alkoivat työt toden teolla, kun isommat ja pienemmät oppilaat aloittivat koulutaipaleen.

Itselläni alkoi 23. musaopevuosi! En käsitä, miten nopeasti aika on mennyt, alan olla jo aika konkari. Hauskaa, että elämääni kuusivuotiaasta saakka on rytmittänyt jollain tavalla koulumaailma, on sitten ollut itse koululainen, opiskelija tai ope. Elokuu on uuden aikakauden alku, ja tietynlainen vuosikello lähtee siitä tikittämään. Kalenteri on vielä ehjä ja sileä, keväällä se on aika murjotun näköinen ja sen välit pursuilevat lippulappusia.

Jotta elämä ei menisi ihan puurtamiseksi, on suunnitteilla kaikenlaista mukavaa elo- ja syyskuulle. Tärkeimmistä, eli unesta ja liikunnasta pidän ensimmäisenä huolen.

Kuvissa on ihan autenttinen työasu tältä päivältä. On ollut ihanan lämmin, ja nyt kannattaa ottaa kaikki irti hamekeleistä ja sukattomuudesta!

Kuten joka syksy töiden alkaessa panikoin hieman siitä, miten saan kaiken silpun taas handlattua. Listani tekemisistä kasvaa kasvamistaan… Tolkutan itselleni, että pala kerrallaan ja ota iisisti. Kaiken ei tarvitse olla valmista heti. Koko vuosi on aikaa. Miten elefantti syödään? Pala kerrallaan.

Ihan uutta tulevana vuotena, itse asiassa ensi vuoden lokakuuhun saakka tulee olemaan opiskelu!

Tänä syksynä palaan myös musiikin opintojen pariin, mutta siitä sitten enemmän, kun ne alkavat. Opiskelu siis tulee nielaisemaan osansa ajastani, mutta sitä olen halunnut jo jonkin aikaa. Nyt aika on kypsä uuden opiskeluun. Olen suunnitellut itselleni pikku hiljaa jonkinlaisen 5-vuotissuunnitelman opintojen suhteen. Paljon on mitä haluaisin tehdä ja oppia, vaan mitä ehtii, se on sitten toinen asia.

Elokuussa sitä on täynnä virtaa, ja kaikki ideat tuntuvat ihan älyttömän hyviltä. Olen sellainen ihminen, joka innostuu ihan poskettomasti kaikista ideoista, ja ennen kuin huomaakaan, on lupautunut sinne ja tänne.

Olen nyt päättänytkin muistaa voimavarani työn, blogin ja opiskelun tiimellyksessä, ja jos jostain pitää tinkiä, se on tämä blogi. Tämä on edelleen henkireikäni ja monen vuoden päiväkirjani, josta en halua luopua, mutta harveneeko postaustahti, se on mahdollista. Haluan kuitenkin kirjoitella tänne kuten ennenkin, mutta nyt niin trendikästä, artikkelityyppistä blogia en pysty pitämään. Olkoon tämä siis enemmän tai vähemmän päiväkirjamainen sivu tyylipainotuksella, kuten tähänkin asti.

Muutamia henkireikiä aion kaiken säpinän ohessa pitää. Unesta ja liikunnasta en luovu. Lisäksi haluan tunnin illassa viettää sohvalla katsomassa jotain hyvää sarjaa. Nyt meillä on menossa Netflixin Rahapaja, joka on aivan loistava espanjalainen rikossarja.

Sosiaalinen elämäkin on alkanut ilahduttavan aktiivisesti: lauantaina tulee serkkuni perhe meille grilli-iltaa viettämään. Seuraavana lauantaina saamme Natalian ja Tompan Vääksystä iltaa viettämään. Syyskuun alussa saan rakkaan ystäväni Kaliforniasta pariksi päivää meille. Siis niin ihanaa!

En aio myöskään unohtaa musiikkia: menemme viettämään sisko ja veli-iltaa Kansallisoopperaan pikkuveljeni kanssa. Sitä odotan ihan hurjasti. Carmen odottaa meitä.

Olen tosin vannonut, että en koskaan aio mennä katsomaan Carmenia livenä, sillä vuonna 1984 tehdyn oopperaelokuvan pääosan lauloi amerikkalainen mezzosopraano Julia Miguenes, jonka tasoista Carmenia ei ole eikä koskaan tule olemaan – in my opinion! No, laatuaika pikkuveljen kanssa on varmasti hyvä syy pyörtää moinen päätös. Muuta sitten en ole tänä syksynä menossa katsomaan, Wagner ei erityisemmin kiinnosta, ja Mozartin Don Giovanni taisi olla ohjelmistossa vasta ensi vuoden puolella.

Annan myös mahdollisuuden ihan spontaaneille irtiotoille. Olen erään ystäväni kanssa viettänyt pari hauskaa hotelliviikonloppua, ja sellaisen voisi tehdä taas, vaikka Tampereelle.

Syyskuussa tulee myös Downton Abbey-leffa, jonka toivon menevän Maximissa. Sinne voi tilata tapaslautasen ja viinilasillisen, ja tuolitkin ovat nojatuolit, välissä pöytä. Niin omantyylinen leffateatteri!

Ainoa, mikä jo etukäteen ahdistaa, on mahdollinen flunssa – se tulee joka syksy, ja sotkee pari kolme viikkoa elämästä. Jospa se ei tänä syksynä tulisikaan…? Tai jos tulee, niin ei kovin pahana. Toivotaan parasta.

Kuvissa on ihan autenttinen päivän asu. Olen ollut nyt pari päivää hameessa liikkeellä, ja mikäs siinä, kun on ihania hameita! Mangon hame ei itseasiassa mennyt ostohetkellä kiinni, mutta kesä ja rento stressitön elämä teki tehtävänsä. Hamosen kaverina on Mos Moshin silkkipaita ja Pretty Ballerinat, jotka ovat Nectarinesta. Pikku laukku on kesäostos Zoom Designista, ja merkiltään Day Et.

En olisi minä, jos en yrittäisi jo väkisin vetää villaa niskaan. Aamut ovat viileitä, joten silloin on mahdollista pukea nyt supermuodikas yhdistelmä midihame, villapaita ja tennarit. Viileimmillä ilmoilla sitten tulen laittamaan saappaat.

Mutta joko sinä olet palannut töihin? Mitä kivaa sinulle on luvassa tänä syksynä, ja miten pidät huolta jaksamisesta?

7 Comments

 1. Mari
  08/08/2019 / 5:54 pm

  Hei Marjukka!

  Tässä lääkevinkki flunssan torjuntaan, joka on tehonnut minulla. En ole varma, vaikka olisin tästä jo aiemminkin kirjoittanut: apteekista saatava Coldzyme-suihke. Se on suihke, joka estää pöpöjen leviämisen nielussa.
  Ostin sitä ensimmäisen kerran alkuvuonna 2018, eikä sen jälkeen ole ollut yhden yhtä nuhaa, yskää tms.
  Sitä kannattaa ottaa ohjeen mukaan kahden tunnin välein heti ensi oireeseen, joka minulla on lähes aina orastava kurkkukipu. Pidän kotona aina jemmassa suihketta, jotta on heti valmiina käyttöön, kun sitä tarvitsen. Lämmin suositus tälle tuotteelle.

  Mukavaa alkanutta työsyksyä ja toivottavasti myös flunssatonta!

  Terkuin, Mari

 2. marjukkap
  Kirjoittaja
  08/08/2019 / 9:39 pm

  Hurjasti kiitoksia vinkistä! Aion heti ostaa sitä varastoon. Toivottavasti säästymme flunssillta tänä syksynä.

 3. Laura
  09/08/2019 / 6:59 am

  Sinkkisuihkeelle iso peukku, sillä minä olen flunssia karttanut. Mielenkiinnolla seuraan, mitä opintoja teet, itsekin musaope kun olen. Tsemppiä niihin, minä sain myös kesällä valmiiksi Orff-opinnot ja niille iso suositus, itse sain niistä aimo annoksen uutta omaan musapedaan ja ideoita, rohkeutta ja luovuutta.

  Seurailen blogiasi, hoitovapaalla omasta työstäni. Erikoinen fiilis, kun ei ole koulunalkusähinää
  Laura

 4. -kata-
  10/08/2019 / 1:22 am

  Hei!
  Sinkkisuihkeen puolesta liputan minäkin, ihme aine! LIsäksi säännöllisesti tarpeeksi iso annos d-vitamiinia, siinä aika hyvät keinot flunssan torjuntaan.
  Yhden hyvän vinkin sain kokeneelta ohjaalta: pese kädet joka oppitunnin jälkeen, älä koske päivän aikana kasvoihin. Tämä pätee erityisesti pienten kanssa työskennellessä.

  Täällä Turussa lomaillaan vielä, työt alkavat maanantaina, oppilaat tulevat keskiviikkona. Toki olen tällä viikolla käynyt jo laittamassa kaiken valmiiksi + miettinyt ensimmäisten viikkojen rungon valmiiksi.KIva oli lomailla, mutta ihana on myös palata täihin taas.

 5. marjukkap
  Kirjoittaja
  10/08/2019 / 11:00 am

  Orff-opintoja olen miettinyt monta vuotta, mutta huono ajankohta heti alkukesästä on pitänyt ne jäissä. Ehkäpä ensi kesänä nyt otan asiakseni.

  Sulla onkin todella nyt erilainen syksy, nyt kannattaa nauttia siitä! Kyllä sitä säpinää taas onkin.

 6. marjukkap
  Kirjoittaja
  10/08/2019 / 11:02 am

  Tuota minäkin noudatan, käsien pesu joka oppitunnin jälkeen. Lisäksi pyyhin usein koskettimien pintoja. Sinkkisuihke kuulostaa hyvältä. Nyt kaikki keinot käyttöön, ettei flunssa pilaa syksyä!

 7. 10/08/2019 / 3:05 pm

  Omasta jaksamisesta huolehtiminen on kyllä iso asia, itselläni se on treenin muodossa, mutta myös blogin. Meillä on viikon reissu vielä syyskuussa tiedossa, sitä ennen kuitenkin pakerretaan töissä.

  Syksyn isoin juttu lienee muutto ja se, että otin varlmennuksen treeneihin. Se nielee valtavasti aikaa, mutta antaa samalla niin paljon vastapainoa kaikelle muulle. Energiatasot onnyt jo nousseet ihan valtavan paljon verrattuna parin viikon takaiseen ja yöunet parastuneet huomattavasti.

Vastaa