Balmuirin uutuuslaukut kestävät käyttöä ja aikaa

 

Kaupallinen yhteistyö Balmuir

 

Jutellaanpa pitkästä aikaa laukuista.

Olen viime aikoina katsahtanut omalle laukkuhyllylleni sillä silmällä, ja myynyt surutta pois sellaiset laukut, jotka eivät enää tunnu omannäköisiltä tai puhuttele erityisemmin.  Vaatteissa olen hurahtanut enemmän kuoseihin ja jopa frilloihin, laukuissa yksinkertaisuus tuntuu nyt hyvältä ja oikealta. Jos vaatteissa voin hieman irroitella, laukuissa haluan pysyvyyttä ja tasaisuutta, laatua ja linjakasta muotoa.

Balmuirin laukkumallisto on tänä syksynä täydentynyt muutamalla todella monikäyttöisellä laukulla. Vanha työlaukkuni, joka veteli viimeisiään, sai lähteä, ja tilalle tuli paras työveska koskaan.

Fiinimpiin menoihin, kuten vaikka brunssille tai syömään, löytyy yksinkertainen, mutta tilava laukku, joka muuttuu myös trapeze-malliin.

Huolettomiin menoihin olalle heitetään pieni crossbody, jonne mahtuvat kätevästi tärkeimmät, eli kännykkä, avaimet, korttikotelo ja huulipuna.

Vanha työlaukkuni oli kulunut kirjaimellisesti lähes puhki. Miten hyvin se oli minua palvellutkaan. Sen ainoa vika oli ryhdittömyys, eli varsinkin läppärin kanssa sai olla varovainen. Tilava se oli, mutta jo ahkerasta käytöstä hurjan kulunut.

Kun keväällä näin Balmuirin showroomilla vetoketjullisen Estelle shopperin, tiesin, että tuossa on työlaukku, jota olen etsinyt. Laukun nahka on hieman tukevampaa kuin alkuperäisessä Estellessä. Lisäksi vetoketju tekee laukusta suljetun. Laukku vetää hyvin läppärini ja kalenterin, sekä muutaman muun tavaran, jotka kulkevat mukanani töissä joka päivä.

Balmuir Estelle shopper, laukku,musta työlaukku
Balmuir Estelle shopper, laukku,musta työlaukku

Elinor tote on sellainen käsilaukku, jonka kanssa lähtisin kaupungille, jonka ottaisin iltamenoihin mukaan, tai johon pakkaisin huivit ja huulipunat, kun lähden brunssille ystävieni kanssa.

Laukun muotokieli on todella kaunis, suorastaan virtaviivainen. Halusin kuvata tämän aluksi ihan yksinään, sillä tikkaukset ja viimeistely ovat niin kaunista työtä. Yksinkertaisuus ja tukevuus ovatkin Elinor toten valtit. Se vetää myös hirmu määrän tavaraa: lauantaisella Tampereen-visiitillä oli mukana kamera, toinen objektiivi, hiustuotteita, meikkejä ja pari pussukkaa korttikotelon ja puhelimen lisäksi.

Elinor totea saa taupen lisäksi mustana.

Balmurir, laukut, Elinor tote, käsilaukku
Balmurir, laukut, Elinor tote,käsilaukku
Balmurir, laukut, Elinor tote
Balmurir, laukut, Elinor tote
Balmurir, laukut, Elinor tote,käsilaukku

Konjakinvärinen Celia-olkalaukku on ehkä ominta tyyliäni ikinä. Rento, pieni ja tyylikäs laukku on juuri sellainen jokapäivän kaveri kuin nainen tarvitsee – helppo ja keveä olanyli heitettävä laukkunen. Ja kuten huomaatte, väri toistuu ympärilläni asioissa vähän siellä täällä.

Konjakinruskea on ollut yksi lempivärejäni aina, ja mielestäni se on erityisen kaunis vaikkapa harmaan ja valkoisen kanssa. Myös luumunpunainen ja musta näyttävät sen kanssa freeseiltä. Celia-laukkua saa myös mustana sekä upeana havunvihreänä. Kullanvärinen ketju tuo laukulle ylellisen ripauksen.

Celian hihna on lyhyelle naiselle aika pitkä, mutta aion käyttää sen suutarilla. Ammattilainen lyhentää hihnan hetkessä. Muutenkin taitava suutari on hyvä tyyppi: korkolaput, laukunhihnat ja muut hoituvat kaupassakäynnin ohella kätevästi.

Balmuir, laukut, Celia olkalaukku, konjakinvärinen laukku
Balmuir, laukut, Celia olkalaukku, ketjuhihna
Balmuir, laukut, Celia olkalaukku, ketjuhihna
Balmuir, laukut, Celia olkalaukku
Balmuir, laukut, Celia olkalaukku
Balmuir, laukut
Balmuir, laukut, Estelle shopper

Olen tykännyt kovasti Balmuirin laukuista. Mikään niistä ei ole jäänyt kaappiin makaamaan, vaan tuntuu pikemminkin siltä, että muut laukut ovat jääneet vähemmälle käytölle. Balmuirin laukkujen muotokieli vetoaa skandinaavisen makuun, se kestää aikaa, ja yhdessä laadukkuuden kanssa tuloksena on moneen makuun ja asuun sopiva, hinta-laatusuhteeltaan hyvä laukku.

 

pitkä villatakki Balmuir
nahkahousut J.Lindeberg
nilkkurit Massimo Dutti
konjakinruskea poolo Uniqlo
musta nahkahame Part Two

6 Comments

 1. T.Rva46
  22/09/2019 / 4:42 pm

  Tänään oli Hesarissa mukava juttu kangaskasseista, joihin itsekin olen täysin ihastunut. Matkoilta olen tuonut kolme kivaa erilaista, itselle merkityksellistä joista on tullut tosi hauskaa palautetta, ja kohtaamisia.
  Ns.merkkilaukut sun muut ovat lähteneet kiertoon paria ajatonta lähes 20-vuotiasta klassikkoa lukuunottamatta. Jotenkin kevyt olo! 😀

 2. marjukkap
  Kirjoittaja
  22/09/2019 / 4:44 pm

  Joihinkin laukkuihin kiintyy niin, että ihan sama kuinka vanhoja ovat. Mulla on myös muutama kangaskassi, mutta Marimekkoa näkyy vähän joka toisella. Matkoilta tuoduissa onkin varmasti tunnetta mukana.

 3. 22/09/2019 / 5:05 pm

  Kyllä kelpaisi noista ihan kaikki. Ajattomia ja tyylikkäitä. Arvaa oliko Saarenmaan reissulla silmät plupsahtaa päästä, kun Noralla oli se sulta ostettu täydellinen punainen laukku harteilla. Kelpasi ottaa Norasta kuvia. Sovittiin, että jos se lähtee myyntiin, kysyy multa ensin.

  Ihanaa sunnuntain jatkoa Fab❤️

 4. marjukkap
  Kirjoittaja
  22/09/2019 / 5:32 pm

  Se näytti Noralla niin hyvältä, ja näyttäisi kyllä sullakin. Mulla se oli makuuni ehkä vähän kirkas, vaikka upea laukku onkin. Siinä sen näkee, että kyllä laukku omistajansa löytää! Kiitos, samoin, tässä naputellessa sunnuntai kuluu!

 5. Marketta
  22/09/2019 / 9:11 pm

  Onpa kivoja uusia laukkuja Balmuirilta. Tiedätkö onko uusi Estelle shopperi mitoiltaan sama kuin vanha ilman vetoketjua oleva?

 6. marjukkap
  Kirjoittaja
  22/09/2019 / 9:40 pm

  Kyllä se taitaa olla. Nettisivuilla on varmaan mitat.

Vastaa