Hiukset syyskuntoon – helliä hoitotuotteita ja hiussuunnitelmia

 

Kaupallinen yhteistyö Dermosil

 

Kesän mentyä hiukset kaipaavat ihan ekstrahellää hoitoa ja huomiota. Omat hiukseni vaalenevat kesäisin huomattavasti. Enää en ihan blondina viihdy, vaan pidän hitusen tummemmasta lookista. Hiukset ovat onneksi uusiutuva luonnonvara, enkä ole koskaan ihan tosissaan masentunut, vaikka hiukset eivät ole kampaajakäynnin jälkeen ihan sellaiset kuin olin kuvitellut.

Dermosililla on syyskuun ajan meneillään hiuskampanja. Poimin valikoimista omat suosikkini, osa on tuttuja jo viime vuodelta. Onko sinulla suosikkeja Dermosilin hiustuotevalikoimissa?

Pohjanmaalla on sellainen sanonta, että voi olla huono tukka. Äiti kertoi, ettei saanut lapsena pitää lettejä, koska hänellä oli huono tukka! Ihan käsittämätön ilmaisu, varsinkin, kun äidilläni oli aivan valtavan paksu, upea hiuslaatu. Ja vielä vitivalkoisenakin hiusta riittää.

No, itse kyllä olen sitten superhuonotukkainen, sillä oma hiuslaatuni on kovin hentoinen. Sitä on silti runsaasti.

Hiusten liukkautta, suoruutta ja hentoutta vastaan voi onneksi taistella monin keinoin. Yksi luetuimpia postauksiani hiusasioista on ollut Permanentti – 10 vinkkiä, jotka olen oppinut vuosikymmenien aikana. Permistä suosin edelleen, mutta toisin kuin edelleen luullaan, permis ei vahingoita hiusta, kun se tehdään taitavasti. Niistä kasariaikojen käkkärälookeista on menty aika kauas niin aineiltaan kuin malleiltaankin. Parhamimmillaan permis on tuen ja volyymin antaja.

Olen pallotellut kahden kampaajan välillä, sillä toinen tekee paremmin värin, toinen permiksen. Tällä hetkellä en ole kovin tyytyväinen hiusteni muotoon ja väriin, mutta niiden kunto on aika hyvä. Käsittelen hiuksiani kyllä, ja liikuntaa harrastavana pesen myös usein. Nyt olen jättänyt kihartamiset pois, jotta hius olisi mahdollisimman joustava ja hyväkuntoinen seuraavaa projektia varten.

Valittelin viimeksi kampaajalla, että hiukset eivät kasva sivuilta. Olen kasvattanut niitä varmaan aina. Sen sijaan takaraivolta niskaan kasvaa tuuhea ja hyväkuntoinen hius. Kampaajani sanoi, että sivut ovat lähes jokaisen ongelma, ja varsinkin meidän hentohiuksisten. Ne kuluvat helposti.

No, konstit ovat monet. Selailinpa tässä sairauslomalla instaa, ja feedissä tuli vastaan kuvia hiustenpidennyksistä. Olen tämän jutun täällä jo kertonutkin, mutta tulkoon nyt vielä kerran kirjoitettua. Kyseessä oli Mago-pidennykset, joissa aito hius jatketaan puuvillalangalla solmien omiin. Laitoin oitis DM:iä kampaajalle, jonka jälkeä olin ihaillut, ja sovin ilmaisen konsultaation heinäkuun loppuun.

Selvisi, että hiukseni on liian hento Magoille, ja minulle suositeltiin sinettipidennyksiä. Kampaajalla itsellään oli sinetit, ja ne näyttivät todella hyviltä. Pidennyksiä ei laiteta koko päähän, vaan sivuille. Lopputulos on leikkauksen jälkeen eteenpäin pitenevä polkka, jossa etuhiukset ulottuvat hivenen leuan alle.

Värin suhteen ei minulla ollut minkäänlaisia toiveita, koska halusin kuulla ensin kampaajan mielipiteen. Väri tulee olemaan strawberry blonde, väri, jossa olen viihtynyt ennenkin. Pidennyksissä on myös hivenen vaaleita raitoja, jotka tulevat elävöittämään hiusta.

Sinettejä pidetään 3-5 kk, ja sen jälkeen ne otetaan pois ja halutessa uusitaan. Oma kaino toiveeni on, että sivuhiukset pukkaisivat sen verran pituutta, että sinettejä ei tarvitsisi enää uusia. Ellen sitten halua ihan kunnolla pitkää tukkaa.

Olen tosi innoissani, ja samalla jänskättää tuleva uusi look. Lokakuun alussa menen ensin väriin, ja siitä viikonlopun yli seuraavana tiistaina pidennyksiin.

Pidennyksiä odotellessa olen keskittynyt hoivaamaan hiusta kesän jälkeen hyvään kuntoon. Dermosilin hiustenhoitoaineet sopivat hiuksilleni hyvin, sillä ne eivät ole liian raskaita.

Olen käyttänyt aiemminkin Argan Oil-sarjaa. Argan Oil Shampoo, hoitoaine ja naamio ovat tarkoitettu nimenomaan kuiville ja vaurioituneille hiuksille. Shampoo sisältää sisältää arganöljyn lisäksi mietoja, hiuksia puhdistavia tensidejä sekä kosteuttavaa glyseriiniä. Se soveltuu käytettäväksi kaikille hiustyypeille. Arganöljyshampoossa on elegantti Hypoparfum®-tuoksu, kuten muissakin arganöljytuotteissa.

Ihana Arganöljy hoitoaine on suosikkini. Vaikuttavana aineena Arganöljyhoitoaineessa on arganöljyn lisäksi pantenoli, joka ravitsee hiuksia tehden niistä pehmeät, kiiltävät ja taipuisat.

Käytän hiusnaamiota hoitoaineen tapaan lähes joka toinen pesukerta. Se sisältää arganöljyn lisäksi vehnäproteiinia, joka kosteuttaa ja hoitaa hiusta. Se myös palauttaa luonnollisen kiillon. Ajan kanssa naamio saa olla noin 10-15 minuuttia, jonka jälkeen se huuhdellaan lämpimällä vedellä. Vaikka se olisi lyhyemmänkin aikaa, se ehtii hoitaa hiusta.

Arganöljyseerumi on kuivien latvojen ystävä. Se sisältää arganöljyn erityisesti hiuspohjaa hoitavaa tyrnin siemenöljyä sekä auringonkukan siemenöljyä ja rosmariinin lehtiuutetta. Seerumin sisältämä silikoni lisää hiusten kiiltoa. Seerumia voi käyttää myös kuuriluontoisesti päänahkaan.

Arganöljytuotteet ovat vegaanisia.

Hair Care Volumizing Shampoo ja Conditioner, eli tuuheuttava shampoo ja hoitoaine ovat myös vanhoja tuttuja. Shampoo sisältää hoitavaa hopealehmusuutetta sekä kotimaisesta sokerijuurikkaasta saatavaa betaiinia, joka kosteuttaa tehokkaasti. Betaiini auttaa myös ehkäisemään päänahan hilseilyä ja kutinaa, sillä se ehkäisee kosteuden haihtumista iholta.

Tuuheuttava hoitoaine, joka myös sisältää hopealehmusuutetta, kosteuttaa ja hoitaa latistamatta, ja se nimenomaan sopii omille hiuksilleni. Ihana hedelmäinen ja vihreä tuoksu on myös mieleeni!


Tuuheuttavia tuotteita on muitakin. Kuitumuotovaahto tuo ryhtiä ja muotoa hiuksiin, mutta säilyttää niiden liikkuvuuden. Itse olen supernirso muotovaahtojen suhteen, ja tästä tykkään kovasti! Se on koostumukseltaan ilmavaa ja joustavaa.

Kuivashampoosuihke taltuttaa liukkaan hiuksen. Suihkaus sitä antaa mukavasti volyymia.


Muita kokeilemisen arvoisia tuotteita ovat (niinikään tutut) Elvyttävä hiusnaamio, Suihkehoitoaine ja Hiuskiinne. Suihkehoitoaine tuntui aikoinaan jotenkin turhalta, mutta sehän antaa tosi paljon kosteutta hiuksiin suojaten lisäksi UV-säteiltä. Ja kunnon hiuskiinne viimeistelee hiukset, jättäen niille liikkumavaraa.


Olen aina tykännyt hoitaa hiuksia, ja vuosien varrella on tullut kokeiltua useampia lyhyen tukan malleja, blogivuosienkin aikana vaikka minkälaisia. Tummasta tukasta en ole pitemmän päälle välittänyt, enkä enää kovin vaaleasta. Vuosien myötä maku muuttuu, ja ehkä kokeilut vähenevät. Nyt kuitenkin tuntuu siltä, että olen enemmän kuin valmis johonkin uuteen. Oletteko muuten kiinnostuneita kuulemaan miten sinettipidennyksien kanssa eletään?

Mutta mites sinun hiuksesi, tekeekö mieli uusiutua kesän jälkeen, ja onko sinulla meneillään kasvatusprojekteja? Oletko innokas kokeilemaan uutta?

8 Comments

 1. Marianne
  09/09/2019 / 7:19 pm

  Minulla ei ole kovin ”huono tukka”, mutta sivuosiot ne on minunkin ongelmani. Onko syy sitten se, että siitä kohdasta tulee aina suoristettua tai kiharrettua, vaikkei muuten kovasti laittaisikaan….ja pyöriteltyä suortuvia sormien välissä!
  Minulla on ollut tosi pitkät hiukset ja sitten taas tosi lyhyet hiukset ja kaikkea siltä väliltä. Tällä hetkellä ehkä puolipitkät? Kesä on päässyt kuivattamaan ja nyt kyllä tekisi mieli uutta lyhyempää hiusmallia. Haluaisin myös paljon ohuita raitoja hiuksiini, mutta hiuslaatuni ei valitettavasti sitä kestä. En pelkää tehdä kokeiluja, koska hiukset pääsääntöisesti on uusiutuva luonnonvara, kuten jo totesitkin . Onnea tulevalle uudelle hyvälle tukalle :).

 2. 10/09/2019 / 7:37 am

  Ohuet hiukset tälläkin, ovat aina olleet mutta iän myötä edelleen ohenneet. Enää en haaveile pitkistä hiuksista, mutta haluaisin long bob -malliini lisää volyymia ja tuuheutta etenkin latvoihin. Liian usein arkisin tulee vain pidettyä hiuksia ponnarilla. Minäkin ajattelin kokeilla ensimmäistä kertaa elämässäni pidennyksiä tai oikeastaan siis tuuhennuksia. Parin viikon päästä mulle laitetaan teipit. Minua on näissä pelottanut se, että ne tekisivät selvää lopuistakin hiuksistani, mutta kampaajani mukaan nykyteipit on todella hellävaraiset. Sen sijaan sinettejä hän ei ainakaan minulle enää suositellut. Mutta varmasti valinta riippuu käyttötarkoituksesta ym.! Teipeissä on tiheämpi huoltoväli, mutta käyn joka tapauksessa tyvivärissä 6-7 vkon välein, joten huolto tulee nyt siihen päälle.

  Mago-pidennyksistä kuulin puolestaan sellaista, että ainakin pidennystarkoituksissa niitä pitää laittaa paljon ja tiheään (vs. teipit), jotta lopputulos on luonnolinen ja tasainen. Muutenhan ne ovat sellaisia ”nippuja” siellä omien hiusten joukossa.

  Kampaajani esitteli minulle myös eri laatuisia teippipidennyksiä. Aika usein hius tulee Aasiasta, mutta mulle laitetaan ns. slaavihiusta, koska se on ohuempaa ja pehmeämpää ja lähempänä omaa hiuslaatuani. Tietty kuluukin sitten nopeammin… Vielä jäi askarruttamaan, mistä ne karvat alun perin ovat peräisin. Yritän selvittää asian ennen asennustyötä. No mutta sellaisia, samalla asialla siis ollaan. Kiva päästä näkemään sun lopputulos! Mun mielestä sun hiukset ovat kyllä aina upeat kuvissa, mutta ymmärrän, että lookin eteen on saatettu nähdä vähän vaivaakin. Olen aina ollut hiusten suhteen tosi low maintenance, joten ajatuskin pidennyksistä on mulle iso askel 🙂

 3. 11/09/2019 / 12:01 pm

  Ohuet hiukset täälläkin ja niissä on ollut projekti menossa jo reilun vuoden. Haave on päästä tilanteeseen jossa kampaajalla käynti olisi kahden kuukauden välein, mennään siis tällä hetkellä raitojen kanssa, seassa on tummempia jo kuin kesällä ja oikeastaan tykkään tästä suuresti tästä versiosta. Tummat ovat todella lähellä omaa väriä jonka takia se varmaan ”istuu naamaan” niin hyvin.

  Itse haluan käsitellä tukkaa mahdollisimman vähän, siksi tämä on pidempi että saan sen kiinni ponnarille helposti. Töihin laitan todella usein vain ponnarin ja siihen jonkun klipsun päälle. Tai annan olla auki. Riittävän huoliteltu, salille ja muuhun liikuntaan sitten nostan ponnarin ylös niin noska saa hengittää.

  Lukisin tosi mielelläni pidennyksistä ja niiden kanssa olemisesta. Aihe itsessään kiinnostaa vaikka en koskaan ole ajatellut pidennyksiä itselle.

 4. marjukkap
  Kirjoittaja
  12/09/2019 / 6:45 pm

  Kampaajani vielä sanoi, että ihmisellä voi ihan luontaisesti olla toisella puolen päätä parempi hiustenkasvu kuin toisella. Onpaoutoa! Ah, kesä tekee välillä niin hallaa hiuksille! Raidat ovat kyllä aika killeri, en mäkään aio niitä laittaa enää ikinä.

  Hih, saas nähdä miten hyvä tukka tulee, vai sanonko sen jälkeen että ei enääikinä!

 5. marjukkap
  Kirjoittaja
  12/09/2019 / 6:49 pm

  Sullako ohuet??? Ainakin ne näyttävät todella paksuilta, ja värisi on aivan ihana. Tosi kiinnostava tuo teippijuttu. Kirjoitatko siitä tai aiotko vlogata?

  Onneksi nuo konstit alkavat olla hellävaraisia hiuksille. Olen myös miettinyt mistähän hiusten alkuperä mahtaa olla… Mä niin odotan niitä pidennyksiä, mutta saattaahan olla, että en viihdykään. Kokeilla silti voi!

  Kiitos, olen aina tykännyt väkertää hiuksia. En tiedä ovatko niin hyvännäköiset, mutta ehkäpä niistä tulee ihan uudenlaiset!

 6. marjukkap
  Kirjoittaja
  12/09/2019 / 6:51 pm

  Joo, kyllä mä kirjoitan niistä, tyyliin ”mahtavaa” tai ”ei ikinä enää”. Mulla kun ei ole ikinä ollut kovin pitkää tukkaa, niin jännä nähdä miten sopeudun.

  Ponnari on kätevä, säkin urheilet niin paljon, että sen tarpeen kyllä ymmärtää!

 7. jaana
  15/09/2019 / 9:58 am

  Saako kysyä kuka sun kampaaja on joka tekee permiksen? Se taito on kadonnut monelta kampaajalta kun tekevät vain värjäyksiä.

 8. marjukkap
  Kirjoittaja
  15/09/2019 / 1:49 pm

  Permikseni tekee Pirjo, kampaamo Hair Illusion Klaukkalassa. Toinen hyvä, joka tekee hieman loivempaa, mutta hyvää jälkeä ja värinkin loistavasti, on Pia Vesterinen, kampaamo Rauha Helsingissä Taivallahdessa.

Vastaa