Scampisalaatti á la Mamma Rosa

 

Kun olimme ystäväni ja mieheni kanssa syömässä Mamma Rosassa Tölöntorilla, tilasin pääruoaksi scampisalaatin. Herkullinen salaatti vei kieleni, ja tiirailin ruokaa sillä silmällä, jos tekisin sitä kotonakin. Viime keskiviikkona otin sitä toisen kerran peräjälkeen, ja yhtä hyvälle maistui!

Salaatti onnistui kotonakin hyvin, ja tykästyin perusaineksiin sen verran, että ajattelin kokeilla muuntelemalla sitä vielä vaikkapa porkkanasuikaleilla.

Näitä ainesosia tuli minun versiooni Mamma Rosan salaatista, voihan olla, että jokunen unohtui. Lopputulos oli ainakin hyvin samantapainen.

Scampi- eli jättikatkaravunpyrstösalaatti

Salaattipohja (salaatteja, rucolaa jne)
korianteria
miedon chilin palasia
kesäkurpitsaa pieninä paloina
scampeja (pääruoaksi 6-9 riittää)
limen mehua

Sulata scampit hyvissä ajoin ennen paistamista. Kokoa ensin salaattipohja. Revi korianteri joukkoon. Leikkele chilit pieniksi palasiksi, paloittele kesäkurpitsa ja lisää salattiin.

Laita pienelle pannulle öljyä, ja kun se on tosi kuuma, lisää Maldon-suolaa. Paista sulaneet scampit kuumalla pannulla suolaöljyssä hetken, ja kokeile haarukalla kypsyyttä. Älä paista liikaa.

Lisää scampit salaatin päälle ja purista limeä päälle. Nauti heti!

Tykkään ruuista, joissa on muutama ainesosa ja mutkaton maku. Tässä chili ja korianteri ovat hallitsevia, mutta myös ihanan suolainen jättikatkaravunpyrstö maistuu hyvältä. Salaatista taitaa tulla perjantainen erikoisherkku, sillä kovin usein scampeja ei viitsi syödä kolesterolin takia.

Mamma Rosassa saa muuten myös parhaat etanat. Rakastan niitä! Juusto, joka tulee etanoiden päälle pannussa, on taivaallista, rapeaa ja suolaista…

Hauska muuten, että mieheni ei koske tähän salaattiin. Hän inhoaa korianteria. Se on kieltämättä mieltymyksiä jakava, itse taas tykkään paljon!

Kysyisin vielä onko teistä kivaa ja hyödyllistä, että jaan reseptejä silloin tällöin? Itse kun pyrin ruuanlaitossa helppouteen ja pidän simppeleistä mauista, lisäksi on kiva kokeilla silloin tällöin uuttakin.

7 Comments

 1. Riika
  16/09/2019 / 2:12 pm

  Ehdottomasti, tosi kiva kun jaat reseptejä! Ja edelleen teen kauravohveleita lähestulkoon joka lauantai :). Ruokakuvasi myös houkuttelevat kokeilemaan uusia juttuja!

 2. Maarit
  16/09/2019 / 3:01 pm

  Mielelläni luen myös ruokaohjeitasi. Varsinkin nopeat ja simppelit ohjeet ovat aina tervetulleita!

 3. Pauska
  16/09/2019 / 6:24 pm

  Joillakin on kuulemma geeni, joka saa korianterin ja kaiken muunkin ruoan maistumaan Fairylta. Ehkä miehelläsi on se geeni? Se selittäisi asian.

 4. marjukkap
  Kirjoittaja
  16/09/2019 / 8:11 pm

  Voi miten ihana! Kauravohvelit ovat myös omia suosikkejani!

 5. marjukkap
  Kirjoittaja
  16/09/2019 / 8:11 pm

  Hih, sellaisesta ruuanlaitosta tykkään, nopeasta ja helposta!

 6. marjukkap
  Kirjoittaja
  16/09/2019 / 8:12 pm

  Se voi olla. Korianteri on ehdoton nou-nou!

 7. Teija
  19/09/2019 / 11:27 am

  Juu, ihania reseptejä on, kunhan ei ole korianteria. Sitä ei tosiaankaan tarvitse olla ruuassa kuin ihan vähän ja koko annos maistuu aivan Fairyltä. Ja kyllä, olen maistanut sitäkin: ennen kun ei ollut saippuakuplapulloja, tehtiin lapsena kuplia Fairy-vedellä ja pillillä ja välillä tuli vedettyä litkua pillillä suuhun asti. 🙂

Vastaa