Trenssi, tennarit, aurinkolasit ja viikon kuulumiset

 

Kyllä tulee taas perjantai paikalleen! Tarkoitus on viikonloppuna kuvailla blogiin oikein urakalla. Ihana antaa blogille taas aikaa kunnolla, sillä olen saanut hommat päivätöiden osalta mukavasti pyörimään.

Kuvissa on ihan ehta päivän asu vanhaan kunnon tyyiin. Muistatteko, kun ennen päivän asun blogiotsikko oli rehdisti ”päivän asu”. Ne ajat ovat menneet, vaan minusta blogin kivointa antia edelleen ovat päivän asut! Tänään teki mieli palata perusasioiden äärelle, joten trenssi, nahkaiset tennarit ja RayBanit veivät asun klassiseen, mutta aina raikkaaseen suuntaan.

Olen ollut joka päivä menossa töiden jälkeen. Eilen koitti odotettu ilta veljeni kanssa. Kävimme katsomassa Carmenin. Kumpikaan meistä ei ollut nähnyt sitä. Odotukseni eivät olleet kovin korkealla, sillä tiesin, että tulen vertaamaan laulajaa kuitenkin omasta mielestäni parhaaseen Carmeniin, Julia Miguenesiin.

Pettymys oli vieläkin suurempi, kun Carmen alkoi laulaa. Hänellä meni välillä ns. nuotin vierestä, eli laulu oli usein ylävireistä ja epäpuhdasta. Ohjaus oli pliisu, kaikki tulisuus ja temperamentti puuttuivat täysin. Loppukohtaus, jossa Don Jose ja Carmen riitelevät, oli suorastaan nolo. Carmen seistä tökötti lähes paikoillaan. Lisäksi minua häiritsi Carmenin valkoinen mekko! En ikimaailmassa usko, että Carmenin kaltainen hahmo pukisi ylleen mitään niin pliisua…

Oopperan pelasti huikean hyvä Kansallisoopperan kuoro, joka lauloi todella hyvin! Totesimmekin veljeni kanssa, että oli kuitenkin kiva käydä, musiikkihan on taivaallista ja talo kaunis. Ja saimmehan sisko-veli-laatuaikaa yhdessä.

Ennen esitystä kävimme syömässä Mamma Rosassa, miehenikin tuli sinne, ja meillä oli tosi hauskaa. Mamma Rosa on lempiravintolani, se tässä nyt julistettakoon. Ikinä en ole pettynyt ruokaan tai palveluun. Eilen söin scampi-salaatin alkuun ja broileria pääruuaksi, ja hyvää oli. Scampi-salaatissa oli vihanneksia, korianteria, limeä, chiliä ja että se oli hyvää! Olisin melkein pärjännyt sillä. Jälkiruoka nautittiin oopperan väliajalla, omppumehua ja suklaakakkua.

Huomasin taas eilen, että vaikka työpäivän jälkeen väsytti lähteä ulos, teki niin hyvää päästä syömään ja oopperaan hyvässä seurassa. Vaikka nukuin viime yönä kuusi tuntia, olen siitä huolimatta ollut tosi virkeä ja ennen kaikkea iloinen. Ja kun liput ostettiin jo kesällä, pakkohan ne oli päästä käyttämään.

Illalla, kun veljeni kanssa ajelimme meille kotiin, tajusin yhtäkkiä, että auton valot eivät toimi. Pitkät toimivat, lyhyet eivät. Olipa siinä sitten kiva ajella pitkillä kotiin… Sain räpsyt tai kahdet vastaantulijoilta. Tänään autoni oli korjaamolla, siitä oli palanut polttimoita. Olen ihan kädetön mitä autoihin tulee. Onneksi ei tarvinnut valotta ajaa kaupungista asti.

Oletteko yhtä hullaantuneita kauden satoon kuin minä? Voisin syödä loputtomiin uunijuureksia ja kaalilaatikkoa. Erikseen siis tietenkin!

Tein sunnuntaina ison satsin juureksia, lanttua, punajuurta ja porkkanaa, ja sitä on riittänyt tähän päivään asti. Tänään tein kaalilaatikon, ja en tiedä mitään parempaa. Mausteeksi tummaa siirappia ja reilusti meiramia. Eikä muuten viikon ruuat paljon maksaneet, juurekset ja kaalikin muutaman euron. Minua ei muuten haittaa ollenkaan syödä samaa ruokaa pari-kolme kertaa peräkkäin, ihan odotan sitä, että seuraavalla parilla kerralla saa syödä kaalilaatikkoa.

Päivän asu on ollut oikeastaan pitkän aikaa samanlainen lukuunottamatta mekkopäiviä. Mos Moshin housut on kohta ylikäytetyt. Blake-malli sopii itselleni tosi hyvin, ja niinpä omistan Blake-housut sekä harmaana että mustina.

Sekä paita että trenssi ovat Massimo Dutin, ja täytyy sanoa, että Massimon trenssi sopii jotenkin paremmin kuin vanha Burberryni. Tennarit ovat rakkaat Common Projectini, nahkaiset, pehmeiksi kävellyt, parin vuoden takaiset.

Huomenna, ennen viikonlopun aloitusta kipaisen Nectarineen kuvaamaan. Siellä on nyt vain syysuutta, ja kenkäpuolelle on tullut myös paljon talvikenkiä. Sen jälkeen – ah, haaveilen vain pitkään nukkumisesta kahtena aamuna! Aion aloittaa myös liikunnan lauantaina – neljän viikon tauon jälkeen! Ou nou, siinä on taas kiriminen vanhaan kuntoon.

trenssi ja paita Massimo Dutti / housut Mos Mohs / vyöd Gucci / tennarit Common Project / arskat RayBan

Mitäpä teillä on suunnitelmissa viikonlopulle?

1 Comment

  1. anonyymi
    13/09/2019 / 4:19 pm

    Tiedoksi kaikille: kun auton lähivalot sammuvat yhtä aikaa, niin silloin pitkät valot suunnataan tiehen. Ei häikäise vastaantulijoita

Vastaa