Valopilkku hämärässä

 

Me laitoimme uudet joulutähdet. Ne ovat luonnossa tummanharmaat, mutta valossa todella vaaleat. En ole ihan varma niistä, odotin niiden ehkä olevan vähän tummemmat. No, siinä ne nyt kuitenkin ovat.

Ensi viikonloppuna laitetaan sitten kuusi, olkoonkin, että mieli ei ole ollenkaan jouluinen. Ennemminkin kuten sääkin, harmaa ja ankea. Valonpilkahduksena tuo kellertävä tähti.

Harmauteen tuo hieman valoa se, että joululahjat on mietitty ja osin hankittukin lukuunottamatta pienintä kummilasta. Olen aika innoissani tämän vuoden lahjoista. Mietin hyvissä ajoin ja kyselen, koskaan ei ole tainnut tulla viime hetken paniikkia. Ajatustyötä se kyllä vaatii.

En ole koskaan odottanut vuoden loppumista niin hartaasti kuin tänä vuonna. Odotan uuden alkua ja voimaantumista. Syksy ei ole mennyt odotusten mukaan. Näinkin joskus, elämä on välillä vähemmän mukavaa. Vuoden alku kun on kirjaimellisesti ihan uusi alku.

Pimeydestä en kuitenkaan kärsi. Kaikki valittelevat nyt valon puutetta, itse tykkään kadota jonnekin viltin ja kirjan välimaastoon. Olen antanut periksi led-kynttilöille, jotka ovat kaksikerroksisessa talossa huomattavasti kätevämmät (ja turvallisemmat) kuin tavalliset. Pitkät kynttilät ovat ihan Cittarista, mutta todella nättejä ja kauan palavia suuria kynttilöitä löytyy Cobellosta.

Huomenna blogissa ennakkoalekoodi Balmuirille. Olen monena jouluna hankkinut sieltä tykätyt joululahjat. Ale alkaa vasta keskiviikkona, mutta jo huomenaamusta lahjakoodini teille toimii.

3 Comments

 1. Laura
  25/11/2019 / 4:51 pm

  ”En ole koskaan odottanut vuoden loppumista niin hartaasti kuin tänä vuonna”. Niin allekirjoitan tämän! Onneksi kohta tämä raskas vuosi on ohi, ja uusi vuosi toivon mukaan keyempi, iloisempi ja kaikin puolin onnellisempi. Tähän vuoteen on mahtunut paljon surua, epätoivoa, pettymystä, ahdistusta… ja tämä loppusyksy on ollut tosi raskas monella tavalla. Olen sairastellut enemmän kuin koskaan, vähän väliä flunssaa.

  Teen joka vuosi aarrekartan. Kirjoitan, piirrän, leikkaan ja liimaan siihen intuitiolla tulevaa vuotta kuvaavia asioita. Tulevan vuoden aarrekartan tein jo. 🙂

  Voimia loppuvuoteen!

 2. marjukkap
  Kirjoittaja
  25/11/2019 / 5:55 pm

  Voi Laura. Olen tosi pahoillani, että sulla on ollut rankka vuosi. Monesti kun alkaa mennä pieleen, niin sitten asia toisensa jälkeen jatkaa sitä ketjua. Tuo sairastaminen on niin kuluttavaa, tiedän tunteen. Toivotaan, että aarrekarttasi toimii! Pitäisiköhän itsekin tehdä sellainen?

  Mä niin sydämestäni toivon sulle valoisampaa ensi vuotta! Että huolesi väistyvät ja vuosi 2020 on kaikin tavoin hyvä ja antoisa. Että tämä vuosi on kohta vain epämääräinen muisto!

 3. T.Rva46
  25/11/2019 / 7:59 pm

  Ei pelkästään valon puute, vaan joku muukin epämääräinen alakulo on saanut itsellekin epätyypillisen fiiliksen: olen miettinyt niinkin radikaalia kuin etten laittaisi joulukuusta ollenkaan! Koko ikäni ja kymmenien aviovuosien aikana ei yhtä ainoaa aitokuusetonta joulua. Vaihdevuodetko tällaista tehnee.
  Mies ja jälkikasvu kysymysmerkkeinä mitäs nyt? 🙂 Mutta kuulemma niin tehdään kuin toivon. Jokin on tässä syksyssä ollut täysin aiemmista poikkeavaa täälläkin, ihan kuin katselisi ihmetellen itseään ulkopuolelta.

  Uuden alkua sinulle toivotellen, on hienoa kun uskaltautuu irrottamaan rutiineistaan, kaikki ei sitä tohdi tehdä vaikka halua oliskin. Toivottavasti myös sairastelu loppuu kun pääset eroon isoista ihmismääristä -> balteerikannoista joita kouluissa väkisinkin aina on.

Vastaa