Asu hiuspannan kanssa 1/3

 

Hiuspanta – ei minulle!

Ajattelin näin vielä pari viikkoa sitten. Pantojen uusi tuleminen on ollut suurehko ilmiö jo jonkin aikaa. Itse olin jostain saanut päähäni, että aikuisen naisen ei tulisi käyttää pantoja, ne ovat nuorten juttu. Muistan jopa lukeneeni tällaista jostakin tyylioppaasta.

Kieltämättä hiuspannasta aikuisella naisella tuli ensimmäiseksi mieleen Bunny McDougal, muistatteko Sinkuelämän Charloten ensimmäisen aviomiehen, Treyn, äidin? Toisaalta, pukeutumissäännöt on tehty romukoppaan heitettäviksi (paitsi etiketin mukaiset säännöt). Miksi ihmeessä aikuinen nainen ei voisi käyttää pantaa, jos haluaa?

Itsenäisyyspäivänä olin ahkera, kuvattiin kolme asua kahden eri pannan kanssa. Tämän postauksen asu oli minulla yllä koulumme itsenäisyysjuhlassa.

hiuspanta, aikuisen naisen juhlatyyli

Hiuspanta antaa tilaa kasvoille. On kivan näköistä, kun hiukset ovat takana.  Panta sopii myös lyhyille hiuksille – hyvin, hyvin lyhyttukkaisillekin! Zaran mainoskuvissa on upea, tumma malli, jolla on hyvin lyhyt tukka, ja panta siinä pään koristeena.

hiuspanta,

Mielestäni Bunny McDougal-efekti tullee siitä, jos pannan kanssa pukee kovin konservatiivisen asun. Sitä voi rikkoa pukemalla jonkin odottamattoman efektin, kuten maiharit, modernisti leikatun villapuseron, satiinihameen neuleen kanssa, kääriä hihat kyynärvarsista tai laittaa paidan helman osaksi vyötärön sisään.

hiuspanta, juhlatyyli, aikuisen naisen muoti

Hei, kuningatar Elisabet on yhdeksänkymppinen, ja käyttää tiaroita! Miksi emme olisi oman elämämme kuningattaria ja pukisi kimaltavaa pantaa, jos haluamme? Tietääkseni Elisabet on tavallinen kuolevainen hänkin, (vaikka tuntuukin iättömältä), hänen ja minun tiaroissa on erona vain hinta, hih.

hiuspanta, juhlatyyli, aikuisen naisen muoti

Muutenkin iän myötä olen yhä enemmän sitä mieltä, että tietyt säännöt on tehty rikottavaksi. Olisihan tylsää, jos olisimme tiukasti vuodesta toiseen pukeutumisessamme jotakin mieltä, vain siksi, että niin meille on opetettu.

Tärkeinhän tyylisääntö on tunne kroppasi. Omassa tapauksessani, koska olen lyhyt 160-senttinen ja XS-kokoinen, en missään nimessä saisi pukeutua ylisuuriin vaatteisiin tai suuriin kuvioihin. Vaan joskuspas tekee mieli pukeutua juuri niin! Toki on asuja, joita en laittaisi päälle, esimerkiksi liian paljastavat vaatteet. Tosin en ole koskaan sellaisissa viihtynytkään.

Muodissa ei ole enää hetkeen ollut ikärajoja. Nahkahousuja myydään viisikymppisille siinä missä kolmekymppisillekin. Muotia tärkeämpi on oma tyyli, johon voi yhdistää juuri vaikkapa jonkin muotikokeilun.

Upeita, aikuisia naisia, joita seuraan silmä kovana. Tietenkin Jennifer Aniston on ikisuosikkini, hyvin tyylinsä pitävä nainen. Toinen on Brigitte Macron, Ranskan ensimmäinen nainen, kerrassaan tyrmäävän upea pukeutuja! Häntä ei ikä pidättele.

Vaikka itse olenkin pääsääntöisesti ns. tyylini löytänyt, haluan välillä rikkoa omia sääntöjäni. Ihan vain koska voin ja se on kivaa. Nautin kovasti pukeutumisesta, varsinkin, kun olen lähes koko syksyn kulkenut college-housuissa tai trikoissa.

Kuvien panta on Zarasta, ja koska marras-joulukuun minua vaivaa pahemmanlaatuinen kimaltamisen himo, panta oli mainio tyylikeino päivittämään simppelin villapuseron tai -mekon. Se pääsi heti koulumme itsenäisyysjuhliin, ja keräsi kovasti kehuja paitsi työkavereilta, etenkin pieniltä oppilailta. Keskustelin ekaluokkalaisten tyttöjen kanssa heidän juhlatyylistään, ja eräskin filosofoi, että hänestä kimalletta ei voi olla liikaa. Olin samaa mieltä!

Hiuspanta, juhlatyyli, aikuisen naisen tyyli kashmirneule, Oasis Finland

Tykkään hurjasti kuvien asusta, jossa uusi elementti on todellakin vain panta. Satiininen puolihame on niin ihana! Sain sen muutama vuosi sitten Oasikselta, ensimmäiset kuvat löytyvät vuodelta 2016.

Neule on H&M:n kashmiria. Aluksi pidin sitä vähän naftina, mutta leveän hameen kanssahan se on ihan täydellinen. Ja helmaa pikkuisen hameen vyötärön alle…

Koulun juhlissa minulla oli jalassa sirot nilkkurit, mutta näihin kuviin laitoin Apairin avokkaani, joissa jalka ei väsy ollenkaan.

Hiuspanta, juhlatyyli, aikuisen naisen tyyli kashmirneule, Oasis Finland

Jos minulta kysytään vuoden asulemppariani, niin se taitaa olla tässä. Ja tuo panta… Kimallus kaamoksessa piristää aina.

Hiuspanta, juhlatyyli, aikuisen naisen tyyli kashmirneule, Oasis Finland

Toinen panta, joka tulee seuraavassa asussa, on Gauhar Helsingin. En voi uskoa, että on olemassa hiuspanta, joka ei purista mistään. Sitä voi käyttää koko ajan!

Hiuspanta, juhlatyyli, aikuisen naisen tyyli kashmirneule, Oasis Finland

Oletko itse innostuntu hiuspannista tai -koristeista? Jay or nay?

8 Comments

 1. 08/12/2019 / 6:22 pm

  Pinnejä kyllä, mutta tästä postauksesta innostuneena taidan haluta vastaavan pannan. Ihannasti just pientä blingiä muuten tyylikkään ja klassisen asun kanssa. Nainen saa muuttaa mielensä ja täällä muutettiin se nyt.

  Sydämellistä joulunalusaikaa Fab.

 2. marjukkap
  Kirjoittaja
  08/12/2019 / 7:30 pm

  Nainen SAA muuttaa mielensä! Kyllä nyt pitää vähän blingeillä! Mulla on myös sellaisia isoja helmisolkipinnejä, mutta en ole vielä kokeillut niitä. Suosittelen tsekkaan muuten noi Gauharinkin pannat. Tää Zaran painaa vähän ohimoita. Ihanaa joulunodotusta sullekin!

 3. Laura
  08/12/2019 / 9:50 pm

  Ihana asu ja panta pukee sinua tosi kauniisti!

 4. marjukkap
  Kirjoittaja
  08/12/2019 / 10:23 pm

  Kiitos paljon!

 5. kati
  09/12/2019 / 10:10 am

  Todella kauniisti sopii tuo panta sinulle!

 6. marjukkap
  Kirjoittaja
  09/12/2019 / 3:31 pm

  Voi kiitos paljon, kiva kuulla!

 7. Johanna V
  09/12/2019 / 8:43 pm

  Ihana panta! Mulla on 3 pantaa, mutta ne kaikki alkavat jossain vaiheessa painamaan, joten odotan innolla sun pantavinkkiä pannasta joka ei paina, voi toki johtua pään muodostakin. Ja siis koko asu aivan huippuihana!

 8. marjukkap
  Kirjoittaja
  10/12/2019 / 12:19 pm

  Pantavinkki tulossa tänään tiistaina. Totta, pään muoto varmasti vaikuttaa. Mikä sopii yhdelle, ei sovi toiselle, ja nyt tosiaan vinkkaan sellaisesta, joka ei mulla paina. Tämä Zaran panta painaa, vaikka ihana onkin.

Vastaa