Vuoden lyhyimmän päivän kuulumisia

 

Hyvää vuoden lyhyintä päivää! Joulu on ihan oven takana, ja meillä kotona on kaikki valmista. Tänään tehtiin vielä pikku rundi Espooseen, veimme serkkuni perheelle joulutervehdyksen. Huomenna suuntaamme joulunviettoon vanhemmilleni Pietarsaaren, jonne myös veljeni perhe on jo tullut.

Ajattelin kirjoitella ihan kuulumisiani! Olen edelleen jotenkin ihan pihalla siitä, että kohta on joulu, vaikka ympärillä jouluista onkin. On myös ihan uskomatonta, että tämä vuosi vetelee viimeisiään! Olen niin valmis uudelle vuosikymmenelle. Toivottavasti siitä tulee ”iloinen 20-luku” edeltäjänsä tavoin.

Tuntuu siltä, että vanhan vuoden epäonni se vaan jatkuu loppuun saakka. Sain vielä silmätulehduksen kiusakseni, siitä syystä aurinkolasit vuoden lyhyimpänä päivänä! Onneksi tipat ja voide alkavat purra, ja saan meikata jo aattona. Kaikki pensselit on putsattu, ripari uusattu, luomivärit pyyhitty huolellisesti, teroitin desinfioitu, ja sellaiset viimeisiään vetelevät meikit laitoin surutta menemään.

En ole oikein osannut vielä nauttia koittaneesta vapaasta, sitä on vaikea tajuta. Minähän olen nyt koulutyöstä vapaa elokuulle saakka. Aion kyllä vähän paneutua suunnitteluunkin keväämmällä ja aion mennä koulutuksiinkin. Sain muuten kevääksi virkaani hoitamaan todella sympaattisen nuoren sijaisen. Hänelle tapahtui ihan urakalla: tässä eräänä keskiviikkona hän sai tietää kevään sijaisuudesta, torstaina syntyi esikoispoika ja perjantaina tuli maisterin paperit käteen. Hän tuli koululle minua tapaamaan suoraan Sibelius Akatemian publiikista uunituoreet todistukset mukanaan ja ruusu kainalossa!

Olen niin iloinen, että nuori, reipas, vastavalmistunut, ihan uunituore musamaikka pääsi kivaan kouluun, jossa voi alkaa kehittää omaa opettajuuttaan. Tuntuu hullulta, että itse on opettanut reilut 20 vuotta ja handlaa perusopetuksen vaikka unissaan, ja joku vasta aloittaa – sitä on elämä!

Pursun tarmoa, liikunta- ja kirjoitusintoa! Blogi vilkastuu ensi vuodelle, niin kivaa tehdä tätä taas ajan kanssa! Helmikuussa alkaa kymmenes vuosi – voitteko uskoa! Ilokseni jatkan myös Dermosilin brändilähettiläänä, jo kolmatta vuotta! Myös muita, todella innostavia kuvioita on luvassa, joista olen tosi innoissani. Kalenteri näyttää oikein mukavalta ihan toukokuulle saakka. Tekisi mieli laittaa huutomerkki joka virkkeen perään!

Mutta huomenna lähdemme joulureissuun. Tänään vielä tunnelmoimme omassa olkkarissa, lempeä irkkujoulu soi, laitoin kynttilöitä palamaan sinne tänne. Olen hullu tuikkukuppinainen! Tykkään nimittäin valtavasti tuikkukupeista – piti pitää järki päässä, kun kävin tuossa meidän Myllykukossa sijaitsevassa sisustusliikkeessä nimeltä Room Deco.  Se myy mm. Riviera Maisonia, jolla on niin ihania joulujuttuja. Ja vaikka minkälaisia tuikkukippoja… Ostin vähän suuremman, harmaan kipposen, jossa on suloinen A Starry Night-teksti.

Toissa iltana katsottiin muuten mielenkiintoinen leffa, Red Joan, Elisa Viihteen vuokrapuolelta. Se perustuu tositapahtumiin ja sijoittuu toisen maailmansodan tienoville. Enpä paljastakaan enempää, mutta vakoilua ja ihmissuhteita on kyseessä, ja iki-ihana Dame Judi Dench pääosassa. Suosittelen kaikille brittiläisten epookkileffojen ystäville.

Mies teki vielä satsin pipareita. Niitä on syöty ihan sydämen kyllyydestä.

Huomenaamuna julkaisen vielä pidemmän version Dermosilin joululehden kolumnistani. Tule lukemaan! Sitten blogi hiljeneekin pyhiksi, palailen niiden jälkeen. Instagramista voi seurata joulunviettoamme Uskon, Toivon ja Rakkauden kaupungissa, Pietarsaaressa.

Musiikki vaihtui Michael Bubléehen, ja nyt taidan mennä ottamaan yhden piparin… Joko sinulla on jouluvalmistelut tehty ja laskeutuminen jouluun alkanut?

Share:

4 Comments

 1. Ingrid
  22/12/2019 / 10:19 pm

  Ihanaa vapaata ja joulua siihen alkuun!!

  Luin tekstin sijaisestasi ja palasin tänne puolen tunnin jälkeen kun vihdoin hokasin että on varmaan mies

 2. marjukkap
  Kirjoittaja
  22/12/2019 / 11:21 pm

  Hih, kyllä, sijaiseni on nuori mies! Eiköhän vapauden tajua viimeistään sitten, kun voi suunnitella päivänsä kuten haluaa. Aika ihanaa. Kiitos sulle toivotuksista ja hyvää joulua!

 3. SusannaS
  23/12/2019 / 12:09 am

  Varmaan aika huumaava tunne, kun tajuaa, että oma vapaa jatkuu, kun toiset palaavat lomalta töihin. Kiva, että tuoreella opella kävi niin hyvä tuuri. Nyt voitte lähteä reissuunkin hieman edullisempiin aikoihin kuin juuri koulujen loma-ajat. Mukavaa joulunaikaa!

 4. marjukkap
  Kirjoittaja
  23/12/2019 / 10:29 am

  Niin, kyllä sen siinä vaiheessa viimeistään tajuaa, kun on tammikuun seitsemäs! Mukavaa joulun aikaa sinulle!

Vastaa