Öljy, joka tekee ihosta superpehmeän

 

Tuotteet saatu PR-näytteinä

 

Mikään ei ole niin tärkeää ihonhoidossa kuin kosteutus. No, uni, liikunta, ruoka ja puhdistus tietenkin myös, mutta iän myötä olen alkanut yhä enemmän kiinnittää huomiota siihen, että iho on ennen kaikkea kosteutetun näköinen ja tuntuinen.

Sain blogin kautta testiin muutaman hypetetyn ja mielenkiintoisen tuotteen. BYBI:n Buriti Booster-öljyä ja Evolven 360 Multi Peptide-voidetta olen käyttänyt koko syksyn. Olen oppinut pitämään öljystä, sillä sen ansiosta iho on todella raikkaan näköinen myös talvella.

Paras ihonhoitovinkkini ihan jokaiselle on ammattitaitoinen kosmetologi. Kuuntelen ihonhoitovinkeissä omaani, joka tuntee ihoni parhaiten.  Onhan hän ammattilainen, joka seuraa viimeisimpiä tuulia puolestani.

Tiistaina menen kosmetologille, jipii, nirvana tiedossa! Käyn Hyvinkäällä Villimimmissä ihanan Jaanan hoidettavana jo kolmatta vuotta. Minä, joka olen ennen inhonnut kosmetologilla istumista, rakastan olla Jaanan maagisten käsien hoidettavana. Joskus huomaan olevani ihan unen partaalla, ajattelen höpöjä, kuten joskus ennen nukahtamista huomaa ajattelevansa. Ja ehkä olen torkahtanutkin sekunniksi.

Jaana on antanut minulle todella hyviä luonnonkosmetiikan tuotevinkkejä ihonhoitoon. Vajaa kolme vuotta sitten kokeilin ESSE:n probioottisia tuotteita (juttu täällä). Puolitoista vuotta käytössäni on ollut Whamisan kasvovesi ja silmänympärysvoide. Olen myös vannoutunut retinolin käyttäjä, kuten tässä postauksessa kerroin.

Retinolilla on kuitenkin myös kuivattava vaikutus, sen takia ihon kosteutuksesta pitää huolehtia hyvin. Jaana kehotti kokeilemaan BYBI Beautyn Buriti Booster-öljyä. BYBI:n tuotteet ovat kaikki vegaanisia, ”cruelty free”-tuotteita, jotka ovat sataprosenttisesti luonnollisia raaka-aineita.

BYBI Beauty Buriti Booster, ihonhoito, kasvoöljy

Buriti-öljy saadaan saman nimisen puun hedelmistä, ja se on hyvin antioksidanttipitoinen. A- ja E-vitamiinia se sisältää erityisen paljon, samoin beetakaroteenia. Talvi-iholle se on loistava, sillä se suojaa ihoa kylmältä ilmalta ja estää kosteuden haihtumisen paksuutensa vuoksi.

Olen käyttänyt erilaisia oljyjä paljonkin, ja täytyy sanoa, että en jostain syystä erityisemmin niistä pidä. Mutta tulos puhuu puolestaan. Erityisesti meikin alle öljy on tosi hyvä, sillä silloin iho on todella kosteutetun näköinen, ja me aikuisethan tiedämme, miltä meikkivoide saattaa näyttää, jos iho on kuiva. Seuraan Instagramissa Johanssonin Miiaa, joka painottaa kosteutuksen tärkeyttä: ihon tulee olla ihan kunnolla kostea ja pehmeä ennen meikkivoiteen laittoa.

Buriti Boosterin päälle voi vielä lisätä tehoöljyn. Supercharge Serum tuoksuu ihanalta, ihan kauneushoitolalta! Sitä laitan joskus, mutta todellinen voidesuosikki on tällä hetkellä Evolven jo kulttimaineen saanut Multipeptide 360-kosteusvoide.  Se on kaiken hypetyksensä arvoinen. Tämä voide on nimenomaan ikääntyvälle iholle erinomainen.

En ole luopunut retinolistakaan. Suosikkini The Ordinary-sarja, jossa vahvuuteni on tällä hetkellä 5% retinoidi. Sitä ei tarvitse kuitenkaan käyttää joka ilta.

Parasta näissä kaikissa on, noh, tietenkin laatu, mutta myös hinta. Olen tosi pihi maksamaan maltaita ihonhoitotuotteista. ESSE:n tuotteet olivat ihania, mutta pitemmän päälle vähän hintavia. Näiden takia ei kukkaro liikaa kevene: Buriti Booster maksaa noin 18€, Evolven voide n. 17€.

Tietenkin pitää huolehtia siitä, että iho on vastaanottavainen hoitaville tuotteille. Säännöllinen kasvohoito, veden juonti ja hyvien rasvojen syönti ovat tärkeitä, eikä kollageenilisäkään haittaa tee, päin vastoin. Myös mikroneulaus on hyvä juttu, tehoaineet imeytyvät paljon paremmin.

Talvi ei koettele pelkästään kasvoja ja kaulaa, vaan myös, huoh, jalkoja. Jalat jäävät talvella monesti vähemmälle huomiolle, vaikka juuri talvella niitä on erityisen helppo hoitaa.

Onneksi on Dermosil, jonka tuotteissa on käsien, jalkojen ja vartalon ihon kosteuttamiseen mahtavia tuotteita. Ensi viikolla palaan tähän tarkemmin, mutta nostan jo nyt yöpöytäni vakiasiakkaan esille: yövoide käsille ja jaloille -kätevästi samassa tuubissa. Rakastan tätä tuotetta, ja kun se on yöpöydällä, sitä tulee käytettyäkin. Tämä taitaa olla jo kolmas tuubi, monista Dermosilin tuotteista on tullut lemppareitani niitä kokeiltuani. Yövoide imeytyy nopeasti jättämättä käsiä ja jalkoja nihkeiksi, tunne, jota inhoan.

Onko sinulla vakituotteita, joiden nimeen vannot talvella?

6 Comments

 1. 09/01/2020 / 4:08 pm

  Bybin tuotteet on kyllä aivan loistavia. Mansikkaseerumi on ollut erittäin kosteuttava ja tehokas nyt talvella ja fiilistelen jotenkin tosi paljon tämän brändin ulkoasua ja olemusta!

 2. marjukkap
  Kirjoittaja
  09/01/2020 / 4:44 pm

  Juu, kosmetologini puhui myös just näistä erilaisista marjaseerumeista. Ulkoasu on onnistunut ja simppeli. Pitää vain varoa, ettei tiputa pulloa lattialle…

 3. Henna Trogen
  09/01/2020 / 11:42 pm

  Olipa kiinnostava kirjoitus! Mä täytän 28 ja vuosittain tulee kiinnitettyä enemmän ja enemmän huomiota ihohoitoon. Hoidoissa en ole kuitenkaan käynyt vuosiin, koska olen mieltänyt sen rahan haaskaukseksi. Täytyypä ottaa asiaksi, kun oma kosmetologi palaa lomalta!

  https://hohtavaelamani.blogspot.com/?m=1

 4. marjukkap
  Kirjoittaja
  10/01/2020 / 10:05 am

  Ollapa 28! Välttelisin ruskettumista ja käyttäisin laadukkaita tuotteita. Ei mun nuoruudessa ollut esim. luonnonkosmetiikkaa… Kyllä mä suosittelen kosmetologilla käyntiä pari kertaa vuodessa. Sulla on hyvä iho ja kimmoisuutta vielä vuosia, mutta tuossa 35 korvilla alkaa huomata ikääntymisen merkkejä, ja silloin jo aiemmin aloitettu huolellinen hoito alkaa kantaa.

 5. PäiviS
  11/01/2020 / 10:20 am

  Kiitos kivoista vinkeistä. Mistä löydät Evolven voidetta noin edullisesti ?

 6. marjukkap
  Kirjoittaja
  11/01/2020 / 1:44 pm

  Nettikaupoista, googlaapa, niin löytyy.

Vastaa