Päivän pienet jutut

 

Uskomatonta, miten tammikuukin alkaa kääntyä loppupuolelle. Tuntuu, että en ole saanut mitään näkyvää ”aikaan”, toisaalta olen vielä toipumassa syksyn flunssaputkesta. Fysiikka ei ole vielä ennallaan, mutta pienin askelin, pienin askelin!

Ulkona on mitä tylsin talvi-ilma, joka ei ole talvea nähnytkään. No, säästääpähän lämmitys- ja aurauskuluissa! Kovin kaunista ulkona ei kuitenkaan ole. Kotoa sen sijaan on ihanaa, heh, ja oli ilma mikä hyvänsä, valo tulvii olkkarin ikkunoista sisään. Tuollainen harmaa valo on myös kaunista.

Tässä postauksessa kirjoittelen vähäsen tammikuun pieniä, kivoja asioita! 

Ruokaryhmien kunnostaminen

Meillä kotonahan ei mikään juuri muutu, tosin nyt olemme saaneet tarjouksen keittiön ruokaryhmän maalauttamisesta. Pitäisi vain vielä saada ryhmä vietyä täältä paikasta A sinne paikkaan B. Wilma-ryhmästä tulee kokovalkoinen.

Aion myös lähiaikoina tarttua olohuoneen ruokaryhmän tuolien vahaukseen. Olen aikoinani vahannut koko kaluston, ja se oli muuten homma, se. En tehnyt sitä edes pensselillä, vaan sellaisella vaahtomuovisudilla. Ei enää! Penssselillä sujuu kätevämmin. Itse asiassa homma ei ole mitenkään ylivoimainen, vaatii vain ryhtymistä, kuten asiat yleensä.

Lukeminen ja äänikirjat

Sain eilen postissa hartaasti odottamani kirjan, Maria Boreliuksen Bliss, joka on jatkoa vuonna 2018 ilmestyneeseen Hyvinvoinnin vallankumoukseen. Huomenna on hyvä päivä sen aloittamiseen, sillä kun aloitan, haluan lukea keskeytyksettä! Pääsen myös tapaamaan Mariaa helmikuun alussa, olen tosi innoissani siitä!

Otin Bookbeatin pitkästä aikaa. Olen kuunnellut molemmat Maria Veitolan kirjat, ja puoleen väliin Vappu Pimiän ja Johanna Huhtamäen Valonantajat. Jälkimmäinen on mielenkiintoinen kirja positiivisuuden voimasta. Kirja sisältää paljon tutkimustietoa positiivisen ajattelun voimasta. Positiivisessa ajattelussa on meikäläisellä aika paljon opettelemista. Onneksi on tuo yltiöpositiivinen puoliso.

Kaappien siivoukset

Huh, olen lykännyt kaappien siivousta, sillä kuten nuoriso sanoo: ”Ei oo motii…” Motia pitäisi vain nyt löytyä, sillä keittiön kaapit kaipaisivat kipeästi järjestämistä ja läpikäyntiä. Kirjahylly taitaa kuitenkin olla ensimmäisenä listalla.

Liikunnan aloittaminen

No vihdoin olen aloittanut liikunnan. Tiesin kyllä, että pitää aloittaa hitaasti, mutta en oikein käytännössä tajunnut mitä se tarkoittaa. Huomasin, että lihakseni jaksaisivat enemmän, mutta kun sain kolmen yrityksen jälkeen päivän nuhan, päätin kysyä apua viisaammiltani.

Sain ohjeeksi liikkua matalalla sykkeellä, alle 120. Oiva neuvo! Nyt olen kaksi kertaa jo jumppaillut kevyesti, venytellyt, saanut kevyen hien, mutta syke on pysynyt alhaisena. On ollut mukava huomata, että kyllä sitä kuntoa siellä tallella on, lihakset jaksaisivat huomattavasti enemmän. Mutta otan edelleen iisisti! Tällaiselle kärsimättömälle hätähousulle tämä on varsin opettavainen kokemus.

Sosiaalinen elämä

Liian helposti tulee jumiuduttua kotiin, mutta olen janonnut ystävien seuraa! Maanantaina olin päivän Pian luona. Viime keskiviikkona veljeni oli meillä blinejä syömässä. Huomenillalla on Bablerin bileet! On tosi kiva nähdä blogikollegoita.

Inspiraatio

Minä olen sellainen, joka tarvitsee inspiraatiota saadakseen aikaan asioita, oli sitten kyse kodinhoidosta, liikunnasta tai ruuasta. Pikkuinen, mutta hyvä inspiraatio oli Iltalehden oheisnumero Hyvä olo, joka ilokseni oli keskittynyt viisikymppisen naisen hyvinvointiin. Juttua oli vaihdevuosista, ravinnosta sun muusta, ei nyt mitään uutta ja mullistavaa, mutta hyviä muistutuksia yksissä kansissa. Bonuksena ihanan Pippa Laukan haastattelu. Hän on ihan superinspiroiva ihminen!

Mieheni on myös minulle aikamoinen inspiraatio. Hänhän pudotti viime vuonna 15kg painoa. Hän ei edelleenkään syö pitsoja, hamppareita tai makeaa ”tuosta noin vain”, eli meidän kauppareissuilta ovat jääneet ex tempore-Kismetit, jäätelöt tai muut herkut kokonaan pois. Olen vuoden alusta ollut namilakossa, ja se on ollut kyllä helppoa. Jos nyt kylässä tarjotaan, en kieltäydy, mutta en myöskään himoitse sokeria. Pitää vain huolta, että syö tarpeeksi ja monipuolisesti, ettei verensokeri pääse turhia heilumaan.

Hyvinvointi

Nyt on ihan oikeasti aikaa keskittyä hyvinvointiin, ruokaan, uneen ja liikuntaan. Henkinen hyvinvointi kulkee siinä samalla. On ollut ihan superhauska kirjoittaa myös blogia kaikessa rauhassa. Kun kirjoitan tai teen jotain keskittymistä vaativaa, pitää olla ihan hiljaista. Jotkuthan lukevat, kirjoittavat tai opiskelevat musiikin ollessa päällä, mutta itse en siihen pysty. Mitenkäs sinä?

Uudet, hyvät sarjat

Meillä on mieheni kanssa aina jokin sarja meneillään. Aktiivisena ovat Netflix ja HBO Nordic, joista jälkimmäiseltä löytyi yksi kaikkien aikojen suosikkisarjojani: Berlin Station. Se kertoo CIA:n konttorista Berliinissä. Kausia on kolme, joista kakkonen oli paras mielestäni. Mukana on amerikkalaisia, saksalaisia ja englantilaisia näyttelijöitä. Sarja ei ole myöskään liian väkivaltainen.

Toinen hyvä löytö tapahtui eilen: The Loudest Voice (HBO), jonka miespääosan esittäjä Russel Crow voitti Golden Globen. Sarja kertoo Fox- kanavan perustamisesta, ja on aivan mielettömän mielenkiintoinen.

Tällaisia pieniä juttuja tänne, mitäs mukavaa teidän tammikuuhunne kuuluu?

9 Comments

 1. Sissi
  23/01/2020 / 4:02 pm

  Missä ruokailuryhmänne ”valkaistaan”? Olen yrittänyt löytää Kuopion seudulta vastaavaa palvelua, toistaiseksi huonolla onnella. Kiitos kivasta blogista !

 2. marjukkap
  Kirjoittaja
  23/01/2020 / 4:51 pm

  Lohjalla. Kysäisepä jostain verhoomosta, sellaisista osataan antaa suosituksia.

  Voi kiitos, kiva, että tykkäät lukea tätä!

 3. Tarja
  24/01/2020 / 10:43 pm

  Kiva postaus! <3 Levollinen ja ihana tunnelma 🙂

  Ja sitten tulee aihepyyntö. Teillä on aina hirmu siistiä. Voisitko ajatella tekeväsi postauksen siitä, miten siisteys pysyy? Ja tarkoitan lähinnä tavarasiisteys… Eli siis missä ovat tai mihin menevät kaikenlaiset mainospostit, muovikassit, maksetut laskut, saapuneet joulukortit tai vaikka onnittelukortit, kutsut, mainoskynät, kaikenlainen sälä mitä koko ajan kertyy, mitä säästätte ja mitä heitätte pois?… Miten te saatte nykyaikaisen tavarapaljouden hallittua? Olisi ihana saada joitain vinkkejä tähän.

 4. marjukkap
  Kirjoittaja
  24/01/2020 / 11:44 pm

  Ihana vinkki! Kyllä, tämän toteutan! Kiitos!

 5. Tarja
  25/01/2020 / 3:14 pm

  Jee, kiva!! 🙂

 6. Lenita
  25/01/2020 / 5:39 pm

  Kaksi aikuista ei käsittääkseni saa paljonkaan sotkua aikaiseksi, täydellisen eri asia ovat lapsiperheet! Ei kai aikuinen kysy aikuiselta, että ”hei, miten saan siisteyden pysymään”.

 7. ingrid
  25/01/2020 / 9:25 pm

  Hei,
  ja kerrothan sitten mitä tykkäsit Blissistä, se on varauksessa!

 8. marjukkap
  Kirjoittaja
  26/01/2020 / 12:49 pm

  Hmm. En usko, että Tarja tätä tarkoittikaan. Häntä, kuten miljoonia muitakin, minä mukaanluettuna, kiinnostaa yleisesti järjestys. KonMari on hyvä esimerkki tästä.

  En myöskään yleistäisi suoraan, että pariskunnilla on siistiä, lapsiperheissä sotkuista. Esim. minä en kyllä pärjää järjestelyisssä esim. Home via Lauralle, katsopa Lauran ”kaunis järjestys”-postaukset, heitä on neljän hengen talous. En kyllä Melenderin Annellekaan, vaikka heillä on kahden hengen talous. Nytkin meidän kodinhoitohuone on kuin räjäytetty, kun en ole saanut pyykkejä silitettyä laiskuuttani… Vaikka lapsiperheissä onkin tavaraa enemmän, on järjestys myös varmasti mielentila, kuinka paljon haluaa säilyttää jne. Siitä Laruakin kirjoitti just äsken lastenhuoneen järjestys-postauksessaan.
  http://homevialaura.com/2020/01/lastenhuoneen-jarjestys-ja-tavarakasvatus/

  No, mä nyt ajattelen näin, ja saa olla eri mieltä.

 9. marjukkap
  Kirjoittaja
  26/01/2020 / 12:49 pm

  Siitä on tulossa helmikuun alussa isompi postaus, kun tapaan Maria Boreliuksen!: )

Vastaa