FFS huomenna yhdeksän vuotta – yhdeksän asiaa blogista

 

Hip, hip, hurraa! FFS täyttää huomenna yhdeksän vuotta!

Luin äskettäin ensimmäisen blogikirjoitukseni, ja kyllä vaan edelleen samat asiat kannattelevat blogiani kuin tähänkin asti. Listaan huomisen vuosipäivän kunniaksi yhdeksän asiaa, joiden takia elämä on kaikin puolin ihanampaa blogin ansiosta!

Kuvituksena suloiset tulppaanit upouudessa unelmamaljakossa, Marimekon Urnassa, jonka sain vanhmmiltani lahjaksi. Maljakko on täydellinen, ja kukka kuin kukka näyttää siinä upealta.

1. Ystävät

Olen saanut blogin kautta kaksi todella hyvää ystävää, ja monta, monta kaveria. Blogi yhdistää erilaisia ja eri-ikäisiä ihmisiä ihan uskomattomalla tavalla. Me kaikki blogia tekevät tiedämme millaista se on. Ystävät, kaverit ja lukuisat tutut ovat ehdottomasti parasta mitä blogin kautta on tapahtunut minulle. Olen saanut muilta bloggaajilta tsemppiä, neuvoja ja vertaistukea, ja pyrin myös antamaan sitä muille.

2. Persperktiiviä elämään

Kun olin pelkästään opettaja, elin koulukuplassa hyvin vahvasti. Eikä siinä mitään, tottakai ammatinharjoittaja elää siinä omassa ammattikuplassaan.

Blogin myötä olen kuitenkin tutustunut lukuisiin muihinkin ammattilaisiin: toimittajiin, PR-ihmisiin, agentuureihin, maahantuojiin, kauppiaisiin, valokuvaajiin, konsultteihin, markkinoinnin ammattilaisiin, someyrittäjiin ja koodaajiin. Näin ensiksi mieleeni tulivat nämä. Oma maailmankuva avartuu huomattavasti, kun näkee, että leivän saa muualtakin kuin koulumaailmasta. Ja miten hienoja ja upeita ihmisiä onkaan tielleni tullut näiden vuosien aikana!

3. Vuorovaikutus

Vaikka kommentointi ei blogissani ole enää niin vilkasta kuin se oli aikanaan, se ei haittaa. Näen analytiikasta, että teitä käy täällä edelleen todella runsaasti. Tyylinihän kirjoittaa ei ole haastava, se on ennemminkin ehkä toteava, ja voisin olla aktiivisempi esimerkiksi Instagramissa. Mutta vuorovaikutuksesta blogi aikoinaan lähti, ja sitä se on edelleen. Ei sitä itselleen jaksaisi kirjoittaa.

Olen saanut teiltä lukijoilta niin ihania viestejä, että en kestä. Kiitos niistä! Ja jos joku ei tykkää, en voi asialle mitään. Blogi on hyvin subjektiivinen kokemus. En voi miellyttää sellaista, joka lähtökohtaisesti ei tykkää minusta. En voi enkä halua itseäni muuttaakaan. Negatiivisten viestien määrä on kyllä nykyään hyvin vähäinen, onneksi.

4. Visuaalinen maailma

Blogin hauskuus on visuaalisuudessa. Vaikka olisin itse kuvassa, tarkastelen sitä tavallaan ulkopuolisena, vaikkapa kuvassa olevan sen hetkisen vaatteen näkökulmasta.

On todella antoisaa tuottaa itse omaa sivuaan, ja vastata sen visuaalisesta ilmeestä. Tässä olisi kyllä vielä oppimista.

5. Kakkostyö

Blogista on tullut työ: vastaan itse kirjanpidosta, alvien maksuista, veroilmoitusten teosta, paljolti markkinoinnistakin. Sanon, että onpahan ollut opetteleminen tällaisella humanistilla! Onneksi en ole yksin, yrittäjien veroneuvonta on esimerkiksi ollut aivan huikea apu. Siellä on väännetty minulle rautalangasta asiaa, kun en ole tajunnut. Vaan nytpä tajuan, ja olen oppinut kahdessa vuodessa aivan huikeasti. Olen ylpeä itsestäni, kun tämän kevään teen töitä yrittäjänä, ja pärjään hienosti.

6. Uudet näköalat

On ollut todella huikeaa olla upeiden brändien kanssa yhteistyössä. Yhteistyöt pitävät blogin tasoa yllä, sillä ne pitää tehdä niin hyvin kuin vain osaa. Miten otettu olen, kun minut halutaan kamppikseen mukaan. En yritä koskaan olla muuta kuin olen, sillä no, sellaisena kelpaan heille. Saan asiakkailta kiitosta työstäni, ja se on ihanaa, silloin olen onnistunut hyvin.

Olen oppinut vaikuttajamarkkinoinnista todella paljon. Koska olen koulutukseltani musiikin maisteri ja työkseni musiikkikasvattaja, liikun ihan eri urilla somekanavieni kanssa.

7. Yleinen jaksaminen

Blogi syntyi aikoinaan vastapainona päivätyölle, ja sitä se on edelleen. Tarvitsin musiikin oheen jotain ihan muuta, ja kun lopetin laulutunnit neljäkymmentä täytettyäni, blogi tuli oivaan paikkaan. Ennen kaikkea blogi antaa minulle mahdollisuuden olla jotain muutakin kuin ”vain” opettaja – sen visuaalisen puolen elämään.

En ole koskaan, koskaan hävennyt blogiani. Päin vastoin: olen ylpeä siitä, että olen ollut sisällöntuottaja näin kauan. Olen nähnyt blogien muutoksen pienistä, hassuista mitä kuuluu- ja päivän vinkki-postauksista aikakausilehtimäisiksi, upeiksi medioiksi. Siinä olen porskutellut mukana, ja niin aion jatkaakin!

8. Ajanhallinta

Minusta on tullut blogin myötä aika tehokas ajankäyttäjä, sillä vuorokauteen pitää mahduttaa kaikenlaista. Nyt on tietysti rennompaa, kun en ole päivätöissä, ja otan kyllä kaiken irti iisistä päivärytmistä.

9. Uuden oppiminen kaikesta mahdollisesta

Viimeisenä, vaan ei todellakaan vähäisenä, listaan oppimisen. On sitten kyse reseptistä, muodikkaista farkuista tai kiitollisuuden opettelemisesta, blogeista ja somesta ylipäätään olen ammentanut aivan valtavasti. Mitähän kaikkea? No vaikkapa farkkujen lahkeiden leikkaamisen, jumppavinkkejä, paras kuivashampoo, kiitollisuuspäiväkirja, äänikirjoja, elokuvia, sarjoja, jälkiruokia, ja hei, miten tyynnytetään uhmaikäinen!

En ymmärrä ollenkaan, jos joku sanoo, että blogit ovat kuolemassa tai unohtumassa – ehei kuulkaas, blogit ovat alive and kickin´ – aika muuttuu, blogit ehkä siinä sivussa, mutta siellä ne ovat, ahkerien kollegoiden käsissä, intohimona edelleen.

Blogiin on tulossa lähiaikoina synttäriarvonta, ja olet kai osallistunut jo kollageeniarvontaan alla olevassa postauksessa?

Nyt starttaa blogin kymmenes vuosi! Tahdon lämpimästi kiittää sinua, rakas, rakas lukijani näistä yhdeksästä vuodesta! Olisi kiva tietää onko joku ollut ihan alusta asti mukana? Te olette ihan huikeita ja ihania tyyppejä, ja olen onnellinen ja nöyrä siitä, että olette messissä – olette SUPERFAB!

11 Comments

 1. annuup
  24/02/2020 / 6:20 pm

  Onnea juuri starttaavasta blogin juhlavuodesta ja kiitos laadukkaasta hyvän mielen blogista Olen seurannut vuosia blogiasi, en muista montako vuotta, hyvin alkuajoista lähtien joka tapauksessa. Alusta alkaen blogissasi viehätti kauniit kuvat, soljuva ja rehellinen teksti sekä monipuoliset aiheet. Olen itse 35 vuotias, siltikin koen monessa aiheessa olevani ns sielunsisko blogi sinusi kanssa, jos niin voi sanoa Instaakin nykyään seuraan, vihdoin ja viimein kun sinne liityin Kiitos sinulle, aurinkoista kevään odotusta Oulusta

 2. 24/02/2020 / 6:59 pm

  Onnittelut pitkästä ja ansiokkaasta blogiurasta ja kiitos lukuisista upeista, sivistävistä, mukavista, hauskoista, rentouttavista ja opettavaisista teksteistä, joita olen varmaan sen yhdeksän vuotta lukenut. Paljon olen oppinut Sinulta asioista, joista en ole mitään tiennyt ja saanut vinkkejä jos jonkinmoisia. Oma blogini on useasta henkilökohtaisesta syystä ollut hiljaiselossa, mutta nyt tuntuu taas siltä, että on voimia kirjoittaa sitäkin. Niin monta juttua on mielessä tälläkin hetkellä.

  Olet menestyksesi ansainnut ja kateelliset olkoot hiljaa :).
  Ihanaa kevättä ja vapaata, nauti olan takaa ja terveiset Madeiralta!

 3. Kirsi
  24/02/2020 / 8:14 pm

  Onnea blogin merkkivuodesta! Olen myös seurannut blogiasi useamman vuoden ajan. Itse asiassa se on yksi harvoista blogeista, joita enää säännöllisesti luen. Hienoa, että olet kerennyt ja jaksanut sitä ylläpitää päivätyön ohella. Useamman kerran on tullut mieleen erityisen hyvää ja puhuttelevaa kirjoitustasi luettua, että voisi olla paikallaan lähettää kommenttia ja kiitosta, mutta jostain syystä se on jäänyt vain tekemättä. Vaikka kirjallista palautetta ei juuri tulisikaan, usko pois, että kirjoitustesi ajatusmaailmaa ja tunnelmia jakaa meistä moni. Iloista ja energistä kevättä!

 4. Sinikka
  24/02/2020 / 9:09 pm

  Onnea yhdeksästä vuodesta. Olen seurannut blogiasi vuoden ja tykkään kovasti. Mukavaa kevättä

 5. Maritta
  25/02/2020 / 2:37 pm

  Onnea blogillesi! Olen seurannut sinua ihan alusta lähtien. Minua kiinnosta samanikäisyys, kauniit vaatteet ja ihana kotinne.

 6. marjukkap
  Kirjoittaja
  25/02/2020 / 7:30 pm

  Kiitos, ihana kuulla, että olet ollut messissä niin kauan. Kiva kuulla, että nuoremmatkin seuraavat, tai näenhän mä sen analytiikastakin, mutta aina kiva kuulla! Ihanaa kevään odotusta Ouluun!

 7. marjukkap
  Kirjoittaja
  25/02/2020 / 7:32 pm

  Kiitos kovasti Pauliina! Kyllähän tähän on tunteja uponnut, mutta yhtä kivaa on kuin alussakin.Toivottavasti sinäkin saat voimia jatkaa blogia, veikkaan, että työ vie sulta aika tavalla aikaa. Ah, Madeira on kaunis saari, oltiin siellä joskus 10 vuotta sitten.

 8. marjukkap
  Kirjoittaja
  25/02/2020 / 7:34 pm

  Kiitos kommentista, Kirsi, ja siitä, että luet edelleen. Ihmettelen välillä itsekin mistä niitä jutun aiheita tulee… Välillä kirjoitan pitemmästi, välillä sitten pikkuisia juttuja, mutta yhtä suurella sydämellä kuin aina! Ihanaa kevättä sullekin!

 9. marjukkap
  Kirjoittaja
  25/02/2020 / 7:34 pm

  Kiitos – ihana kuulla! <3 Aurinkoista kevättä sinulle!

 10. marjukkap
  Kirjoittaja
  25/02/2020 / 7:35 pm

  Kiitos valtavasti! Kotijuttua voisi tehdä taas pitkästä aikaa, vaikka eihän meillä mikään muutu… ; )

 11. Pauliina Järvelä
  26/02/2020 / 9:43 pm

  Työ vie toki osansa, ei pitäisi lähteä kaikkiin hankkeisiin mukaan, mutta on tässä ollut kaikenlaista muutakin pientä ja isompaa. Madeira on positiivinen yllätys, vieläkin sympaattisempi kuin mitä ajattelin ja mies on täysin yllättynyt. Hänellä ei ollut mitään odotuksia ja kaikki on ollut hienoa salsatunnista maisemiin, ruokaan ja nähtävyyksiin, sääkin suosii eikä coronasta vielä ole pelkoa. Tänne on tultava uudestaa :).

Vastaa