Sainpas hankittua uudet silmälasit

 

Silmälaisen päivitys on ollut to do-listalla varmaan vuoden. Miten se onkin niin vaikeaa viedä silmälääkärin resepti liikkeeseen, valita uudet kehykset, linssien lisäherkut ja jäädä odottamaan uusia laseja.

Silmälasit ovat varsin hintava hankinta, siksi kehyksien hankinnassa ei halua epäonnistua. Kaksitehot ja muutama erityisjuttu, kuten sinisen valon esto, lisäävät lasien hintaa. Mutta – mitäpä sitä ei näkönsä eteen tekisi. Onneksi silmälasiliikkeiden optiset myyjät ja optikot ovat ihan parhaita neuvomaan ja antamaan hyviä vinkkejä.

Mitäs tykkäät uusista laseistani?

silmälasit, aikuisen naisen tyyli, Ted Baker

Olin kolmikymppinen, kun sain ensimmäiset lasit. Käytin niitä lähinnä telkkaria katsoessa. Miinusnäön omistavana tehoja ei ole vuosien mittaan tarvinnut lisätä, ja ikänäkö on tullut vasta muutama vuosi sitten mukaan. Pystyn edelleen lukemaan hyvin ilman laseja, mutta illalla luen mieluummin niiden kanssa. Pimeällä ajamisessa, telkkaria katsoessa ja vaikkapa elokuvissa tarvitsen ehdottomasti lasit.


Uudet sangat löytyivät Silmäasemalta, jossa oli tosi hyvä palvelu. Kehykset ovat Ted Bakerin, ja siltä olisi löytynyt useampikin nätti vaihtoehto. Puninitsin pitkää myös ohuita, mattakultaisia kehyksiä, jotka olivat korumaiset, tosi sirot ja nätit.

Sekä optinen myyjä että minä olimme sitä mieltä, että näissä sangoissa on luonnetta mukavasti. Myös luumunpunainen väri sopii minulle. Sangat ovat sirot, mutta muoto samantapainen kuin vanhojen lasieni. Tykkään pyöreämmistä muodoista, ja siksipä nämä tuntuivat hyviltä ja omilta.

Olen huomannut, että laseja sovitellessa on parempi olla hyvällä fiiliksellä. Minulle niiden sovittaminen on jotenkin tosi iso kynnys. Kannattaa kyllä luottaa optiseen myyjään tai optikkoon, joka osaa kertoa sankojen istuvuudesta.lasit Ted Baker / neule Part Two / pusero Vero Moda/ housut Selected Femme / nilkkurit Strafford

Mitäs tykkäätte? Kuinka usein sinä uusit lasisi, ja millaiset kehykset sinulla on tällä hetkellä?

4 Comments

 1. Maritta
  12/02/2020 / 1:32 pm

  Uudet lasit sopivat sinulle tosi hyvin. Ammattilaisten apua kannattaa käyttää sankoja valitessa. Itselläni on kolmet lasit, joita käytän. Lasini ovat kaksiteholaseja ja käytän niitä koko päivän. Yhdet ovat töihin, toisia käytän kotona ja kolmannet ja uusimmat ovat sitten kodin ja työn ulkopuolella käytettävät. Työlasini ovat värikkäät ja niillä voi vähän hullutella, koska omistan useammat lasit. Olen nyt hankkinut uudet lasit kahden vuoden välein ja myös vaihdellut hankitapaikkoja. Uudet lasit piristävät!

 2. marjukkap
  Kirjoittaja
  12/02/2020 / 1:56 pm

  Uudet lasit todella piristävät! Tuohan on tosi hauska, että vaihtelet laseja. Ehkä innostun vielä hankkimaan ne kultasankaiset, sillä sain etusetelin Silmäasemalle. Todellakin, ammattilasia ovat optikkoliikkeissä, arvostan heidän mielipidettään silmälasihankinnoissa!

 3. Kirsi-Marja
  12/02/2020 / 5:31 pm

  Hei, mielipide tämäkin. Miksiköhän olisin nähnyt kasvoillasi toisen muotoiset lasit, ei siis pyöreät, ehkä enempi nelikanttisen särmikkäät. Makuasia, värikin olisi saattanut olla toinen, olisi sopinut hiusten väriin paremmin. Tarkoitan nyt sitä, että ovat mielestäni ehkä turhan isot ruudut. Itse vaihdan laseja aina tilanteen mukaan, yhdet lasit ei oikein toimi joka asuun tai lookiin, leokuosiset ovat ihanat myös. Laseilla on kiva keikaroida, jos sille päälle sattuu : )

 4. marjukkap
  Kirjoittaja
  12/02/2020 / 6:03 pm

  Ne ovat varmaan ne Fleyet, vuodelta 2014? Niissä on roosa, vähän vino yläosa, ja alaosassa ei kehystä ollenkaan. Sitten on ne olisivatkohan Bossin pokilla, rummanruskeat. Bossit ovat vielä suuremmat. Näiden väri on lämmin, eli ihan omiin väreihin sopiva sävy.

Vastaa