Täydelliset mustat housut, viimein

 

Ovatko täydelliset suorat mustat housut mahdottomuus löytää?

Olen iät ajat etsinyt täydellisiä mustia villakangashousuja. Mustat housut ovat maailman kätevin vaatekappale ihan mihin tilaisuuteen vain: töihin, illanviettoon, kyläilyyn, kaupungille. Vaan housujen istuvuus ja pituus tuntuvat olevan aina ongelma, jostain kohti kinnaa tai lötköttää. 

Vaan nytpä osui täydelliset housut tielle, kiitos ihanan Alexan tämän postauksen. Juuripa viime postauksessa ylistin blogien vinkkivoimaa, ja tässä se nyt sitten todetaan omalla kohden todeksi.

Tuntuu hassulle, että nyt pukeudutaan suorastaan formaalisti, tai sillä tavoin kuin itse pukeutui 25-vuotiaana. Suorat housut, simppelit neuleet, silkkipaidat, kamelinväriset takit – ne kaikki on jo kerran koettu!

Mutta mikäs siinä, klassiset, laadukkaat vaatekappaleet eivät mene koskaan muodista. Itse asiassa, mitä sitä muuta nainen tarvitsee kuin suorat housut, kashmirneuleen, valkoisen paitiksen, kamelinvärisen takin, laadukkaan laukun ja kauniit nilkkurit. Revittyjen farkkujen jälkeen tuntuu kivan uudenlaiselta pukeutua suoriin housuihin ihan arkipäivänäkin!

Olen kaivannut ja etsinyt kunnollisia, jokapäiväisiä mustia suoria housuja. Omistan ennestäänkin kahdet, toiset ovat Tigerin, ja ne ovat inasen liian pienet. Toiset kuuluvat täysvillaiseen DKNY:n pukuuni, ja ne ovat tosi kuumat. Enkä malta pitää niitä arkena, ne kuuluvat ennemminkin vähän parempiin menoihin.

Tilaamani Arketin housut (ei mainoslinkki) ovat villasekoitetta, niissä on polyesteriä 45% ja elastaania 4%, loput villaa, ja se on näihin ilmoihin hyvä kombo. Eipähän ole liian kuumat. Arketilta tilaan kyllä toistekin, sillä housujen istuvuus on omalle kropalleni just eikä melkein. Ja ihmeiden ihme: edes lahkeita ei tarvitse lyhentää, vaikka aina yleensä täytyy.


housut Arket /neule &Other Stories / kengät Tommy Hilfiger / laukku Balmuir / kangaskassi Part Two

Laitan Instan puolelle videopätkän housuista, josko ne näkyisivät vähän paremmin siinä. Otin oman kokoni, 34, ja lahkeen pituus on oikein hyvä, pituuteni ollessa 160cm.

Tänään oli jo niin keväinen sää, että saapa nähdä kauanko talviasuja jaksaa kuvata. Ainakin neulehame on tulossa vielä kahdella erilaisella yläosalla.

Ja nyt sitten pyörähti kymmenes blogivuosi käyntiin! Hip, hip, hurraa!

6 Comments

 1. Marianne
  25/02/2020 / 7:25 pm

  Ensinnäkin onnea ja kiitos hurmaavalle bloggarillle mieluisasta blogista. Olenkin jo aiemmin kertonut, että ehkä pari vuotta sitten löysin tämän ja siitä pitäen kuulunut suosikkiblogeihini (joita ei siis ole montaa :)).
  Housut istuvat todella hyvin. Olen saanut blogisi kautta jo monta hyvää vaatevinkkiä samaa kokoluokkaa kun olen. En ole aiemmin kuullutkaan tuosta housumerkistä, mutta nyt pitää tutustua.

 2. marjukkap
  Kirjoittaja
  25/02/2020 / 7:27 pm

  Kiitos ihanasta kommentista! : ) Arketiin tutustuin minäkin syksyllä, kun kuulin tikkitakista, jota kaikki halusivat. Sillä on kyllä kivoja, moderneja vaatteita, ja yllätyin istuvuudesta täysin. Eikä hintakaan ole kovin suolainen, kangas on kuitenkin villasekoitetta.

 3. Sara
  25/02/2020 / 9:01 pm

  Onnea 9-vuotiaasta blogista! Toivottavasti löydät edelleen inspiraatiota jatkaa sitä. Minäkin innostuin Alexan IG- ja blogikuvien perusteella tilaamaan nuo housut, mutta ne eivät sopineet minulle. Sinulla – ja Alexalla – ne näyttävät upeilta.

 4. Merja
  26/02/2020 / 2:13 pm

  Hyviä mustia suoria housuja saakin etsiä. Koska olen lyhyt ja vähän pyöreä, homma on vielä vaikeampaa. Kun siinä onnistaa, voi olla tyytyväinen ja ostaa kahdet samalla kertaa. En tosin uskalla ostaa netistä mitään, kokemuksen perusteella pieleen menee. Farkuissa on kiva kun pituuden ja koon saa useimmiten itselle sopivaksi.

 5. marjukkap
  Kirjoittaja
  26/02/2020 / 6:06 pm

  Mä veikkaan, että jos on atleetimpi vartalo, tämä housumalli ei ehkä sovi. Sekä mä et Allu ollaan pepukkaita suht pienellä vyötäröllä, joten oli iloinen yllätys löytää tämä malli.

 6. marjukkap
  Kirjoittaja
  26/02/2020 / 6:07 pm

  Se on ollut ikuisuuskysymys, nyt vasta nämä ovat täykyt housut. Kun löytää, kannaattaakin tosiaan ostaa kahdet tai pistää merkki visusti mieleen! Mulla on tulossa muuten Very Niceltä postaus sunnuntaina, ja ai että siinä on suomalaiselle vartalolle hyvä brändi. Noh, kun se on suomalainen!

Vastaa