Viiden vuoden kokemus: Boknäs Heaven-sohva

 

Boknäs Heaven- sohva on ollut meillä jo viisi vuotta, enkä ole kertaakaan tainnut kertoa sen tarinaa. No jos olen, niin nyt tulee uusinta. Sohva nimittäin täytti viisi vuotta, ja on edelleen kuin uusi. Sohva on on modulisohva. Ja taivaalta se kyllä tuntuukin nimensä mukaisesti!

Mehän maalasimme seinät talon sisällä viisi vuotta sitten. Ja yksi asia johtaa toiseen: vanha keltainen sohva alkoi näyttää kulahtaneelta. Myimme sen ja parina olleen nojatuolin raheineen Torissa, ja ne menivät saman tien.

Boknäsin Heaven-sohva oli rakkautta ensi silmäyksellä.

Aloin etsiskellä uutta sohvaa, ja silloin oli juuri Heavenin hypetys alkanut. En muista kenellä bloggaajalla näin sen ensiksi pellavapäällysteisenä. Näytin sohvakuvaa miehelleni, joka ihastui malliin kovasti. Lähdimme heti katsomaan sitä Vantaan myymälään. Se oli sitten siinä, rakkautta ensi istumalta.


Meillä oli toiveina alun perin saada syvä löhösohva, jossa olisi kiva loikoa ja katsoa telkkaria. Minua harmitti vanhan sohvan lyttyyn meneminen, vaikka sen täytteet olivatkin untuvaa.

Sohvan mitat hahmottaa vetämällä maalarinteippiä lattiaan.

Kun harkitsimme Heavenin ostamista, mitoituksen laskeminen oli tärkeää. Vedimme lattiaan maalarinteippiä, jotta hahmottaisimme oikeasti sen mitat. Heaven on modulisohva, joten sen voi suunnitella huoneen mittojen mukaan. Meidän sohvamme leveys on 296cm, syvyys 110 ja korkeus 85cm. Divaani on 235 cm syvä. Erinomainen siis siihen tarkoitukseen mihin sen halusimme.

Maalarinteippikikkaa suosittelen muutenkin, jos aprikoi kuinka paljon joku huonekalu tai matto oikeasti vie tilaa. Meidänhän matot mitattiin samalla tavalla ja tilattiin mittojen mukaan.

Boknäs Heaven sohva, tv-sohva, laadukas sohva, olohuoneen sohva
Boknäs Heaven sohva, tv-sohva, laadukas sohva, olohuoneen sohva

Sohvaan kannattaa kurkata aina sisälle, ja hyvä myyjä pystyy kertomaan miten se on tehty. Boknäs Heaven-sohva on pysynyt hyvin kuosissaan.

Kestävän sohvakankaan hankausluku on yli 42k Martindalea.

Kankaan valitseminen oli se helpoin osa. Boknäsillä autettiin siinä, ja lopulta päädyimme luonnonvalkoiseen sekoitekankaaseen, joka pysyy kuosissaan hyvin. Sen hankausluku oli tosi korkea, muistaakseni yli 42k Martindalea, joten kangas kestää kulutusta erinomaisesti. Pellavaa en halunnut, sillä se rypistyy ja venyy, ja on minusta hieman epäsiistin näköinen.

Olen pessyt nämä päälliset nyt kahdesti, viimeksi viikonloppuna, ja sohva on taas kuin uusi. Pesin suositellussa 30 asteessa, ja vaikka valkaisevaa pesuainetta ei suositeltu kankaalle, pesin silti, eikä kangas siitä säikähtänyt.

Boknäs Heaven sohva, tv-sohva, laadukas sohva, olohuoneen sohva
Boknäs Heaven sohva, telkkarisohva, tv-sohva, laadukas sohva, olohuoneen sohva

Olemme hoitaneet sohvaa hyvin. Meillä ei syödä tai juoda sohvalla. Imuroimme sen viikoittain siivouksen yhteydessä ja usein myös sohvan pohjan. Pöyhiä sitä pitää myös, ja se onkin itselleni hankalin osa, jos minä satun sitä huoltamaan.

Niinpä kuitenkin sohva on pysynyt hyvänä jo viisi vuotta, ja veikkaan, että se pysyy myös seuraavat viisitoista. Se ei ole kuitenkaan koriste, siinä eletään ja löhötään, minä teen monesti töitäkin sohvannurkassa. Oikeassa nurkassa teen töitä, vasemmassa katson telkkaria, hih.

Sohvan osien tuominen yläkertaan olikin temppu ja sen tekijä. Onneksi meidän superkiva naapuri tuli apuun, ja kolmistaan rakennusajalta jääneitä nostotaljoja käyttämällä hilasimme sohvan osat yläkerran parvekkeen kautta avoinaisen ikkunan aukosta aulaan. Minä ja naapuri olimme parvekkeella ottamassa osia vastaan, mies oli tikapuilla työntämässä modulia alakautta. Se oli aika kuumottavaaa!


Boknäs Heaven sohva, tv-sohva, laadukas sohva, olohuoneen sohva, pestävät sohvan päälliset

Olihan sohva arvokas ostos, mutta siinä sen on tarkoitus olla paikoillaan niin kauan kuin tässä asumme. Katsotaan sitten myöhemmin millainen on eläkeasunnon sohva.

Lue myös: Yläkerran taulukollaasi – miten se syntyi
Tammikuinen koti ja selkeys

6 Comments

 1. Essi
  24/03/2020 / 4:51 pm

  Hei!
  Meille tulee huomenna oma Heaven sohvamme, itseasiassa samoilla mitoilla kuin teilläkin.
  Tämä on toteutunut haave!
  Ihastuin Heaveniin jo ennen kuin se ilmestyi pellavaisena muutamiin blogeihin. Itse en myöskään halunnut pellavaista, vaan toivoimme, että sohva kestää elämää ja kulutusta. Lisäksi se saa näyttää skarpilta ollakseenkin Löhösohva, isolla ällällä.
  Ai että odotan huomista!!
  Loppuun: teidän koti on todella kaunis! Ilo lukea ja katsella blogiasi ja instagramiasi. 🙂

 2. 24/03/2020 / 5:23 pm

  On kyllä niin ihana tuo teidän sohva! Mukava ja vielä kaiken lisäksi tosi kaunis.

  PS. Kiitos eilisestä ”etätuesta”! <3

 3. marjukkap
  Kirjoittaja
  24/03/2020 / 7:53 pm

  Aivan mahtavaa, onnea! Uskon, että olet täpinöissäsi! Mä muistan myös bonganneeni Heavenin ennen blogeja, se taisi olla lehtimainos. Sohva kyllä pysyy hyvänä hoidolla.

  Kiitos, mäkin tykkään meidän kodista, koska se on meidän näköinen.

  Nauttikaahan uudesta sohvastanne!

 4. marjukkap
  Kirjoittaja
  24/03/2020 / 7:53 pm

  Kiitos! Eipä mittään!!<3

 5. S
  25/03/2020 / 3:40 pm

  Sohva on kaunis! Kuinka untuvat ovat pysyneet sisällä? Itse olen vähävähältä siirtynyt pois untuvatäytteisistä tyynyistä, peitoista ja jopa tv-huoneemme vanhempi sohva on poistumassa uuden tieltä, koska olen kyllästynyt ulos tunkeviin untuviin. Kuinka Boknäsin sohva pärjäilee tässä suhteessa. Tai onko sohvaa mahdollista ostaa erilaisella täytteellä?

  Kotisi on persoonallinen ja seesteisen kaunis. Kiva, kun teillä ei ole kaikki blogikliseet sisustuksessa.

 6. marjukkap
  Kirjoittaja
  25/03/2020 / 4:46 pm

  Heavenin tyynyt eivät ole niin simppeleitä! Sisällä on polyuretaani vaahtomuovia, sen päällä untuva-silikonipallopäällisosa, ja sitten vasta päälliskangas, jonka päällä on vielä varsinainen asiakkaan valitsema kangas. Näin ymmärsin Heavenin tiedotekuvasta. Eli kyllä, pysyy tosi jämäkkänä ja kuosissaan. Vähän joskus höyhen puskee läpi, kun otan päälliset pois. Boknäsin sivuilla on hyvä havainnekuva siitä miten sohva on rakennettu.

  Voi kiitos, meillä tosiaan on omannäköistä, kun talokaan ei ole ihan vastarakennettu!

Vastaa