Eettinen merinovillaneule on kestävä hankinta

 

Onko vaikeuksia löytää eettinen merinovillaneule?

Merinovillan eettisyys on puhuttanut kovasti kuluttajia. Merinohan on aivan loistava villalaji, kevyt, mutta lämmittävä. Kestävä, kaunis, ei nukkaannu ja kestää pesua. 

Olen ilokseni saanut edustaa tanskalaista Blusbaria jo vuosia. Sen kaikki neuleet valmistetaan Tanskassa korkealaatuisena käsityönä, ja ne ovat mulesing-vapaata, Öko-Tex-sertifioitua merinovillaa. 

Sain Blusbarin edustajalta, Wandantelta, kolme kaunista neuletta, jotka stailasin lempityyliini vaatekaapista löytyvien luottovaatteiden kanssa.

Blusbarin eettinen merinovilla tulee Uudesta Seelannista ja Australiasta. Villa on mulesing-vapaata, sillä Blusbarille eläinten hyvinvointi on tärkeää. Merinovilla lämmittää hiostamatta, varsinkin puettuna suoraan ihon päälle, sillä sen kuidut ovat hengittäviä. Villalla on myös antibakteerisia ominaisuuksia, lisäksi se puhdistaa itse itseään.

Työssäni merinoneuleet ovat ihan parhaita. Kerrostan pukeutumistani paljon, sillä välillä menen ulos, välillä tulee musan tuoksinassa lämmin. Sitten taas haluan lämmintä päälle, kun päivän päätteeksi istahdan vielä iltapäivän palaveriin. Näin kotoillessa käytän paljon pitkiä neuletakkeja, joihin on kiva kietoutua.

Blusbarin neuleiden nerokkuus onkin siinä, että ne käyvät oikeastaan mihin tilaisuuteen vain, säilyttäen vuodesta toiseen tanskalaisen rentouden yhdistettynä huippulaatuun.

Blusbar, merinovilla, merinoneule, eettinen merino

Neuleliivi on viime syksyltä, mutta vasta nyt keksin sille tosi mieluisan stailauksen. Tässä on asu keskiviikkoillan menoon, laitan vain korkeammat nilkkurit ja oversize-bleiserin.

Olen valtavan ihastunut tuohon liiviin, sillä se on malliltaan rento. Erikoinen väri on omasta syksyn värikartastani, eikä tämän väristä minulta muita vaatteita löydykään. Alle laitoin vanhan Uniqlon paitani, jossa on kivat kaulusliehukkeet. Alaosaksi sopisivat myös erilaiset farkut, tässä on kaverina vahapintaiset housut.

Blusbar, merinovilla, merinoneule, eettinen merino
Blusbar, merinovilla, merinoneule, eettinen merino
Blusbar, merinovilla, merinoneule, eettinen merino
paita Uniqlo / liivi Blusbar / housut Rue de Femme / nilkkurit Strafford / laukku Balmuir

Toinen neule on uutuusmalli, kietaisutunika. Kaunis ja lämmin kaneli on ihana väri. Tykkään pitkistä neuleista, ja tähän yhdistän mieluusti lempialaosani, eli nahkaleggarit. Koska rakastan valkoisia kauluspaitoja, tuntuu omalta laittaa sellainen alle.

Merino on muuten loistava välikausivaate. Se hengittää hyvin, on ohut, mutta lämmin.
paita Uniqlo / housut J.Lindeberg / nilkkurit AllSaints

Kevään uutuus on myös ihana tunika, jossa on sivuhalkio. Minulla on tästä myös raitainen, lyhyempi versio, linkki postauksen lopussa. Olen käyttänyt lyhyempää raitaneuletta tosi paljon, ja veikkaan, että tälle käy samoin. Lämmin vihreä on lempivärejäni, ja kas, tämänkin neuleen alle laitoin valkoisen paidan.

Tämän neuleen hauskuus on myös pitkät hihat, joissa on peukalolle reikä.

kauluspaita Marks & Spencer / farkut Selected Femme / bootsit &Other Stories / huivi Day

Blusbarin neuleet ovat todella lähellä sydäntä. Ne kestävät myös hyvin pesua. Tuuletuksen ohella olen pessyt niitä koneessa villaohjelmalla, 20 asteella, ja lingonnut hyvin kevyillä (600-800) kierroksilla. Kuivatan ne vaakatasossa ja silitän kevyesti. Näidenneuleiden laadusta ei tarvitse kantaa huolta, ei myöskään tuotantoetiikasta.

Kurkkaa myös aiempiin Blusbar-postauksiini:

Raitaneule

Pitkä, punainen neuletakki

Kevään 2019 neuleet

Kietaisuneule ja leveät lahkeet

2 Comments

 1. 10/03/2020 / 8:44 am

  Aivan ihana tuo liivi stailaus! Toimii ympäri vuoden ehdottomasti tuollainan ja sopii sulle niin hyvin! Ei sillä, muutkin ovat kauniita, mutta jotenkin tuo iski eniten omaan silmään, todella sellainen jonka voisin pukea itsekin päälleni.

  Ihanaa viikon jatkoa!

 2. marjukkap
  Kirjoittaja
  10/03/2020 / 12:23 pm

  Kiitos, minustakin on tosi kiva, vähän erilainen. Mukavaa viikkoa sinullekin!

Vastaa