Meidän naisten tarinoita (sisältää arvonnan)

Kaupallinen yhteistyö Lehtikuningas

 

Minua on aina kiehtoneet hyvät tarinat naisista. Heistä, jotka ovat olleet esikuvia, edelläkävijöitä, ennakkoluulottomia oman tien kulkijoita. Naisista, jotka päätyneet erikoisiin ratkaisuihin, eläneet omannäköistä elämää, jotka ovat tehneet jotain suurta ja mieleenpainuvaa, historian kirjoihin jäävää.

Sellaisista naisista kirjoitetaan elämänkertoja ja historiikkeja. Legendat elävät edelleen, kuuluisat, upeat, rohkeat naiset palaavat estradeille uudelleen ja uudelleen. Marie Curie, Michelle Obama, Florence Nightingale, Mathilda Wrede, Katherine Johnson, Clara Schubert, Aino Ackté, Larin Paraske, Lenita Airisto, prinsessa Diana.

Sitten on toisenlaisia tarinoita naisista. Sanon heitä meiksi.

Me emme näy historiankirjoissa muuten kuin ehkä tilastoina. Me suomalaiset naiset, puurtajat, sodan aikana maata kannatelleiden jälkeläiset, ahkerat ja luotettavat naiset. Me, jotka olemme opiskelleet yhä ahkerammin, nousseet penni penniltä, sentti sentiltä lähemmäs miesten euroa. Me työskentelemme palvelualoilla, perusopetuksessa, sairaaloissa, lääkäreinä, juristeina, yrittäjinä, media-alalla. Meidän nimemme on Lempi, Katja, Riitta, Pirjo, Eila, Jenni, Kiia, Viivi, Maria.

Kumpien tarinat ovat kiinnostavampia tai innostavampia?

Ihmiset kiehtovat minua, mutta erityisesti naiset. Olemmehan me olleet kautta historian altavastaajan roolissa.

Ei ole kovin kauan aikaa siitä, kun naisen paikka oli kotona, kasvattamassa lapsia. Miehen vaimona. Jopa kouluun oli vaikea päästä, saatika yliopistoon. Naiselle oli paljon rajotteita lähtien ihan pukeutumista, kuten korsetista. Kun nainen vapautui korsetista, helmat ja hiukset lyhenivät, alkoi uusi aikakausi.

Monen naisen diagnoosi 1800-luvulla (mm. Albert Edelfeltin Ellan-vaimon) oli hysteria, jonka luultiin johtuvan kohdun liikkumisesta. Wikipedia kertoo, että ”hysterialle pidettiin alttiina tiettyä luonnetyyppiä, jolle ovat ominaisia lapsenomainen itsekeskeisyys, teatraalinen käytös, mielikuvituksen rikkaus ja taipumus dramaattisuuteen. Hysteria-käsitteen ääri-ilmiöitä ovat hallusinoiva, ekstaattinen, tunteellisesti ylireagoiva nainen ja toisaalta hypernaisellinen, eroottisesti puoleensavetävä nainen. Vanha psykiatrian oppikirja sanoo: ”Kunnon hysteerinen nainen on aina viettelevä”.”

Ei ihme, että nainen oli ”hysteerinen”, koska kenttä naisille oli vielä varsin kapea sekä ammatillisesti että muutenkin. Millainen on hyvä nainen – normit ja odotukset ovat kaventanet naisen elämää, ja tekevät sitä vielä tänäkin päivänä.

Ajat ovat muuttuneet, ja naiset taistelleet itselleen oikeuksia. Myös miehet ovat taistelleet heille sitä. Vaan vielä on tekemistä.

On aikakausia, joiden tarinoista pidän ihan erityisesti.

Toisen maailmansodan aikaiset tarinat naisista ovat kiehtovia, ovat ne sitten keksittyjä tai todellisia. Kirjailija joutuu joka tapauksessa tekemään valtavasti taustatyötä ajankuvan ja uskottavuuden tavoittaakseen.

Toisen maailmansodan aikana liittoutuneiden naisia toimi koodinmurtajina, vakoojina, maatiloilla, tehtaissa, Suomessa taas ilmatorjunnassa, lottina, kansanhuollossa. Neuvostonainen sai niinkin harvinaisen tilaisuuden kuin pyrkiä erityiseen naisten hävittäjälaivueeseen ja lentää pommikoneita. Amerikkalainen nainen meni asetehtaaseen töihin, oli itsenäinen ja omillaan toimeentuleva. Naiset ovat olleet sitkeitä, pitäneet kotirintamaa pystyssä valittamatta ja murtumatta.

Sota-aikaan kun peilaa seuraavaa vuosikymmentä, ihmettelen mitä naisille tapahtui? Jäätiin kotiin, jätettiin itsenäisyys ja vapaus. Kuusikymmenluvulla koittivat tuudet tuulet, ja siitä pikku hiljaa ollaan kiivetty kohti uutta aikakautta.

Entä tämä aika? Uuden ajan nuoret naiset ovat erilaisia, rohkeita, sanavalmiita, tasa-arvoisia. Heille maailma on pienempi. Asiat sanotaan suoraan. Pyritään kohti unelmia.

Suren toisinaan sitä, että nainen on naiselle ilkeä. Ei tueta, ei puolusteta, lytätään, arvostellaan, astutaan linttaan, jos toinen on tehnyt virheen. Sen sijaan voisi sanoa: ei se mitään, anna kun autan, ensi kerralla sitten paremmin, kyllä se siitä. Peräänkuulutan yhä solidaarisuutta ja ymmärtäväisyyttä. Kiltteyttä, sisaruutta.

Historia kertoo mitä suurnaiset ovat saavuttaneet. Se on ilman muuta rohkaisevaa ja inspiroivaa. Mutta ihan samalla tavalla minua inspiroi tavallisen naisen tarinat: kuinka joku on saanut elämänsä takaisin tavalla tai toisella, tehnyt elämänmuutoksen, opiskellut uuden ammatin, edennyt urallaan, auttanut muita, perustanut vaikkapa kerhon tai ryhmän.

Tavallisen naisen, minunlaiseni, tarina tulee lähelle ja iholle. Tarinan nainen voisi olla minä tai joku läheiseni. Näistä naisista kerrotaan lehdissä.

Minun tämän aikani nainen tulee lehtien kautta lähelle nuorena tai vanhempana, muista maista ja kulttuureista, uusin ajatuksin tai mallein. En koskaan väsy lukemaan tarinoita Sirpasta, Leenasta, Sadusta tai Kertusta. Samaistun häneen, inspiroidun hänestä. Ei väliä, onko tarinan nainen kuuluisa tai ei, tarina on tosi ja siksi ainutlaatuinen.

Lehtiin uppoutuessa maalílma katoaa hetkeksi, ja vieras ihminen muuuttuu hetkeksi läheiseksi.

Lehtikuninkaan kautta löydät Suomen laajimman valikoiman kotimaisia ja ulkomaisia lehtiä joko määräaikaisena tai kestotilauksina, sekä lukijalahjoja. Lehtikuninkaalle voit myös antaa uusia ideoita, ja uusia lehtiä tulee sen valikoimiin lähes viikoittain.

Määräaikainen tilaus on helppo: ne päättyvät aina automaattisesti saatuasi tilaamasi määrän lehtiä. Näin esimerkiksi lahjalehden tilaaminen on huoletonta. Kestotilauksesi taas jatkuu automaattisesti, eikä lehtiä jää välistä.

Ostin kolme lehteä, joiden tarinoihin uppouduin. Nostan naistenpäivän kunniaksi kolme lukemaani juttua Instagramin storiesissa, käy katsomassa!

Naistenpäivän iloksi myös arvonta!

Arvon yhden 30 € lahjakortin käytettäväksi Lehtikuninkaan valikoiman ennakkomaksettaviin lehtiin. Näihin lehtiin kuuluvat monia sekä kotimaisia että ulkomaisia lehtiä. Kaikki ennakkomaksettavat lehdet löytyvät https://www.lehtikuningas.fi/alennuskoodi sivulta.  Voittaja voi sitten itse valita näistä tämän sivun lehdistä haluamansa tilauksen.

Arvonta on voimassa viikon, 15.3. klo 15 saakka! Voittajan tulee ilmoittautua kahden vuorokauden sisällä. Vastaapa kommentikenttään minkälaiset lehdet sinua kiinnostavat!

Oikein hyvää naistenpäivää sinulle!

37 Comments

 1. Heli
  08/03/2020 / 9:08 am

  Lehdet, joissa on lukemista. Näitä hyviä juttuja. Ei vain kuvia, vinkkipalstoja ja mainoksia

 2. Teija
  08/03/2020 / 10:12 am

  Asumisen ja terveyden lehdet

 3. Eija
  08/03/2020 / 10:18 am

  Kiinnostavia lehtiä ovat hyvinvointilehdet ja joululehdet.
  Hyvää naistenpäivää ❤

 4. Ella
  08/03/2020 / 10:44 am

  Täällä yksi lehtimaanikko. Kirjojen lisäksi aikakauslehtien henkilöjutut on suosikkeja, kuin pieniä elämänkertoja toinen toisensa perään, ja nimenomaan ns.tavallisista ihmisistä. Tällä hetkellä tilaan kuutta (?!!:)) lehteä, plus irtonumerot…

  Onpa upeat vaatteet sulla tässä, täydelliset farkut ja gyldene skor! 😀 Näytät tuossa kokonaisuudessa vähintään 10 vuotta normaaliasujasi nuoremmalta. Yllättävänkin iso merkitys näyttää kokonaisuuksilla olevan.

  Ps. Onko tuolla spessusti framilla olevalla pullalla joku erityinen rooli?? :’D

 5. Maritta
  08/03/2020 / 10:54 am

  Minua kiinnostavat sellaiset lehdet, joissa kerrotaan kaikenlaisista naisista ja naisten elämään liittyvistä asioista. Minua ei kiinnosta juorut eikä rikokset.

 6. marjukkap
  Kirjoittaja
  08/03/2020 / 11:07 am

  Kyllä, ostin sen rekvisiitaksi, ja sitten sille kävi kuten herkullisille pullille käy, ne popsitaan parempiin suihin

 7. anonyymi
  08/03/2020 / 11:19 am

  Kiitos kirjasuosituksesta – Metsästäjätär, en tahdo saada sitä käsistäni!

 8. Minna Hietanen
  08/03/2020 / 11:23 am

  Henkilökuvat, muoti ja hyvinvointi

 9. marjukkap
  Kirjoittaja
  08/03/2020 / 12:27 pm

  No eikö, sillä on semmoinen vaikutus!!

 10. Paula
  08/03/2020 / 12:55 pm

  Hyvinvointiin ja terveyteen liittyvät.

 11. Minna
  08/03/2020 / 1:44 pm

  Naistenlehtiä luen ja niitä kierrätetään suvun naisten kesken. Henkilöhaastattelut, mielellään ei-julkisuuden henkilöiden elämästä ja ajatuksista sekä terveyteen, ruokaan ja liikuntaan liittyvät jutut ovat mieluisimpia. Julkkisjuorut ja pinnalliset jatkuvasti vaihtuvat muoti ja kosmetiikka ym. ilmiöt ei kiinnosta.

 12. Sinikka
  08/03/2020 / 1:57 pm

  Kiinnostavia juttuja ovat henkilö, terveys ja hyvinvointi Kiitos kirja vinkistä. Hyvää naistenpäivää❤️

 13. Talvikki
  08/03/2020 / 2:15 pm

  Eeva-lehden jutuista tykkään ja lehti tuleekin minulle. Silloin tällöin ostan sisustuslehtiä, (Sköna hem ja 25 beautiful homes). Siskoltani saan lainaksi Svensk Damtidning -lehteä, jota tulee luettua ihan kileitaidon ylläpitämiselksi. Luen kyllä mielelläni myös terveyteen ja hyvinvointiin sekä muotiin liittyviä juttuja.

 14. Kirsikka
  08/03/2020 / 2:38 pm

  Perinteisistä naistenlehdistä pidän eniten Eevasta hyvin henkilötarinoiden takia, lisäksi luen jonkun verran sisustus-, puutarha- ja hyvinvointilehtiä. En juuri tilaa lehtiä, mutta jos joskus sen teen, niin kerran kuussa ilmestyvä on hyvä tahti. Luen lehdet aina kannesta kanteen.

  – Kirsikka –

 15. Marianne
  08/03/2020 / 4:35 pm

  Ihannelehdessäni on monipuolisesti asiaa; henkilökuvia, muotia, matkustamista, sisustusta, hyvinvointia. Samaan numeroon nämä kaikki eivät yleensä mahdu, joten teemanumerot ovat hyviä. Minua ei niinkään kiinnosta julkkisjuorut eikä julkkisten kuulumiset.
  Odotin innolla, mitä sanot noista pullista :). Blogissasihan oli jokin aika sitten ”pullakysely”, johon minäkin luonnollisesti otin kantaa pullan puolestapuhujana :).

 16. Kaarina
  08/03/2020 / 5:36 pm

  Henkilöt, terveys, sisustus, muoti ja matkailu tulevat ensimmäisenä mieleen. Hyvää naistenpäivää kaikille naisille!

 17. Seijahannele
  08/03/2020 / 6:10 pm

  Naistelehtiä luetaan ja kierrätetään asuintalossamme. Muun muassa hyvinvointi, matkakohteiden kuvaus ja sisustus kiinnostavat.

 18. Kukka
  08/03/2020 / 6:27 pm

  Eniten kiinnostaa naistenlehdet, muotilehdet, juorulehdet ja käsityölehdet.

  Hyvää naistenpäivää!

 19. Hannnnnna
  08/03/2020 / 6:37 pm

  Naistenlehtiä, sisustuslehtiä ja puutarhalehtiä tulee eniten luettua. 🙂

 20. Tuuli
  08/03/2020 / 6:39 pm

  Mä oon pikkutytöstä asti lukenut kaikkea mahdollista ET-lehdestä Valittuihin Paloihin 🙂 Tällä hetkellä mulle tulee vain Anna ja Elle tuli myös. Oli ihana selata Lehtikuninkaan tarjontaa, Harpers Bazaar jäi vähän kutkuttamaan eli mieluisimpia lehtiä ovat muoti – ja kauneuslehdet 😀 Kivaa sunnuntai illan jatkoa 🙂

 21. Mari
  08/03/2020 / 7:30 pm

  Naistenlehdet, ruoka ja viini-aiheiset lehdet, sisustuslehdet

 22. Julia Rajamäki
  08/03/2020 / 8:02 pm

  Muoti- ja sisustuslehdet!

 23. Iina
  08/03/2020 / 8:03 pm

  Hyvinvointi- ja naistenlehdet

 24. anna s.
  08/03/2020 / 9:33 pm

  Sisustuslehdet 🙂

 25. Airi
  08/03/2020 / 9:48 pm

  Ristikko- ja leivontalehdet kiinnostavat, ne ovatkin harrastuksiani monien joukossa.

 26. Henna
  09/03/2020 / 6:59 am

  Minua kiinnostavat juorulehdet, hyvinvointi- ja perhelehdet myös.

 27. Maarit
  09/03/2020 / 9:06 am

  Minä olin jo tyttönä ihan lehtihullu. Parasta oli kun menimme vanhempieni kanssa kylään tuttavaperheen luo, joille tuli monta eri lehteä. Minä viihdyin itsekseni lehtipinojen äärellä muiden seurustellessa 🙂 Pidän eniten naistenlehdistä, joissa on aiheita laidasta laitaan ja hyviä henkilöhaastatteluja, mutta luen myös sisustus- terveys- ja ruokalehtiä.

 28. Maria
  09/03/2020 / 10:29 am

  Matkusteluun ja asumiseen liittyvät lehdet, myös leivontalehdet

 29. Nelliina
  09/03/2020 / 11:14 am

  Mua kiinnostaa esim MeNaiset ja Anna-lehti, molemmissa on monipuolista sisältöä, hömppää ja henkilökuvia. Mukaan kivaan arvontaan.

 30. Maija
  09/03/2020 / 11:46 am

  Käsityö- ja ristikkolehdet kiinnostavat aina.

 31. 09/03/2020 / 12:42 pm

  Käsityö- ja puutarhalehdet ovat lähimpänä sydäntä, mutta myös sisustuslehdet. Ns. naistenlehtiä ( Anna, Eeva ym.) en ole tainnut koskaan tilata itselleni…

 32. Jane
  09/03/2020 / 3:36 pm

  Luen naistenlehtiä kannesta kanteen 🙂 henkilöhaastatteluja ja muoti- tai meikkijuttuja, kaikki menee

 33. OutiH
  09/03/2020 / 3:46 pm

  Me naiset kiinnostaa

 34. Marianne
  09/03/2020 / 4:18 pm

  Naisten, käsityö- ja sisustuslehdet kiinnostavat aina.

 35. Tarja
  09/03/2020 / 5:07 pm

  Monipuoliset lehdet, joissa on hyvinkirjoitettuja mielenkiintoisia juttuja ja henkilökuvia, tarinaa kosmetiikasta ja muodista sekä kivoja ja helposti toteutettavia reseptejä. Vähän niin kuin lifestyle-blogi printtinä 🙂

 36. JennaO
  09/03/2020 / 9:14 pm

  Kaikki sisustukseen liittyvät lehdet on lähellä sydäntäni!

 37. Merja
  14/03/2020 / 8:23 am

  Minua kiinnostaa lehdet, joissa on henkilöhaastatteluja, sisustusjuttuja sekä ruoka- ja leivontaohjeita. Ylipäätään on ihana lukea paperista lehteä. En juurikaan lue digilehtiä. Parasta on viikonloppuna aamukahvi ja sanomalehti.

Vastaa