Sata ja yksi biisisuosikkia – Spotify-lista iloksesi!

 

Aurinkoinen päivä valkeni täällä peltojen reunalla. Tuntuu siltä, että virtaakin on ihan eri tavalla kuin eilen, sadepäivänä. Kotonaolo ei toistaiseksi ole ahdistanut millään tavalla. Olen mielestäni muutenkin aika sopeutuvainen, ja johan tässä oltiin lähes koko syksy täällä kotona. Nyt vain jatketaan samalla meiningillä, mutta terveenä. Ainakin tähän asti.

Allergiathan ne ovat nyt meikäläiselle kovimmillaan, ja silmät punoittavat, nenä vuotaa. Aion silti lähteä tuonne pelloille vähän kävelemään ja nauttimaan auringosta.

Mutta hei, nyt olisi iloksenne (ja omaksenikin) Sata ja yksi biisiä-lista Spotifyssä tehty. Valitsin siihen tosiaan satayksi lempparibiisiä. Olen jättänyt tarkoituksella uudemman musiikin pois kaikista muista genreistä paitsi bluegrassista ja folkista. Miltään artistilta ei ole muutamaa poikkeusta lukuunottamatta mukana kahta biisiä enempää.

Mukana on lempparibiisejä varsin kaukaa vuosien takaa, kuten Mezzofortea, Totoa, Santanaa, The Manhattan Transferia, Anssi Tikanmäkeä, Electric Light Orchestraa, Billy Joelia ja Dire Straitsia, muutaman mainitakseni. Kantrigenre on edustettuna pääasiassa 90-luvun kantrin uuden nousun ajoilta.

Viime aikoina olen kuunnellut sellaisia bluegrass/folk-nimiä kuin Sarah Jarosz ja Carrie Newcomer. Musiikki, jossa on akustiset soundit ja rummut joko tosi simppelit tai puuttuvat kokonaan, viehättää tällä hetkellä eniten. Jos biisi on hyvä, sitä on turha ylituottaa. Muutenkin liputan ihan vanhanaikaisesti soittamisen puolesta. Nykyään musiikkia voi tehdä soittotaidotonkin (mikä on sinänsä hienoa!), mutta kyllä hyvä soitto se vaan on ihanaa. Myöskään akustinen soundi ei rasita korvia tai päätä, mitä jumputus monesti tekee, siis itselleni.

Toivottavasti löydätte uusia tuttavuuksia listaltani, tai sitten tykkäätte fiilistellä vanhoja tuttuja. Aion vielä työstää kantri- ja bluegrasslistan, sillä veikkaan sen genren olevan monille tuntematon.

Hyvää torstaita, toivottavasti tykkäätte listasta, ja pidetäänpä lippu korkealla!

10 Comments

 1. Ulla
  19/03/2020 / 2:43 pm

  Olipa monta tuttua kappaletta, mutta myös uusia itselle. Täytyypä pistää kuunteluun, kunhan pääsen töistä pois

 2. marjukkap
  Kirjoittaja
  19/03/2020 / 2:46 pm

  Kiva! Pyörii myös omissa korvanapeissa!

 3. Anne-Maija Juosila
  19/03/2020 / 8:11 pm

  Istutaan miehen kanssa ruokapöydässä dinnerin jälkeen ja kuunnellaan soittolistaasi.
  Monen biisin kohdalla palaa mieleen ajat, kun asuimme Usa:ssa 1980-luvun alkupuolella.
  Paljon tuttuja, mutta paljon myös meille vieraita esiintyjiä.
  Musiikkivalintasi sopi hyvin meidän iltaamme ja makuumme. Kiitos!

 4. Marianne
  19/03/2020 / 8:56 pm

  Mahtava lista, kiitos. Pelkistä nimien näkemisestä tulvahti muistoja mieleen. Joitakin oli, joita en ainakaan nimestä tunnistanut, ne menee ensin kuunteluun.Tässäpä kiva viikonlopun musiikkisessio.

 5. Jaana
  20/03/2020 / 9:15 pm

  Piristävä soittolista. Korvat kiittää, ei jumputusmusaa vaan kaunista, heleää ja oikeata musiikkia.
  Kiitos jakamisesta.

 6. marjukkap
  Kirjoittaja
  22/03/2020 / 2:13 pm

  Aivan mahtava kuulla, kiitos!

 7. marjukkap
  Kirjoittaja
  22/03/2020 / 2:13 pm

  Hienoa, jos löytyi uutta ja mieluisaa kuunneltavaa!

 8. marjukkap
  Kirjoittaja
  22/03/2020 / 2:13 pm

  Kiva kuulla! Lempparimusaa jopa vuosikymmenien takaa, mutta myös ihan viime vuonnakin löydettyä.

 9. Tea
  29/03/2020 / 3:19 pm

  Hei
  Kommentoin harvoin postauksia, mutta nyt pitää kiittää aivan loistavasta soittolistasta. Hyvää musiikkia omaan makuuni, kiitos. – Tea

 10. marjukkap
  Kirjoittaja
  29/03/2020 / 3:20 pm

  Ihana kuulla! Kiitos! Listoja tulee lisää pian.

Vastaa