Pieni suklaaparty – Taiga Chocolaten arktiset maut

 

Kaupallinen yhteistyö Taiga Chocolate

 

”Hei, pääsisittekö meille maistelemaan suklaita? Kyseessä on Taiga Chocolaten luksussuklaat?”

Suurin piirtein tällaisen viestin lähetin ystävilleni, Pialle ja Maijalle eräänä helmikuisena päivänä. Mikä hyvä idea kaapata heidät itselleni viettämään mukavaa talvipäivää – ja vieläpä suklaanmaistelun yhteydessä!

Taiga Chocolate on vaasalainen yritys, jonka lippulaivatuote kalasuklaa on palkittu jo kahdesti maailmalla. Käsintehdyt, villit maut ja kotimaisesta luonnosta kerätyt raaka-aineet ovat ihastuttaneet paitsi ulkomaisia raateja, myös meidän pienen maistelukolmikkomme.

Taiga Chocolate, luksussuklaa, artesaanisuklaa

Rakastan suklaata. Laatusuklaata. Ylellistä, tummaa suklaata, jossa on täyteläinen maku ja jokin juju. Suklaata kahvin kanssa, suklaata jälkiruokana. Ihan erityisesti pidän tummasta suklaasta, joka sulaa kielelle hitaasti kutkuttaen jokaista makunystyrää.

Taiga Chocolaten ajatus on lisätä onnellisuutta pala kerrallaan.

Luksussuklaayritys on perustettu 2018, ja se on ehtinyt jo kerätä palkintoja: ensimmäisen kerran jo perustamisvuonna Hong Kongissa, jossa se nappasi Outstanding Natural/Organic Product tittelin NOPA 2018 -Natural & Organic Products Asia -kilpailussa. Toisen kerran kalasuklaa palkittiin syksyllä 2019 Asia Food InnovationAwards-kilpailussa tittelillä Best Confectionery Product.

Taiga Chocolate yhdistelee makuja todella ennakkoluulottomasti ja yllätyksellisesti. Puhtaat raaka-aineet ovat kotimaisesta luonnosta, pientuottajien kanssa yhteistyötä tehden, käsin viimeistellen. Myös pakkaukset ovat viimeisen päälle mietittyjä: jokaisesta tuotteesta löytyy pieni tarina kannen sisäosasta.

Ei ihme, että Taiga Chocolaten tuotteet ovat esimerkiksi lentokentällä suosittuja, ovathan raaka-aineet ovat meille niin tuttuja, mutta ulkomaisille vieraille niin eksoottisia elämyksiä. Tyrni, puolukka, villimustikka: me suomalaiset olemme niin tottuneita puhtaan luontomme herkkuihin, että tajuammeko täysin miten käsittämätöntä arktiset villimarjat ovat vaikkapa japanilaisille tai kiinalaisille.

Taiga Chocolate, luksussuklaa, artesaanisuklaa

Asetin esille viisi makua: Tummasuklaa-Tyrni, Tummasuklaa-Villimustikka, Tummasuklaa-Puolukka, Porosuklaa ja Rubyvadelmasuklaa. Lisäksi Taigalta maisteltavaksi lähetettiin Kalasuklaa ja Sirkkasuklaa, sekä Valkosuklaa-villimustikka.

Taiga Chocolate, luksussuklaa, artesaanisuklaa

Meidän iloinen ja puhelias raatimme oli valmiina maisteluun! Tiesin etukäteen, että nyt tulee rehellistä palautetta, sillä sekä Pialla että Maijalla on vahvat mielipiteet asioista. Oli tosi hauska maistella ja vertailla makuja. Lopuksi totesimme, että meillä kaikilla oli omat lempisuklaamme valikoimasta!

Suklaan kaverina oli tumma maitokahvi, mutta illalla mikä olisi ihanampaa kuin täyteläinen port- tai punaviini.

Iloinen raati valmiina!

Ensimmäisenä maistelussa oli Tummasuklaa pororouheella.

Ajatus kuivatusta poronlihasta ja suklaasta tuntui todella veikeältä, hyvältä idealta. Voin kuvitella, miten eksoottista tämä on matkailijoille.

Tummassa suklaassa kaakaopitoisuus on 58%, ja seassa oli kuivattua poronlihaa. Pidimme suklaasta kaikki todella paljon, pieni suolaisuus tuntui suussa suklaan kanssa ihanalta. Painavimman sanan tuotteesta sanoi kuitenkin pohjoisen tyttö Pia, jonka mielestä poro oli juuri oikein kuivattua, rapeaa ja maistui siltä miltä se tuleekin maistua.

Porosuklaa oli maistelun loppukoonnissa Pian mielestä paras.

Ah – Tummasuklaa-Tyrni herätti ihastusta. Tästä pidimme kaikki tosi paljon. Tyrnin kirpeys toimi, eikä suklaa ollut öklömakeaa. Toiveena oli saada marjoja levyn reunoillekin.


Kolmatta makua, Tummasuklaa-Puolukkaa, odotin eniten. Tämä jakoi myös hieman mielipiteitä: suklaa ei ollut Maijan makuun, Pian mukaan maku oli hyvin mieto – mutta tämäpä oli minun lempimakuni! Rakastan puolukkaa sen kaikissa muodoissa. Tumman suklaan kanssa se toimi todella hyvin, eikä puolukka ollut ihan yhtä kirpeänhapan kuin tyrni.

Tummasuklaa – Villimustikan totesimme miedoksi, rakenne oli hyvä. Marjoja olisi voinut olla enemmän – selvästi pidämme marjojen ja suklaan yhdistelmästä!

Sitten päästiin Maijan lemppariin – Rubysuklaa-Vadelmaan. No eipä ihme, hyvältä maistui tämäkin. Sen maku oli jugurttimainen, ja vadelmanpalaset seassa nameja sattumia. Tämä oli ehkä ”helpoin” maku.

Koska olin valinnut muut maisteltavat tummien suklaiden joukosta, vaaleampi suklaa herätti ansaittua ihailua. Suklaa oli myös kaunis!

Meistä ei ollut kokeilemaan kala- tai sirkkasuklaata… Mutta mieheni testasi nekin, ja tykkäsi. Kalasuklaa oli mieto, sirkkasuklaa puolestaan ratisi mukavasti hampaissa.

Summa summarum: erinomaisia, kauniita ja maistuvia suklaita, hyviä tuliaisia, mainioita pieniä jälkiruokapaloja, erinomaisia yleiseen herkutteluun.

Taiga Chocolatelta voi tilata myös täysin personoituja pakkauksia. Miltä kuulostaisi suklaa vaikkapa häihin parin omalla kuvalla, tai yrityslahjaksi omalla logolla. Myöhemmin tänä vuonna saadaan myös uusia maitosuklaamakuja, niitä pitää ehdottomasti kokeilla.

Pienen suklaapartyn raati, Pia, Maikku ja Maija kiittävät ja kuittaavat sekä suosittelevat lämpimästi! Jos haluat maistaa itse tai tilata lahjaksi, jälleenmyyjät löytyvät täältä, ja nettikauppahan toimittaa ne sinulle kätevästi.

2 Comments

 1. 05/03/2020 / 8:00 am

  Oi, ihana maisteluilta ollut varmasti 🙂
  t.Anni

 2. marjukkap
  Kirjoittaja
  06/03/2020 / 4:02 pm

  Aamupäivä itse asiassa! Kyllä oli!

Vastaa