Olisiko täydellinen t-paita vihdoin tässä?

 

Täydellinen t-paita on utopia tai urbaani legenda. Vai onko?

Niin kauan kuin muistan, operaatio t-paita on ollut käynnissä. Omat kriteerit ovat rankat: sen pitää istua hyvin harteista. Se ei saa olla liian väljä tai liian tiukka. Sen pitää pysyä kuosissa pesussa.

Tilasin kokeeksi Arketin t-paitoja, ja kas, nehän olivat vallan mainioita! Joko täydellinen perusteeppari olisi vihdoin löytynyt?

Pidän t-paitoja silloin tällöin, en ole niiden suurin fani. Tykkään enemmän puseroista ja kauluspaidoista. T-paita on kuitenkin klassikko, ja mieluisa malli löytyy etsimällä. Mikäs sen klassisempi lookki kuin t-paita, farkut ja loaferit.

T-paitan funktiota voi mainiosti levittää. Minusta esimerkiksi klassinen puku on aivan upea laadukkaan t-paidan, tennarien tai lenkkarien kanssa.

Tilaamani Arketin t-paidat ovat 100% puuvillaa, ja ohuehkoja. Hyvä niin, sillä pidän näistä juuri sen takia, sillä liian paksut ja tönköt paidat eivät ole mieleeni. Hihoja kääntämällä saa paitoihin kivasti ilmettä. Itse asiassa se keventää väljän paidan ilmettä kauniisti. Tosin käännökset saa taiteilla silitysraudan kanssa, jotta ne pysyisivät.

 

Stailausmahdollisuudet ovat t-paidoille lukemattomat. Itse taidan tykätä eniten ihan farkkujen kanssa, mutta toisaalta sitten hyvinkin skarppien housujen kanssa. Arketin mustat housut-postaus on ollut yksi suosituimpia postauksiani, eikä ihme, housut ovat aivan ihanat. Harmi vain, niiden käyttö jää nyt keväällä vähäiseksi.

Leveä hame ja t-paita ovat myös kivan näköinen yhdistelmä. Tosin silloin pukisin vähän tyköistuvamman paidan.

Koska nämä t-paidat ovat täyspuuvillaa, niitä voi pestä suositusten mukaisesti neljässäkympissä. Joskus teepaitani on livahtanut lakanapyykkiinkin, eikä se ole siitä pilalle mennyt. Kuivuriin en paitojani laita, vaan kuivaan ne telineessä, pysyvät siten parempina.

Suorat housut tosiaan saavat nyt pysyä kaapissa, mutta farkkuja sen sijaan tulee käytettyä. Ennen kuvan paitoja minulla ei muuten ollut ensimmäistäkään teepparia, kaikki olen pitänyt loppuun. Näitä yritän nyt pitää vähän ”parempina” paitoina.

Paidat ovat kokoa S, sillä XS oli minulle harteista liian pieni. Koon pituus on ihan reilu, peittää pepun. Paidan etuhelman laitan mieluusti housunkauluksen alle.

Mutta hei, mistäpä te olette löytäneet mieleisiänne t-paitoja? Itse tykkään näiden Arketin paitojen lisäksi Uniqlosta, varsinkin jälkimmäisen pitkähihaiset, tyköistuvat paidat ovat ihania. Käytän niitä kotona paljon. Kaapistani löytyy myös Nanson pitkähähihainen, leveähelmainen paita, joka on kauniin valuva malli.

(Jos muuten etsit hyvää aluspaitaa tai -toppia, Uniqlon Airism-paidat ovat maailman parhaita. Tosi kylmille säille tai ulkoiluun minulla on Uniqlon Heatteck-paitoja, tsekkaa täältä.)

Arketilla ja Uniqlolla on erilaisia malleja, joten valinnanvaraa on: löytyy pidemmällä hihalla, v-aukolla, lyhyellä helmalla, on väljää ja istuvampaa mallia. Luulen kuitenkin, että omat t-paitani kesää vasten ovat tässä.

Tästä korona-ajasta huolimatta alkaa olla kevättä rinnassa. Säätiedotus lupaa loppuviikoksi kaunista ilmaa, ja se olisi ihanaa, saisi alkaa pihatyöt.

11 Comments

 1. Tiina
  18/03/2020 / 3:48 pm

  Minun suosikkini ovat Nanson Tasku t-paidat. Perusvärien lisäksi niitä saa myös kausiväreissä. Vaatekokoni on S mutta Nanson paidoissa minulle sopiva koko on XS.

 2. Pauliina Järvelä
  18/03/2020 / 4:12 pm

  Ihan paras t-paita on Oasiksen Irlannista ostamani. Harmi, ettei niitä ollut kaupassa kuin se yksi. Tämä on lähes yhtä hyvä, hihat ovat vähän pidemmät. Minulla on näitä keltaisena ja sinisenä.
  https://www.oasis-stores.fi/vaatteet/paidat/casual-t-paita-67376.html
  Fruit of loomin paidat ovat myös hyvät sekä Marimekon raidallinen paita, jonka kangas on jämäkämpää kuin monien muiden kangas.

 3. TB
  18/03/2020 / 5:52 pm

  Hei. Samaa mieltä Arketin teeppareista. Minulla on myös heidän paksumpi malli, minkä ostin ruotsalaisen muotilehden innoittamana. Ja mielestäni se on täysi kymppi. Ryhdikäs eikä näy läpi.

 4. marjukkap
  Kirjoittaja
  18/03/2020 / 6:30 pm

  Vau, kiva kuulla. Katsoin myös sitä paksumpaa, ehkä sille pitäisi antaa mahdollisuus. Saadaankohan me Arketia koskaan tänne Suomeen?

 5. marjukkap
  Kirjoittaja
  18/03/2020 / 6:31 pm

  Oasis♥️

 6. marjukkap
  Kirjoittaja
  18/03/2020 / 6:31 pm

  Taskua moni hehkuttaa! Olen tainnut kokeillakin sitä, vaan hinta oli minusta vähän suolainen…

 7. Sari
  20/03/2020 / 8:06 am

  Mulla pisti heti silmään noissa paidoissa, että liian pieni kaula-aukko ja liian pitkät hihat – siis olis mulle. Pienet kaula-aukot on nyt in, eikä laajempaa kaula-aukkoa oikein tahdo löytää. Laaja kaula-aukko saa kaulan näyttämään pidemmältä, ja on tilaa hengittää, ja pysyy myös vilpoisampana. Erityisesti harmittaa kaikki ihanat pörröiset villapaidat, joihin ihan tukehtuu, kun kaula-aukot ovat niin pienet.

 8. marjukkap
  Kirjoittaja
  20/03/2020 / 8:44 am

  Uniqlolla on ainakin malleja, joissa on laaja kaula-aukko, katopa sieltä. Totta, monissa pörröpaidoissa on pieni pääntie, ja tietty jos ei pidä siitä, niin se on harmillista.

 9. Jaana
  20/03/2020 / 9:11 pm

  Kauniita kuvia, laadukkaita t-paitoja ja säteilevä sinä. Mitä muuta voisi toivoa?
  Lennokasta sekä sujuvaa tekstiä ja sitäkin sinun blogisi sisältää.

  Päivien pelastus näinä harmaina ja vakavina aikoina.

 10. marjukkap
  Kirjoittaja
  22/03/2020 / 2:14 pm

  Kiitos kovasti! Ja vielä kiitos sähköpostista <3 Piritystähän tämä on mys itsellekin.

 11. ReetaJohanna
  23/03/2020 / 3:27 pm

  Sama. Lisäksi plussaa, että ovat luomupuuvillaa, mikä on ympäristölle huomattavan paljon parempi kuin tavallinen puuvilla.

  Hyvästä kannattaa maksaa; kestää ja on ympäristölle parempi ja tekijäkin saanee kunnon korvauksen työstään.

Vastaa