Farkut suomalaiselle naiselle – ikoninen Very Nice

 

Kaupallinen yhteistyö Very Nice

 

Farkkujen hankinta on ikuisesti täydellisen parin etsimistä!

Meillä on mielikuva siitä, miltä haluaisimme farkkuparin tuntuvan jalassa, mikä on se täydellinen sininen, minkä kanssa yhdistää ne. Farkkujen tulisi istua hyvin.

Supisuomalainen, ikoninen farkkumerkki Very Nice on tehty suomalaiselle naiselle, ja mallien suunnittelussa otetaan asiakaspalaute huomioon. Siksipä sen farkut istuvat niin hyvin ja ovat päällä kuin toinen iho.

Vaatteisiin liittyy myös muistoja! Usko tai älä – minäpä muistan ensimmäiset Very Nice-farkkuni – olenkin vaatesavantti.

very nice, farkut, aikuisen naisen muoti
Very Nice, farkut, aikuisen naisen tyyli

Very Nice-farkkuja on valmistettu vuodesta 1983. Yrityksen koti, M.A.S.I Company sijaitsee Viitasaarella Keski-Suomessa. Suomessa tehdään myös suunnittelu.

Very Nicellä halutaan tehdä oikeasti hyvin istuvia housuja. Tiesitkö, että Very Nicellä on asiakkaista koostuva testiryhmä, joka testaa uusia malleja? Näin suunnittelijat, Tiina ja Veera, saavat palautteen nopeasti. Lähellä sijaitsevan tehtaan ansiosta se menee myös nopeasti perille. Tämä on minusta aika mahtavaa – näin kuluttaja pääsee oikeasti vaikuttamaan malleihin ja siihen tärkeimpään – istuvuuteen.

Very Nice, farkut, aikuisen naisen tyyli

Very Nicen farkut valmistetaan lähituotantona omalla tehtaalla Valgassa, Virossa, vain 300 kilometrin päässä. Tehtaassa on ompelijoita, kaavoittajia, asettelijoita, viimeistelijöitä sekä pesulan työntekijöitä. Myös varasto, materiaalien vastaanotto ja valmiiden tuotteiden lähetys löytyy paikan päältä. Osa työntekijöistä on ollut tehtaalla töissä jopa 40 vuotta!

Vastuullisuus on M.A.S.I Companylle tärkeää, ja se otetaan huomioon ihan kaikessa koko farkkutuotannon prosessissa. Viron tehtaalla on Pohjois-Euroopan suurin farkkupesula. Pesulan teknologiaan on investoitu viime vuosina paljon, jotta on voitu vähentää ympäristöön kohdistuvaa painetta.

Esimerkiksi erilaisilla entsyymeillä pystytään vähentämään vedenkulutusta perinteisiin kivipesuihin verrattuna. Valkaisuun käytetään ympäristöystävällistä otsonia. Näin farkkujen tuotannosta tulee entistä vastuullisempaa ja ympäristöystävällisempää.

Very Nicen tehdas noudattaa EU:n kemikaaliasetusten, REACH:in, määräyksiä. Niillä varmistetaan ympäristön ja terveydenhuollon korkea taso. REACH myös velvoittaa teollisuutta aiempaa suurempaan kemikaaliriskien hallintaan ja tuottamaan turvallisuustietoa koko toimitusketjussa.

Kankaan leikkuu tehdään nykyään teollisesti, näin automatisoinnin kautta pystytään vaikuttamaan materiaalien leikkausjätteiden määrään. Kaikki yhtiön yhteistyökumppanit myös toimivat kansainvälisten, eettisten sääntöjen mukaan, ihan raaka-ainetoimittajista jälleenmyyjiin.

Tuotannosta voi, ja kannattaa, lukea lisää täältä.

farkkumuoti,Very Nice-farkut

Mutta nuo farkkumallit! Päätyyppejä on neljä: curvy, feminine fit, slim ja straight. Kurkkaapa täältä kaikki mallit nimineen.

Oli vaikea valita, mitkä monista todella hyvin istuvista ottaisin kuvattaviksi.

Päädyin lopulta tilaamaan perinteiset kapeat farkut, jotka ovat kivan kevyet kesää vasten. Mallin nimi on Suzie skinny, eli siinä on sekä kapea reisi että lahje. Normaali kokoni on just eikä melkein, eli vyötärö 26″ ja pituus 30″.

Suomalaiset farkut, Very Nice

Toimitus Very Nicen nettikaupasta oli nopea, farkut tulivat parissa päivässä.

Pääkaupunkiseudulla asuville suurin jälleenmyyjä on Stockmann, josta löydät monia malleja.

Lyön vetoa, että sinunkin vartalotyypillesi löytyy istuva malli Very Nicen mallistosta, sillä onhan suunnittelussa kuunneltu suomalaisia naisia- meitä erilaisia, eri ikäisiä ja eri kokoisia naisia.


Pillifarkut on helppo yhdistää melkein mihin vain! Tässäpä ehdotuksia, miten yhdistää niitä:

  • suuret, muhkeat neulepaidat, jalkaan maiharit
  • ylisuuri neuletakki, alle paitis tai t-paita, jalkaan nilkkurit
  • pitkät, kapeasiluettiset yläosat, kaulaan pitkiä koruja, jalkaan korolliset nilkkurit
  • ylisuuri bleiseri, alle rento paitis, tennarit tai korot fiiliksestä riippuen
  • samanvärinen ylisuuri paitis tai paita, kääri hihat ja laita helma edestä housujen sisään
  • liehuva shifonkipaitis ja korkkarit
  • pitkä pellavapaita napit auki, alle t-paita tai toppi
  • t-paita ja tennarit
  • pellavapaita ja sandaalit tai tennarit

Suomalaiset farkut, Very Nice

Näihin asukuviin päätin laittaa korkkarit. Maltilliset korkkarit, joustavat ihanat farkut ja jokin makee, rento, kevyt yläosa ovat myös usein päällä, kun meille tulee iltavieraita.

Very Nice, skinny farkut

Opettajien yleisin työvaate on farkut – tottakai! Itsekin töissä paljon farkkuja, koska mukavuus on todella tärkeää.

Musiikinopettajana liikun paljon, kyykistelen, hypinkin (kyllä!), joten veikkaan, että näistä tulee työfarkut numero yksi. Eipä ihme, että kyykistely onnistuu: Suzie-farkkujen koostumus on joustava ja pehmeä: 81 % puuvillaa, 15 % polyesteriä ja 4 % elastaania.

Niin, ne ensimmäiset Very Nice-farkut! Ostin ne muistaakseni noin vuonna 1987 Jyväskylästä, tavaratalo Alfasta. Ne olivat alessa, tottakai, sillä opiskelun aloittaneena rahat olivat tiukilla. Ne olivat kasarityyliin korkeat, vaaleaksi pestyt, korkeavyötäröiset. Ajan tavan mukaan ne pidettiin ihan loppuun, taisin leikata ne shortseiksi niiden elinkaaren lopulla.

Kannattaa pitää silmällä nettikaupan sivuja, kevätuutta on tulossa. Sain vihjeitä mm. farkkuhameista ja capri-housuista. Niitä odotellessa ihastelin lattekahvin väristä Steffi pocket-farkkuja. Miten kivalta ja keväiseltä vaaleanruskeat reisitaskuhousut näyttäisivät valkoisen tai sinisen paidan kanssa!

Very Nice, skinny farkut

Tämän yhteistyön myötä olen tutustunut Very Niceen uudelleen. On niin upeaa, että se on pärjännyt läpi vuosikymmenten, uudistuen, innovoiden ja tätä aikaa eläen. Muistatko sinä nuoruudestasi Very Nicen, tai jos olet nuorempi lukija, onko se sinulle tuttu?

Mukavaa maaliskuun ensimmäistä ja hyviä farkkukelejä sinulle!

11 Comments

 1. 01/03/2020 / 12:43 pm

  Parhaiten istuvat farkut kautta aikojen! Samoin M.A.S.I. Companyn Lee Cooper -merkin farkut ovat istuvuudeltaan täydellisiä. Mun nuoruudessa kävimme Viitasaarella tehtaanmyymälässä farkkuostoksilla ja olihan se siistiä kun siellä myytiin ihan yksittäiskappaleita, joita ei sitten muilla tullut vastaan 🙂

 2. Kirsi-Marja
  01/03/2020 / 2:17 pm

  Olen myös omistanut muutamat Very Nice farkut. Jostain syystä eivät koskaan ole sijoittuneet farkkumallimakuni kärkisijoille. Jokin niissä ei vaan iske, farkuthan ovat sellainen valinta, että ne istuvat heti kuin hanska käteen, eikä niitä tarvitse erikseen kauheasti miettiä. Mallit ovat olleet ehkä jollain tapaa”tällätyn tärkätyt” rentouden kustannuksella, myös farkkukangas on ollut jotenkin jäykkää ja paksua, Very Nice farkuista puuttuu jokin särmä. Nykyisiä malleja en ole edes sovittanut.

 3. marjukkap
  Kirjoittaja
  01/03/2020 / 3:35 pm

  No siinä tapauksessa kannustan sovittamaan näitä uusia malleja, nämä ovat kaikkea muuta kuin paksut ja jäykät. Mulle myös tääSuzie skinny-malli istui tosi hyvin. Hankin varmasti syksyksi mustat samanlaiset.

 4. marjukkap
  Kirjoittaja
  01/03/2020 / 3:36 pm

  Ihana muisto! Mua liikuttaa niin tällaiset nostalgiset tarinat. Oih, Lee Coopereita omistin myös, tottakai!

 5. Mermar
  01/03/2020 / 3:38 pm

  Kyllä ovat tuttuja, löytyy ainakin neljät tälläkin hetkellä, tummansiniset, hiekanväriset, valkoiset ja mustat. Keskisiniset ovat vielä kaupassa. Istuu kuin hanskat, vaikka olen lyhyt ja pyöreä, lahkeenmittakin on sopiva.

 6. marjukkap
  Kirjoittaja
  01/03/2020 / 4:01 pm

  Vau, mikä valikoima! Huikeeta!

 7. Ella
  01/03/2020 / 5:49 pm

  Ikävä kyllä, ovat liian tätimäiset makuuni. Jopa näissä kuvissa asia näkyy, sinä, siroista siroin, et siltä VN:n farkuissa näytä, vs. esim. Totemet. Jokin leikkauksissa ja mitoituksissa, osin kankaissakin tökkii. Makuasia toki.

  Mutta mikä upeinta, monet tykkäävät ja kuten kerroit, merkkiin liittyy paljon suomalaista osaamista ja työllistämistä.

 8. marjukkap
  Kirjoittaja
  01/03/2020 / 6:13 pm

  No voi harmi, mä en koe näitä ollenkaan tätimäisinä.

 9. 01/03/2020 / 6:24 pm

  Upeat klassikot ja tykkään omistani todella paljon. Ah miten mukavat, napakat päällä, eivätkä valu vaikka joustaa. Mielestäni nämä ovat jetsulleen klassikkofarkut, jotka sulla on ja samat itsellenikin valitsin, jotka käy menoon kuin menoon. Vaikka olenkin tuunannut Rocketman farkkutakin, niin farkkujen haluavan olevan just tälläiset, joissa ei ole mitään ylimääräistä krumeluuria.

  Ihanaa maaliskuun alkua Fab. <3

 10. marjukkap
  Kirjoittaja
  01/03/2020 / 6:30 pm

  Just, ja kyllä nää on töihin ihan huiput, en voisi kuvitella mukavampia. Farkkuja tarvitsee moneen meininkiin! Ja nyt kun puhutaan vastuullisuudesta, niin VN on kyllä edelläkävijä. En ole ennen kuullut esim. otsonivalkaisusta!

  Ihanaa maaliskuuta sullekin

 11. ReetaJohanna
  02/03/2020 / 3:25 pm

  Hei, sama juttu. Olen kotoisin vierestä Kannonkoskelta ja edelleenkin keski-suomessa käydessä käyn liikkeessä, jos ehdin.

Vastaa