Asioita, jotka ilahduttavat juuri nyt

Eilen oli ensimmäistä kertaa sellainen päivä, että kotonaolo tuntui yksitoikkoiselta. Väsytti, ei olisi jaksanut oikein tehdä mitään. Silti väsäsin kiisselin ja myöhemmin illalla täytekakun synttäreitä viettävälle miehelleni. Päivän paras asia oli, kun sai lysähtää telkkarin eteen ja laittaa aivot narikkaan. Nukkumattikin kutsui säälliseen aikaan.

Vaan onhan toki monia juttuja, sekä aineellisia että aineettomia, joista saa hyvää mieltä. Aika paljon saan sitä lukemisesta. On ihan hyvä välillä listata kaikkea, josta nauttii ihan oikeasti.

Lehdet

Olen rajoittanut lehtien ostoa tänä vuonna todella paljon. Trendi pitää kuitenkin saada joka kuukausi, siinä on aina paljon lukemista. Myös pari sisustuslehteä on tullut ostettua, ja jos ei muuta, ne inspiroivat ainakin siivoamaan.

Hyvät uutiset

Korona on tuonut mukanaan myös hyviä asioita. Ehkä paras on ihmisten aito halu auttaa ja ilahduttaa, on se sitten parvekkeella laulaminen tai nallen asettaminen ikkunaan. Tänään luin, että eritäytymisen ansiosta maapallo tärisee vähemmän! Ja ovathan ilmansaasteet vähentyneet ja vedetkin kirkastuneet.

Kirjat

Lukeminen on nyt hieman vähäistä, mutta seuraavana pinossa odottelee Maaret Kallion Voimavarana toivo. Sain sen suoraan kustantajalta ihanasti Maaretin omistuskirjoituksella, olin siitä superilahtunut! Pidän Maaretin humaanista jalat maassa-asenteesta – en voi sietää kirjoja, jotka yrittävät kaivaa meistä joitain yli-ihmistä esiin. Kuinka moni esimerkiksi kuuluu enää kello viiden klubiin (Robin Sharman menestysresepti)?

Tulen kirjoittamaan Maaretin uusimmasta kirjasta varmasti myöhemmin. Harmittaa, että aamiaistilaisuus, johon sain kutsun, tietenkin peruuntui.

Uusi älykello

Maaliskuulla sain tietää, että urheilukauppa, jonka kautta olin vienyt entisen sporttikelloni huoltoon, oli hukannut koko kellon. Sain rahat takaisin, ja olipa onni onnettomuudessa, sillä sain hankittua nätimmän ja selkeämmän kellon tilalle.

Miten innoissani olen tästä! Uusi Huawei GT2 on kyllä maailman kaunein älykello, ja toimii saumattomasti yhteen puhelimeni Huawei 30 kanssa. Nyt on edessä vain käytön opettelu… Ihailen tälläkin hetkellä kelloa – siinä on musta kellotaulu ja ruusukultainen ranneke – lempimetallini! Kellotaulun koko on 42mm, eli se on aika leveä ranteeseeni, mutta yleisilme on kutenkin siro.

Trenaaminen

En oikein viitsi vielä ulkoilla, mutta kuntohuoneemme ja TRX-nauhat ovat olleet ahkerassa käytössä. Olen tallettanut kovasti treenivinkkejä Instagramin puolella omiin kansioihin. Tilasin paksun jumppakummarin ruotsalaiselta Ninepineltä. Nyt on vastusta! Ja onneksi on juoksumatto! Samalla, kun kilometrit ovat taittuneet, olen kuunnellut mm. Sami Sundvikin podcastia ja äänikirjoja.

Kaikki tämä tähtää tietenkin pyöräilykauden aloittamiseen. Heti, kun karanteeni loppuu, ostamme minulle uuden fillarin. En malta odottaa, en malta!

Kiinnostaisiko teitä muuten Instan puolella treeniaihe, esim. videovinkkien muodossa?

Kotiruoka

Kuulostaa varmasti vähän siirappiselta, mutta olen koettanut tehdä hyvää ruokaa, jotta molemmat voisimme hyvin. Mies on ollut aidosti ilahtunut kokkauksistani, luulisi, että tässä häärää parempikin kokki! Paljon olemme syöneet kanaa, juureksia, kaalta, murekkeita, salaatteja, myös jauhelihaa. Olen hurahtanut Pirkka Punajuuripihveihin, joita syön iltaruuaksi silloin, kun ei ole erityisemmin nälkä.

Eilen illalla väsäsin sitten täytekakun kuten sankari toivoi: mansikkahilloa, banaania ja kermavaahtoa. Söin itsekin sitä illalla, ja kyllä, kermavaahto oli just niin hyvää banaanin ja mansikkahillon kanssa kuin muistinkin.

Pienet jutut, joilla voi ilahduttaa

Vanhemmilleni olen jakanut tekemiäni pikku videoita, toivottavasti niistä on ollut myös pientä iloa. Olemme myös perheen kesken soitelleet puolin ja toisin. Pian kanssa on ollut muutama maratonpuhelu, ja muiden ystävien kanssa whatsup on ollut ahkera viestintäväline. Terapeuttista on myös puuhailla täällä somessa, toivottavasti jutuistani on teille huvia.

Kukat

Olen ostanut kerran viikossa marketista kukkia, mutta maanantaina meni kukkakauppaan ajatuksella #supportyourlocal. Ostin keväisiä kukkia, ja ah, miten kauniita ne ovat. Kukat ovat vaihteeksi Pentikin maljakossa. Rakastan kukkakimppuja, ja ennen kuin tulee luonnonkukkien aika, taidan hakea Elsiltä vielä parit kimput. Kuvan kukkien pitäisi säilyä kauan, ja vaihdan veden maljakkoon tänään.

Valo

Onhan se ihanaa, kun on valoa. Tämä talvi on ollut kamala ja pimeä. Kesää kohti mennään ja kovaa. Toivon niin kovasti, että korona kääntyisi laskuun ja pääsisi taas vapaasti kulkemaan. Tosin luin tänään lehdestä, että uusi aalto saattaa vaania syksyllä, ja sitten minäkin olisin töissä. Voi ei. Mutta se on vasta syksyllä. Nyt pitää nauttia tästä mitä on.

Kevätvaatteet

Enhän olisi minä, jos en nauttisi sesongin vaihtumisesta. Sain ihania kenkiä Palmroth Originalilta, ja nytkin on jalassa yhdet. Trenssikin on ollut jo kerran päällä. Teen piakkoin uuden postauksen mistä olen tänä keväänä erityisen innostunut. Sillä innostuahan saa!

Koti

On ihanaa, että viihtyy kotona. On paljon kivaa, josta nautin täällä, tässä ja nyt ja tulen nauttimaan. Koti on turvasatama nyt ja aina.

Mitkä asiat sinua ilahduttavat eristäytymisen aikana?

6 Comments

 1. Marianne
  09/04/2020 / 12:49 pm

  Tömä juttu ilahdutti positiivisuudellaan ja valoisuudellaan! TRX-nauhoja olen katsellut jo pidempään. Niitä on vain niin monenlaisia ja -hintaisia etten tiedä millaiset kannattaisi hankkia. Pystyisitkö suosittelemaan jotain? Kiitos jo etukäteen!

 2. marjukkap
  Kirjoittaja
  09/04/2020 / 2:23 pm

  Kiitos, ihana kuulla! TRX- nauhoja löytyy edullisemminkin. Ne ”oikeat” nauhat ovat aika tyyriit. Mun nauhat olivat Fitnesstukusta, ja maksoivat satasen, mutta sitä ei näytä nyt olevan siellä, on vain noita kalliimpia. Sitten on samantapainen paketti kuin omani :https://funraise.fi/fi/tuote/TRXBURN/trx-burn-system

  Mutta kannattaa tutkailla eri sivuja.

  Insta on pullollaan hyviä videoita treeniin. Tämä on maailman hauskin laji, eikä kehityskattoa tule vastaan!

 3. Sara
  09/04/2020 / 8:43 pm

  Treenivinkit noiden nauhojen kanssa olisivatt tervetulleita. Olen saanut vähän treenattua teini-ikäisen tyttäreni kanssa. Eilen löydettiin hyvä YouTube-kanava ihan kehon painon avulla harjoitteluun, sillä kotoa löytyy vain pari kahvakuula ja pari vastuskuminauhaa, jotka saavat olla rauhassa. Kaipaan kyllä niin kovasti kuntosalia!

  Hyvä ruoka, perheen yhteinen aika, kiireettömyys ja ulkoilu raittiissa ilmassa tuottavat itselleni iloa, samaten kuin hyvät kirjat ja tv-sarjat sekä perheemme kissat.

  Oli kiva lukea, mitkä tuottavat sinulle iloa.

  Hyvää pääsiäistä!

 4. Sanna
  12/04/2020 / 4:00 pm

  Heippa!

  Kuntoilupostaukset kiinnostaa. Muut kyselivät TRX-nauhoista ja itse puolestani haluaisin kysyä juoksumatosta, koska itsekin sellaisesta haaveilen; mikä juoksumatto teiltä löytyy, miten päädyitte juuri siihen ja oletteko olleet tyytyväisiä? Kiitos jo etukäteen ja aurinkoa kevääseen!

 5. marjukkap
  Kirjoittaja
  14/04/2020 / 2:20 pm

  Näinä aikoina pitää hieman muistuttaa itseään siitä, mikä on hyvin ja mistä saa iloa.

  Ajattelin tehdä treenivinkkejä sekä tänne että Instan puolelle, tule sinne seuraamaan, vai oletko jo? Instaan saa kätsysti videoita.

 6. marjukkap
  Kirjoittaja
  14/04/2020 / 2:28 pm

  Meillä on Meridan matto, ostettiin XXL Sportista 5,5 v sitten, ja on kovassa käytössä mulla. Se oli muistaakseni tonnin luokkaa alennuksen kanssa, eli on laadukas ja tukeva. Sen hihna rullaa kävelyvauhdissakin nätisti, sellaiseen asiaan kannattaa kiinnittää huomio. Meidän mattoa ei pureta, on iso ja painava. Olen tykännyt tosi kovasti.Olen laiska ulkoilija, mutta matolla viihdyn.

  Yritin etsiä sellaista mattoa kuin meidän, mutta en löytänyt. Meridan mattoa en ylipäätään löytänyt, mutta Tunturia tms. muita merkkejä on kyllä hyvin.

  Täältä löytyy ohjeita juoksumaton valintaan: https://www.xxl.fi/vinkit-ja-neuvot/kuntoilu/kuinka-valitsen-juoksumaton

Vastaa