Kolme väriä, kolme asua, ja muutama ajatus

 

Tunnustan. Minä kaipaan. Kaipaan lämpimiä päiviä, ystäviä, ihmisvilinää, terassia, kahvitteluja, tapahtumia. Kaipaan trenssikelejä, valkoisia tennareita, liehuvia mekkoja lämpimässä illassa, aurinkolaseja pään päällä. Kaipaan ystävän ääntä ja naurua. Kaipaan vähän töihinkin, keväistä säpinää ja lukuvuoden paketointia. Kaipaan suvivirttä ja työkaverien halailuja. Kaipaan vappubrunsseja, skumppapullon poksautusta, äänekästä musiikkia. Kaipaan kahvilassa istuskelua läppäri edessä, ihmisten tarkkailua ja taustahälyä ajatusten keskellä.

Niin. Kukapa meistä ei kaipaisi tällä hetkellä.

Niin toisin meni kuin suunnittelin. Kuten meistä jokaisella.

Sumum Woman, kevätmuoti, SS20, musta mekko, Palmroth Original sandaalit

Silti yritän vetää itseäni väkisin hyvälle tuulelle. Tekemistä riittää. Tunnustan, että vaatekaappi tuottaa iloa myös kotioloissa. Olen haahuillut kotona mekko päällä ihan vain koska voin. Jatkuva trikosissa oleminen tuntuu vain loputtomalta sairauslomalta, eikä tässä olla sairaita. Eli meikkiä kasvoille ja mekko päälle, ainakin työpäivän pituuden ajaksi.

Mitä enemmän maailma myllertää, sitä tiukemmin huomaan käpertyvän perusasioiden äärelle. Myös vaatteissa. Musta on uusi musta minulle, se näyttää nyt jotenkin raikkaalta ja ikiaikaiselta. Musta, valkoinen ja ruskea.

Jatkuva trikoissa oleminen tuntuu vain loputtoman pitkältä sairauslomalta. Siksi laitan meikkiä ja puen mekon päälle, ainakin työpäivän ajaksi.

Luin jostain, olisiko ollut Säker Stil-kirjasta, että asuun ei pitäisi sekoittaa enempää kuin kolmea väriä. Siitä lähtien olen pitänyt siitä kiinni, ja tietynlaisesta yksinkertaisuudesta. Jos on isot korvikset, päähän ei laiteta enää muuta. Jos laitan hiuspannan, en pidä laseja tai isoja korviksia. Jos ranteessa on paljon tavaraa, kaulassa ei ole mitään. Jos vyössä on logo (kuten ainoassa logovyössäni on, ja rakastan sitä), en laita muita suuria asusteita. Jos paita on kuviollinen, korut ovat pienet, ja muut vaatteet yksivärisiä. Kaikki tuo menee ihan itsestään, ajattelematta.

Olin iloinnut kovasti kevään menoista, aamiaistapahtumista, iltamenoista, Pian kanssa työskentelystä ja kuvaushetkistä. Ja kieltämättä olin iloinnut myös siitä, että saa laitella nättiä päälle, ajatella vaatteita muustakin kulmasta kuin musamaikan silmin.

Kolme väriä, musta, valkoinen ja ruskea tuntuvat tänä poikkeuskeväänä raikkailta ja aina varmoilta valinnoilta.

Kolme väriä, kolme asua. Musta mekko on tämän kevään Summum Womanin uutuus, ja sain sen agentuurilta. Summumm Woman on hollantilainen brändi, aivan ihanan rento tuttavuus. Mekkoni on kokoa 34, ja mitoiltaan just täydellinen. Hihansuissa on kummarit, joten hihat saa nätisti rypytettyä kyynärpäiden ylle. Mekkoa voi pitää myös ilman vyötä, mutta minusta vyö tekee sen sirommaksi.

Jos ei vielä ole sandaalikelit ulkona, niin sisällä on! Kuvissa näkyvät mustat sandaalit ja nauhakengät ovat Palmroth Originalilta saatu, ja nettikaupasta ne löytyvät täältä.
Mustat housut ja valkoinen paita – klassikot ovat tänä keväänä palanneet voimakkaampana kuin koskaan. Vanhat Mos Moshin Blake Night pant-housuni ovat edelleen ihanat. Ne alkavat olla hivenen kulahtaneet, en malta laittaa niitä poiskaan.

Repeatin paitis on pari vuotta sitten saatu Nectarinesta juttupalkkiona. Sen selkäpuolen laskos on syy, miksi haluaisin olla koko ajan kameraan nurin päin se päällä. Neuletakki on SHE:stä alkutalvesta, ja rakastan sitä – tuo väri, ah, aivan nappi. Sekä Nectarine että SHE toimivat edelleen, vastaavat tiedusteluihin ja lähettävät postitse. Support your local, you know.


Kolmas mekko on Part Twon viime kesältä, oma ostos. Siinä on ripaus suloista vintage-henkeä nappiriveineen ja leveine mansetteineen. Hieman 40-luvun tunnelmaa, jos niin haluaa ajatella. Suunnittelin tätäkin mekkoa pitäväni kevään menoissa, ainakin kahvitreffeille ystävien kanssa. Jalkaan mokkasaappaat ja niskaan rotsi. Nyt se on siirretty toistaiseksi kotimekoksi.

Part Two mekko, kellohelma, kesämekko, aikuisen naisen tyyli

Part Two mekko, kellohelma, kesämekko, aikuisen naisen tyyli

Koska asiat ovat periaatteessa hyvin, ja kaipaukseni vain ajoittaista, jatkan hyvillä mielin eristäytymistä. Ajattelen hetkittäin ”jospa vain”, mutta hylkään ajatukset saman tien. Muistatteko, miten moni somessa hehkutti tästä vuodesta tulevan kaikkien aikojen paras. Itsekin luukutin uutta vuotta, vaan tästä näkee, että elämää ei voi suunnitella liiaksi eteenpäin.

Siihen asti, kun saan taas astella katuja liehuhelmoissani, tyydyn mekkoilemaan kotona. Juon kahvini omalla terassilla, ihmisten seuraamisen sijasta seuraan peuroja ja lintuja. Iloa keveämmistä vaatteista ei eristäytyminen voi viedä. Muhkeat silmut puissa ja pensaissa lupaavat, että jaksa vielä hetki, aika kuluu nopsaan. Kaivan sandaalit jo näkösälle valmiiksi, puen ne työpäivään. Saa haaveilla, saa odottaa.

6 Comments

 1. 14/04/2020 / 5:44 pm

  Kauniit ja sinulle täydellisesti sopivat asut 🙂 Musta, valkoinen ja ruskea toimivat aina!

 2. marjukkap
  Kirjoittaja
  14/04/2020 / 6:11 pm

  Niin toimivat, en koskaan kyllästy niihin.

 3. 15/04/2020 / 9:53 am

  Täälläkin asiat ovat hyvin, välillä ahdistaa tilanne mutta kun miettii, että en voi asialle mitään niin mieli rauhoittuu. Nautin myös kotona olosta, kaikessa rauhassa. Olen myös saanut aika paljon aikaiseksi täällä kotona, monta kaappia ja laatikon nurkkaa on siivottu.
  Kauniita asuja ja ihanat klassiset värit. Ruskean sävy on upea ja sopii hyvin noiden kanssa yhteen. Tosiaan leveästä mekosta saa siron, kun kietaisee sen vyöllä kiinni.
  Kiva postaus ja kiva tyyli sinulla!

 4. marjukkap
  Kirjoittaja
  15/04/2020 / 10:48 am

  Kiitos Maarit! Näin se on, tunteet menevät ylös alas. Olen miettinyt sitäkin, että mitäs jos syksyllä tulee toinen aalto, meitsikin joutuu etätöihin. No, se on sen ajan murhe. Kotona on tosiaan aina kivaa, ja tosiaan keksii tekemistä. Minä olen harjannut laattojen saumoja, ja se on kyllä ollut tosi koukuttavaa ja hauskaa puuhaa! (#weirdo…)

  Mä rakastan ruskeaa! Se on niin ihana kaikisa sävyissä : )

 5. 08/05/2020 / 6:27 pm

  Olipa ihania asuja! Varsinkin tuo musta mekko Ja kaipaan niin paljon noita samoja asioita kuin sinä! Vaikka päivittäin olenkin kaupungissa niin sieltä puuttuu se elämä ja puheensorina kokonaan Toivottavasti pian päästään takaisin normaaliin elämään!

 6. marjukkap
  Kirjoittaja
  08/05/2020 / 7:36 pm

  No niinpä, ei sitä kaupungissa välttänättä ole sen enempää kontakteja kuin täällä maallakaan. Hiljaista on varmasti. Kiitos, kyllä sitä kesävaatteista saa iloa tähän koronteeniinkin!

Vastaa