Vappu tulee koronteenista huolimatta

Ensi viikolla on sitten jo vappu! Ollaan jo toukokuussa. Mennyt raskas talvi, tai lukuvuosi, kuten itse ajattelen, on kohta ohi. Ja vaikka koronteenista (eikö ole hauska sana, eläköön vivahteikas suomen kieli!) ei tunnu loppu näkyvän, olen ehdottomasti nyt vähän juhlatuulella.

Pääsiäinen livahti ohi jotenkin huomaamatta. Mutta vapusta on viime vuosina tullut tosi kiva juhla, koska meillä on ollut useana vuonna serkkuni perhe kylässä, viime vuonna myös hyvä ystäväpariskuntamme. Olen tehnyt ruokaa ja olemme paistaneet vohveleita, hauskaa on ollut.

Nyt ollaan kahden, mutta meillä on kaksinkin aina kivaa. Vappukoristuksia pitää olla, joten kaivoin lipaston laatikosta paperipallot, ja serpentiinejäkin on vielä jäljellä. Näin saatiin simppeli, mutta nätti vappukoristus. Vielä kukkia pöydälle, niin kattaus on valmis. Pääsiäiskoristeita minulla ei ole ensimmäistäkään, mutta näitä vaaleanharmaita, myös pinkkejä ja valkoisiapaperipalloja löytyy synttärien jäljiltä vaikka kuinka paljon. Meillähän oli niitä katto täynnä silloin kaksi ja puoli vuotta sitten.

Ruokia mietittiin myös hartaasti. Ruokahan on tänä vuonna se juttu, kun ei saada ystäviä kylään. Koska on parsakausi, ja tykkäämme molemmat parsasta, päädyin parsarisoton tekoon. Mies esitti toiveen grillaamisesta, ja jos ei sada, niin aloitamme grillikauden. Ehkä lohta…? Jälkiruuaksi on joko näitä helppoja ja nameja suolakinuskidonitseja tai sitten vain ihan jätskiä, riippuu olenko leipomistuulella.
Viikonloppu on ollut mukava ja työntäyteinen. Eilen teimme pihatöitä, laskin, että heiluin yli neljä tuntia ulkona haravan, talikon ja lapion varressa. Fitness-kellon kulutus näytti aikamoista kulutusta, ja tunsin heilumisen kyllä illalla kropassani.

Kiskoimme ylös seitsemän pensasta ja yhden kukkapenkin. Päivänliljapenkki jaettiin ja istutettiin uudelleen. Pensaiden tilalle tulee jotain muuta, mutta mitä, sitä pitää miettiä. Siivosin myös kivituhkaa. En yhtään kärsi sitä, että siinä kasvaa jotain pintakasvia, joten raappaan sitä veren maku suussa…

Kiitos muuten hurjasti vinkeistä terassikukkaongelmaan, sain lukuisia vastauksia sekä tänne blogiin että Instan DM-puolelle. Vähän alkoi hahmottumaan mitä haluaisin ruukkuihin laittaa. Katsotaan sitten mihin päädyn, laitan siitä tänne ehdottomasti kuvia.

Oli aivan superhauska puuhata ulkona, mutta tänään olin huhkimisesta sen verran väsynyt, että en jaksanut enää mennä ulkotöihin. Mies sen sijaan kärrää multaa ja lapioi ylös vielä pari pensasta.

Yllätin hieman itseni, koska en erityisemmin pidä pihatöistä. Eilen oli tosi kivaa, ja se johtui siitä, että teimme yhdessä. Nyt sitten odotellaankin kevään kasvupyrähdystä ja istutusaikoja, jotta pääsee miettimään mitä tosiaan vanhojen kasvien tilalle laittaisi. Jos on jo tässä vaiheessa vinkkiä helposta, suuresta, ei-risuuntuvasta pensaasta, saa mieluusti antaa ehdotuksia!

2 Comments

 1. H
  28/04/2020 / 7:32 pm

  Syyshortensia on aivan ihana. Siitä on paljon iloa senkin vuoksi, että on myöhäinen kukkija. Kesällä on muutenkin kukkaloistoa, sen vuoksi eniten nauttii varhaisista ja myöhäisistä lajikkeista.

 2. marjukkap
  Kirjoittaja
  28/04/2020 / 10:26 pm

  Niin on! Meillä onkin niitä muutama, tykkään kovasti!

Vastaa