Värikausipohditoja ja Very Nicen reisitaskuhousut

Kaupallinen yhteistyö Very Nice

 

Very Nicen reisitaskuhousut ja niiden kaunis, neutraali väri sai pohtimaan värejä yleensä. Värit ovat olleet minulle aina tärkeitä. Niiden tunnelma ja viestit ovat varmasti kuvastaneet osaksi ikää tai kulunutta aikakautta. Mutta mitä enemmän ikää tulee, sitä tärkeämpää on harmonia ja sopusointu ympärillä. Väreistä on mielenkiintoista keskustella, ja makuasiahan se monesti onkin mikä väri kenenkin mielestä näyttää hyvältä.

Asukuvissa Very Nicen Steffi pocket-reisitaskuhousut, joihin ihastuin ensi näkemältä. Ensimmäinen postaus sinisistä farkuista ja brändistä löytyy täältä.

Vaatteissa olen jo pitkään suosinut perusvärejä, ja tuntuu siltä, että se tulee vain voimistumaan mitä hullummaksi tämä maailma tulee. Neutraalit värit sekä päällä että ympäristössä luovat turvaa ja jatkuvuuden tuntua sekä kesyttävät hullunmyllyä, jota elämäksi sanotaan.

Very Nice, farkut, reisitaskuhousut
Very Nice, farkut, reisitaskuhousut

Lieneekö jokaisella tytöllä vaaleanpunainen kausi? Oliko sinulla?

Minun teiniajan huoneeni oli värimaailmaltaan haalean pinkki. Isoäiti oli virkannut roosan päiväpeitteen, äidin kanssa värjättiin valkoset tylliverhot vaaleanpunaiseksi. Seinällä oli kaunis juliste, joka esitti 20-luvun jazz-tyttöä akvarellilla tehtynä. Sain isovanhempieni vanhat korituolit ja pöydän. Minulla ei Charlien enkelit-vaiheen jälkeen ollut tarve laittaa idoleita seinälle, vaan selasin ahnaasti vaikutteita imien sitä ainutta sisustuslehteä, jonka sain käsiini.

Opiskeluaikoina ja vähän sen jälkeen oli sininen kausi. Kun sain ensimmäisessä työpaikassani ostettua ihka ensimmäisen sohvani kymmenen kuukauden osamaksulla (jonka isä takasi), olin niin onnellinen. Sohva oli nimeltään Joonatan, ja siinä oli Annalan sinivalkoruudullinen kangas. En muista enää valmistajaa, mutta sohva oli monivuotinen unelmani.

Pietaarsaaren asuntomessut 1995 oli käänteentekevä, sillä ihastuin kovasti Boknäs-tyyliin ja uusvanhoihin taloihin. Kun muutimme mieheni kanssa yhteen, toin Boknäs-kirjoituspöydän mukanani, ja yhdessä hankimme ensimmäiset hyllyt.

Värimaailma alkoi kääntyä maanläheiseksi, joskin ensimmäinen sohvamme oli muhkea, khakinvihreä komeus. Aloin selvästi suosia neutraalimpaa linjaa sisustuksessa.

Kun rakensimme 2002, oli vallalla lämpimien värien buumi. Meilläkin oli keltaiset seinät läpi talon, ja se olikin raikas yhdistelmä tumman tai valkoisen puun kanssa.

Vaan aikansa kutakin, aika ja auringonvalo teki tehtävänsä tapeteille, ja ne revittiin irti. Harmaat ja myyränruskeat tulivat tilalle viisi vuotta sitten.

Kun värikartassa on vain muutama väri, pukeutuminen muuttuu helpommaksi – kaikki sopivat yhteen.

Vaatteiden kanssa on käynyt vähän samoin kuin sisustuksen – värikartta on kaventunut, vaikka toki omistan värikkäitäkin vaatteita ja pidän niitä ja niistä.

Kun värikartta on suppeahko, pukeutuminen on helppoa. Kaikki sopii kaiken kanssa. Musta, lämmin harmaa, luonnonvalkoinen, kamelinruskea tai lämmin, vaalea beige, deniminsininen – vaatevarasto muuttuu helpommaksi ja monikäyttöisemmäksi.

Värianalyysin johdosta näen onko väri lämmin vai kylmä. Jos poikkean omasta, lämpimästä värikartastani, teen sen tietoisesti.

Väreillä rauhoittuminen on myös tietoinen valinta. Kun työ on hektistä ja päivät meluisia, rauhallinen ympäristö tekee hyvää. Turhat ärsykkeet ovat pois, ja levollinen värimaailma hellii mieltä ja silmää. Eikä pelkästään työ ole kuormittavaa, vaan kyllähän aika, josssa elämme on aikamoista. Ärsykkeiden ja informaation tulva on niin valtavaa, että sen hillitsemisessä on aikamoinen työ.

Ihailen kirkkaita värejä käyttäviä ihmisiä. Käyttäisinkö enemmän kirkkaita värejä, jos asuisin lämpimässä maassa vakituisesti?

Ihailen kyllä kirkkaita värejä, ja heitä, jotka uskaltavat niitä käyttää. En voisi kuvitella esimerkiksi Meeri Koutaniemeä ”värittömissä” vaatteissa.

Ehkä tämä pohjoinen ilmasto ja luonto peilautuu meihin yksinkertaisuutena niin väreissä kuin materiaaleissa? Kalliot, kuolleet heinät, talvinen luonto, syksyn ruska. Jos asuisin vuoden ympäri vaikkapa Espanjassa tai Italiassa, olisiko makuni toisenlainen? Olisi vaikea kuvitella esimerkiksi meksikolaisia tai brasilialaisia ilman kirkkaita värejä.

Näihinkin kuviin Very Nicen Steffi pocket- reisitaskufarkkujen kaveriksi valikoitui rauhalliset yläosat. Housut ovat ihanan joustavat päällä. Jouduin vähän kääntämään lahjetta, mutta jossain vaiheessa napsaisin lahkeet lyhyemmiksi. Luonnonvalkoinen ja khakinvihreä silkkipaita sopivat mielestäni tosi nätisti housujen pariksi, myös vaaleat neuleet odottavat kaveriksi pääsyä.

Nyt kannattaa pitä Very Nicen sivuja silmällä, sillä nettikauppaan on ainakin tullut suloiset nilkkapituiset Cara-farkut, Steffi-malli valkoisena ja sinisenä nilkkapituisena.

Millaisesta värimaailmasta sinä pidät kotonasi ja vaatteissasi? Olisi kiva tietää, kerro meille muillekin!

Lue myös: Farkut suomalaiselle naiselle – ikoninen Very Nice

10 Comments

 1. Katri
  05/04/2020 / 5:01 pm

  Kotona suosin mustaa, valkoista, harmaata ja pellavabeigeä. Lattiassa on lämmin tammipinta, siitäkin pidän ja tasapainottaa mukavasti muuten ”kylmää” väripalettia. Olen vähän levoton sielu, ja koen että rauhallisen neutraalissa ympäristössä kierrokset pysyy helpoiten maltillisena.

  Vaatetuksessa toistuu eniten sama väripaletti. Kaapista löytyy myös konjakinruskeaa, murrettua tiilen- ja viininpunaista, vanhaa roosaa, metsänvihreää ja farkunsinistä, mutta useimmiten huomaan silti suosivani noita perusneutraaleja värejä.

  Pidän eniten murretuista ja tummista sävyistä, jotkin pehmeän pastellisetkin menee. Räiskyvän kirkkaat sen sijaan ei uppoa. Mielestäni räikeät värit ylipäätään imartelevat melko harvaa, tai ainakin asettavat kovemmat vaatimukset meikille ja hiusvärille. Neonväreistä puhumattakaan…

  Noh, pääasia kuitenkin että itse tykkää ja viihtyy valitsemissaan väreissä 🙂

 2. marjukkap
  Kirjoittaja
  06/04/2020 / 11:26 am

  Kyllä vaan, pääasia, että itse viihtyy. Minäkin pidän konjakinruskeasta, luumunpunaisesta, tiili ja terra. Ja punaisista pihlajanmarjanpunainen. Ne piristävät mukavasti neutraalia asua. Ehkä myös iän myötä tykkää tasoitella elämäänsä myös väreissä. Nykyään kun ei ole draamalle tarvetta, ehkä se heijastuu värimaailmassakin.

 3. Sara
  06/04/2020 / 4:26 pm

  Meillä on kotona valkoiset seinät, lattiassa on tammiparkettia tai tummanharmaata laattaa, tummaa puuta ja aika paljon punaista. Esimerkiksi olohuoneen iso kulmasohva on punainen. Vessassa on yläkerrassa punainen matto ja alakerrassa punainen mosaiikkikaakelilattia. Kodinhoitohuoneen kaapistojen ovet ovat punaisia.

  Vaatteissa rakastan raitaa yläosissa, joko mustavalkoista tai punavalkoista. Suurin osa vaatteista on mustia, valkoisia tai violetteja. En jostain syystä osaa käyttää vaaleita housuja, en edes kesällä,

 4. Tarja
  07/04/2020 / 1:25 am

  Käytän vaatteissa pelkästään kirkkaita, kylmiä värejä 🙂 Vahvaa pinkkiä, fuksiaa, kesällä kanariankeltaista-talvella lämmintä keltaista, sähkönsinistä, oranssia limenvihreää, vahvaa ruohonvihreää. En koskaan käytä mitään murrettuja sävyjä, ne on mulle ihan vääriä ja vievät kaiken värin kasvoista. Mutta tykkään silti katsella sellaisia värejä tosi paljon, vaikkapa täällä sun blogissa 🙂

  Myös sisustus on mulla tosi värikäs: turkoosi sohva, pinkki tuoli, lilaa ja vihreää tekstiileissä, vahvan graafiset mustavalkoiset matot.

 5. marjukkap
  Kirjoittaja
  07/04/2020 / 10:47 am

  Punainen on selvästi sun voimaväri! Punainen sohva kuulostaa ihanalta. : ) Raidoista tykkään minäkin, just musta- tai sitten sinivalkoinen.

 6. marjukkap
  Kirjoittaja
  07/04/2020 / 10:48 am

  Wau, kuulostaa upealta! Säolet löytänyt oman juttusi. Ihan samaa mieltä kanssasi, muiden tyyliä on kiva katsoa, vaikka se poikkeaakin omasta. Olisihan tylsää, jos kaikilla olisi samanlainen tyyli!

 7. Tarja
  07/04/2020 / 9:54 pm

  Joo, mä tykkään samoin – on kiva ihailla muitten ihan erilaisia tyylejä. Ja oikeastaan mikä tahansa tyyli tai väritys on jees, kunhan ihminen on siinä kotonaan. Eli kantaa itsensä ja värinsä iloisesti ja tyytyväisenä asuvalintaansa.

 8. marjukkap
  Kirjoittaja
  08/04/2020 / 11:36 am

  Näin on!

 9. EllaM
  12/04/2020 / 10:27 am

  Hei upea Marjukka! Saisinko kysyä, mistä olet Chhatwal&Jonssonin tyynysi kotiuttanut? Minulla nuo ihanuudet ovat hankintalistalla, mutta toistaiseksi täytyy vielä välttää kivijalkamyymälöitä.

  Ps. Ihana teksti! Maanläheinen vörimaailma on myös minun sydäntäni lähellä. Pidän klassisuudesta ja selkeistä linjoista. Viime syksynä hurahdimme avomiehen kanssa huonekasveihin! Rosoiset tummat betoniset ruukut, viherkasvit tai piristävät värikkäät tulilatvat tuovat ilon pirskahduksia muuten harmoniseen kotiimme.

  Aurinkoista kevättä sinulle!

 10. marjukkap
  Kirjoittaja
  14/04/2020 / 6:27 pm

  Mä olen ostanut kaksi Zarrosta ja loput Room21-nettikaupasta. Toimitus oli hyvä.

  Voi, kasvit ovat kyllä kauniita ja myös ihania sisustuselementtejä!

Vastaa