Miten asustaa maksimekko? (ja arvonnan voittaja)

Miten asustaa maksimekko, jossa on kuosi? Kuviollisen mekko ei pääse oikeuksiinsa, jos asusteet ovat liian hallitsevat. Annetaan siis mekolle pääosa!

Kuvien InWearin maksimekko on alelöytö viime kesältä, ja se jäi syksyllä, harmi kyllä, liian vähälle käytölle. Nyt asian voi korjata, sillä mekko on hurjan kaunis ja mukava päällä. Siinä on kaikkia lempivärejäni: sinistä, konjakinruskeaa, mustaa ja vaaleaa beigeä. Näin lähden itse liikkeelle kuosillisen maksimekon asustamisessa:

Miten asustaa maksimekko?, sininen mekko, maksimekko,kesämekko

Pidä kokonaisuus niin yksinkertaisena kuin voit

Kuosillinen mekko on lämpimillä helppo asustaa, ei muuta kuin sandaalit jalkaan, aurinkolasit otsalle ja se on siinä. Jos tarvitsen lämmikettä, olen tarkkana, että en laita liikaa asusteita.

Kun mekkoni hallitseva väri on tummansininen, pienet, tummansiniset neuleet ovat oiva lämmike. Oli sitten neule tai neuletakki, se sopii kauniiti mekon kanssa. Parhaiten sopisi kropattu, vähän laatikkomallinen neule tai villatakki – omani on jo talviteloilla. Sen sijaan kapea neuletakki on klassinen valinta. Sen voi heittää harteille.

Luin aikanaan jostain, että kannattaa käyttää asusssa maksimissaan kolmea väriä, jotta kokonaisuus ei mene liian levottomaksi. Se iski minuun täysillä, ja jäi takaraivoon kolkuttelemaan.

miten asustaa maksimekko, kesämekko, InWearin mekko
miten asustaa maksimekko, kesämekko, InWearin mekko
miten asustaa maksimekko, kesämekko, InWearin mekko

Kengillä voit muuttaa mekon ilmettä eri tilanteisiin.

Kengissä pätee sama kuin muissakin asusteissa. Jos mekko on kuviollinen, häivytä kengät taka-alalle. Naiselle riittää neljät kengät kesäksi: nudet korkkarit, ballerinat ja sandaalit sekä valkoiset tennarit. Siinä se. Nude siksi, että se on kaikista imartelevin väri kesämekkojen ja muiden keveiden vaatteiden kanssa, lisäksi se on hienostunut ja kaunis väri. Nude myös pidentää säärtä eikä katkaise jalan linjaa, ja sopii ihan minkä asun tahansa kanssa.

Valkoiset tennarit ovat klassikko. Kesähelteillä nahkaiset ovat vähän kuumahkot, siksipä voi valita lukuisista canvas-tossuista mieleiset. Kuvien tossut ovat Oasikselta, ja niissä on nyt niin suosittu koripohja.

Tässäpä tämän mekon asustus sitten olisikin, kun jalassa on aika hallitsevat kengät. Kuitenkaan rotevat tennarit eivät liikaa hyppää esiin asusta.

valkoiset tennarit, koripohjatennarit, Oasis stores
valkoiset tennarit, koripohjatennarit, Oasis stores
valkoiset tennarit, koripohjatennarit, Oasis stores
valkoiset tennarit, koripohjatennarit, Oasis stores

Omien vartalotyypin tunnistaminen auttaa vaatevalinnoissa

Vartalo muuttuu iän myötä, sehän on selvää. Viisikymppisenä tuntuu, että lantio ja reidet keräävät löysää minkä kerkeävät. Vaatteiden valinta helpottuu huomattavasti, kun muistaa mitkä ovat ne omat parhaat puolet. Niitä kannattaa korostaa. Nuoruuden lemppareihin ei kannata enää jumittaa.

Olen lyhyehkö, 160cm, ja vartalotyyppini on pehmeä X. Olen harteva, yläosasta hoikka, mutta ikä on tuonut pyylevyyttä peppuun ja reisiin. X-vartalotyypillä vyötärö saattaa pysyä suht pienenä, sen sijaan jalat eivät ole ihan hoikimmasta päästä. Tällaisen vartalotyypin kannattaa siis korostaa siroa yläosaa, hakea pitkiä linjoja, ja kätkeä vähän muhkeampi peppu ja reidet sinne helmojen sisään.

miten asustaa maksimekko, kesämekko, bleiseri ja mekko
miten asustaa maksimekko, kesämekko, bleiseri ja mekko

Neljä ohjetta miten asustaa kuosillinen maksimekko klassiseen tyyliin:

 1. Valitse neule, bleiseri tai shaali mekon hallitsevan värin mukaan.
 2. Mitä yksinkertaisemmat kengät ja asusteet, sen kauniimmin mekko pääsee esiin.
 3. Asusta vartalotyyppisi mukaan. Jos olet atleetti, suuri neule mekon päällä näyttää hyvältä. Jos sinulla on hoikat sääret, vilauta reittä hameen helman lomasta! Kääri hihat kyynärvarteen. Jos haluat rennon lookin, päästä vyötärö suoraksi. Korosta siis parhaita puoliasi.
 4. Kaunein asuste on iloinen hymy!

mekko InWear / ballerinat PrettyBallerinas / tennarit Oasis / bleiseri Mos Mosh / tennarit Citymarket aurinkolasit RayBan

 

Ps. Arvonnan voittaja on Kristina: ”Aion tehdä pitkiä pyöräilyretkiä perheen kanssa, lukea kirjoja, veneillä ystävien kanssa ja grillata terassilla!” Kristinalle on ilmoitettu ja hän on vastannut.

Haluan kiittää lämpimästi kaikkia osallistuneita – kommenttinne olivat aivan ihania, siis niin suloisia, että tuli mahtava kesäfiilis niistä! Luin ne useaan kertaan läpi, sillä niistä välittyi tarttuva positiivisuus ja hyvä mieli. Kiitos! Tästä kesästä tulee kaikesta huolimatta hyvä, eikös? Ei anneta periksi!

2 Comments

 1. Mermar
  25/05/2020 / 2:14 pm

  Hei, täällä villurifani. Ostin juuri ohuen mustan merinovillaisen ja tummansinisen palmikoidun puuvillaneuletakin. Käytössä jatkuvasti mm. matkoilla, Suomen kesässä, hihattoman mekon kanssa ym.ym.
  Muistissa hyvin Michelle Obaman lukuisat villatakit, jopa valtiovierailulla.

 2. marjukkap
  Kirjoittaja
  25/05/2020 / 3:49 pm

  Hih, onkohan Michellekin viluinen…? Totta, hänellä oli ,ja on varmaan edelleen lyhyitä, sieviä villatakkeja mekkojen kanssa. Michelle on varsin värikäs pukeutuja, varsinkin nyt Valkoisen talon jälkeen. Olet tehnyt varmasti tarpeelliset ja käytännölliset ostokset! Ihanaa kesäistä viikkoa sinulle!

Vastaa