Musta nahkatakki teki paluun

Viileä kevät on saanut minut kaivamaan kaapista yhden lähes unohdetun vaatekappaleen. Musta nahkatakki on ollut aika vähällä käytöllä. Olen mieltäntyt itseni enemmän trenssi-ihmiseksi, mutta taidanpa muuttaa mieleni. Laadukas nahkarotsi ei mene koskaan muodista, ja sen voi yhdistää lähes mihin tahansa.

musta nahkatakki, aikuisen naisen tyyli

En muista milloin olen tämän rotsin hankkinut, mutta sellainen mielikuva on, että ehkä 2015…? Nahkatakkeja minulla on ollut useita, mutta en vain ole niissä kovin hyvin viihtynyt. Paitsi yhdessä.
Ostin joskus vuosituhannen alussa Ajattaresta pitkän, vaalean nahkatrenssin. Nahkatrenssit ovat muuten taas tosi in, ja tulevat olemaan myös syksyllä. Rakastin sitä takkia, sillä se oli tosi lämmin, pehmeä ja kaunis.

Satuin sotkemaan sen syliin kuulakärkikynää. En uskaltanut itse lähteä puhdistamaan hienoa nahkaa. Vein sen pesulaan, jossa se luvattiin puhdistaa. Rotsi saapui takaisin uudelleen värjättynä, koppuraisena, pehmeytensä menettäneenä ja ruman ruskeana. Sain lievästi sanottuna kohtauksen, sillä minulta ei kukaan tajunnut kysyä saako takkia värjätä. Ostohinnasta hyvitettiin puolet. Olin kiukkuinen kuin ampiainen, mutta takki oli jo menetetty…

Nyt tällä tietämyksellä ja parviälyn kultaisella aikakaudella takki olisi pelastunut jo ennen ”puhdistusta”.

Musta nahkatakki, aikuisen naisen tyyli

Vaan tämä musta nahkatakki! Takki on Karl Lagrfeldtin ja tilattu muistaakseni Zalandosta. Se näyttää superkivalta vajaamittaisten farkkujen ja mustien bootsien kanssa. Kaulassa on ollut yksi lempihuivini, Malene Birgerin, jota käytän vain keväällä. Se on ohutta villaa ja laadukas kuin mikä.


Nahka on ehdottomasti yksi lempimateriaalejani. Laadukkaaseen nahkarotsiin kannattaa satsata, mutta olen myös huomannut, että…

Sitä oikeaa rotsia kannattaa etsiä ja odottaa.

Muuten se jää pitämättä. Tämän rotsin nahka on ohutta, ja veikkaan, että se paranee ja patinoituu kauniisti vuosien myötä, kuten laadukas nahka tekee.rotsi Karl Lagerfeldt / farkut Toteme / bootsit Strafford / neule Benetton / aurinkolasit RayBan

Viime aikoina olen kaivannut hurjasti kaikkea kaunista, luontoa, kukkia, lukemista, harmoniaa ja tasapainoa kaiken tämän epävarman vastapainoksi. Olen yrittänyt kuitenkin ottaa ilon irti vapaasta ja tehdä mukavia asioita kaiken sen puitteessa mitä voi.

Siitä tulikin mieleeni, että on tapahtunut kaikkia hauskoja asioita, joista ajattelin kirjoitella huomenna blogiin. Ihana, kun olet jaksanut käydä täällä lukemassa.

4 Comments

 1. Marianne
  12/05/2020 / 6:12 pm

  Sopivasti särmää tässä asussa ja näyttää tosi freesiltä. Nahkarotsi on minullakin unohtunut komeron perukoille, mutta tästä inspiroituneena taidan kaivaa esille. Meillä päin tosin nahkarotsilla ilman villapaitaa ei vielä pärjää!

 2. marjukkap
  Kirjoittaja
  13/05/2020 / 9:52 am

  Ei kyllä pärjää täälläkään. Toi kylmä kevät on ollut, ja jatkuu vaan. Nytkin tuulee ihan sikana ja lämpöä on peräti 8 astetta! Voi voi…

  Kiitos, kyllä rotsi on yhtäkkkiä noussut arvoon arvaamattomaan. Mut mä luulen, että se oli mulla myös vähän farkuista kiinni. Noi vajaamittaiset ovat niin kivat sen kanssa.

  Temppiä sinne sulle ja toivotaan, että pian ei tarvittaisi nahkatakkia ollenkaan!

 3. 13/05/2020 / 12:13 pm

  Onpa nätti asu, ihana tuo nahkatakki! 🙂 Nahkatakki on kyllä itsellä käytetyin takki ja nahkatakkeja olenkin valmistanut itselleni varmaan kuusi erilaista… Valinnanvaraa on hyvä olla eri asuihin, niistä pastelliväreistä kirkkaisiin väreihin ja hieman hillitympiin. ^^ Takeilla tekee paljon asuun, siksi niitä tuleekin tehtyä tai hankittua esim. kirppiksiltä. 🙂

 4. marjukkap
  Kirjoittaja
  13/05/2020 / 12:54 pm

  Wau – sä olet löytänyt oman juttusi, hienoa! Onhan istuva rotsi esimerkiksi mekon kanssa tosi kiva. Nahka on kyllä ihana materiaali, itse tykkään myös hameista ja housuista. Nyt pitää antaa rotsille enemmän mahdollisuuksia.

Vastaa