Jos mikään ei muutu, tilalle ei voi tulla myöskään uutta

 

Olipa dramaattinen otsikko. Ei siis mitään sen dramaattisempaa, kuin pientä uutta blogin suhteen. Kerron kohta lisää. Mietin vuoden alussa mitä uutta haluaisin blogin kanssa. Kymmenes vuosi on käynnissä, ja kuten lähes kaikessa, uudistuminen tekee hyvää.

Muutoin olen ottanut rennosti. Viettänyt hiljaisia, ihania kesäpäiviä kotosalla, tavannut ystäviä kaupungilla tai Töölö-Munkkiniemen terasseilla ja kahviloissa. Olen useinmiten unohtanut kameran tai puhelimen laukkuun, ja hyvä niin. Minusta ei kai koskaan tule täysiveristä somettajaa, koska en osaa elää puhelin kädessä. Mutta olkoon niin. Tämä kesä on niin ainutlaatuinen, että mieli on vienyt ihan muihin asioihin kuin someen.


Tulossa on siis pientä uudistusta blogiin.  Alkusyksyllä hiotaan koodarini kanssa hieman sivuja. Blogini ulkoasu on ollut samanlainen jo neljä vuotta (miten siitä on niin kauan?), ja kaipaan ehkä selkeämpää ilmettä. Blogin logo on mainio, siitä en aio luopua, enkä nimestäkään, vaikka tuosta nelikymppisyydestä on jo hetkinen aikaa.


Suurin muutos tulee kai olemaan se, että heinäkuun alusta jään Bablerilta pois, eli bannerit poistuvat blogista. Muutoin tämä ei tule vaikuttamaan teidän lukijoiden suuntaan mitenkään.

Tulen siis jäämään pitkästä aikaa ihan itsenäiseksi bloggaajaksi, ja katsotaan rauhassa mikä suunta tulee olemaan. Olen lähes blogin alkumetreiltä ollut aina joko lehden tai mediatalon alla, joten nyt tuntuu ihan jännältä jäädä itsekseen. Poistuu tekninen tuki, poistuu yhteisö. En tiedä mitä tuleman pitää, tulenko menemään enää minkään median alle, aika näyttää.


Yksi unelmani oli päästä Suomen Blogimediaan, joka se silloin vielä oli. Erilaisten, itsenäisten bloggaajien porukka viehätti. Olen todella kiitollinen Bablerin upealle jengille näistä kahdesta ja puolesta vuodesta, ja kaikesta avusta ja tuesta, jota olen sieltä saanut. Olen tutustunut aivan ihaniin ihmisiin!

Kuvat ovat eilisillalta. Tiedän tuossa meidän pihapiirissä yhden spotin, johon laskevan auringon valo osuu aivan ihanasti taustalla timoteit ja niitty. Niissä tiivistyy jotenkin tämän uskomattoman kesäkuun tunnelmat. Olen hieman haikeana katsellut muiden kuvia kauniilta kesämökeiltä, sauna ja uiminen ovat niitä, joita mökiltä kaipaan.


En voi kuitenkaan olla surullinen ensi viikon viilenevistä päivistä, sillä alhaisimmissa lämpötiloissa tunnun olevan virkeämpi ja reippaampi kuin helteillä. Siedän hellettä aika huonosti, enkä ole esimerkiksi lenkkeillyt juuri ollenkaan. Uudet lenkkarit odottavat korkkaamista… Sunnuntai-illan suunnitelmissa on kuitenkin taas pyörälenkki. Ensi viikolla aion viettää Helsinki-päivän itsekseni kävellen ympäri kaupunkia.


Mutta nyt syön ja hyppään autoon, lähden tapaamaan ystävääni ja vaihtamaan kuulumisia koronakevään ajalta!

10 Comments

 1. Kirsi
  25/06/2020 / 1:23 pm

  Upeat kuvat & kesäleninki

 2. marjukkap
  Kirjoittaja
  25/06/2020 / 6:48 pm

  Kiitos kovasti!

 3. Anne
  25/06/2020 / 7:25 pm

  Ihana tunnelma kuvissa tässä hyvänmielen blogissa

 4. marjukkap
  Kirjoittaja
  25/06/2020 / 11:21 pm

  Kiitos, ihana kuulla!

 5. 26/06/2020 / 9:45 am

  Oi ihana mitkä kuvat! Niin hyvä tunnelma ja niin kauniit.

  Onnea uudelle vaiheelle blogissa myös <3

 6. marjukkap
  Kirjoittaja
  26/06/2020 / 10:33 am

  Kiitos. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että näin on parasta nyt. Katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan!

 7. 27/06/2020 / 1:44 pm

  Ihanan kesäisiä kuvia! Ja onnea uuteenvanhaan! Optimismia ja energiaa -blogin Katja muuten teki saman ratkaisun ja irtautui portaalista. Itsehän läksin aikoinaan Indiedaysiltä, sillä en pitänyt siitä, etten voi vaikuttaa siihen, millaisia mainoksia blogissani näytetään. Ja osaksi myös siksi, etten tuntenut oloani kotoisaksi vaikka siltäkin ajalta jäi monia blogiystäviä. Nykyisin kuulun nelkytplusblogeihin, joka on enemmänkin verkosto ja siellä ei painosteta mihinkään – ei postaustahdin eikä mainostenkaan suhteen vaan tuetaan ja autetaan toisiamme. Samoin kuulun Åblogeihin, joka on meidän bloggaajien itse perustama ja ylläpitämä verkosto, jolla myös tärkein tehtävä on tsempata toisiamme.
  Ihania kesäpäiviä, Marjukka <3

 8. Marianne
  27/06/2020 / 7:28 pm

  Upeita kuvia ja tunnelmia. Upea sinä!

 9. marjukkap
  Kirjoittaja
  29/06/2020 / 6:35 pm

  Kiitos kiitos!

 10. marjukkap
  Kirjoittaja
  29/06/2020 / 6:37 pm

  Niin tosiaan Katjakin lähtee omilleen. Aika moni vaikuttaja on itse asiassa lähtenyt portaaleista tai medioista. Kai sitä haluaa vaikuttaa itse kaikkeen, ja ihan hyvin pärjään näinkin. Mä en moiti mitään vanhoja alustojani, mutta kyllä Bablerilla on ollut mukavinta ja ammattitaitoisinta. Mutta katsotaan mitä aika eteen tuo, vai tuoko mitään! Kiitos samoin sulle kaunista kesän jatkoa!

Vastaa