Juhannusaatto kartanolla punaisessa mekossa

Ihanaa juhannusaaton iltaa! Voiko kauniimpaa ilmaa ollakaan. Meillä on ollut mukava päivä, leppoisa ja lämmin. Söimme päivällä grilliruokaa: täytettyjä herkkusieniä, broileria ja katkarapuja aiolin kanssa. Ja tietenkin uusia perunoita.

Teimme myös pikku retken Herttoniemen kartanon puistoon, josta olen lukenut ja kuullut kehuttavan. Se oli tosi viehättävä, varsinkin vähän sivummalla, jonne autojen äänet eivät kuuluneet niin selvästi.

Ihmettelen edelleen Etelä-Suomen upeita tammia ja lehmuksia. Puiston puut olivat mahtavia. Valo siivilöityi kauniisti puiden välistä. Herttoniemen kartanon miljöössä on kuulemma filmattu Suomi-klassikko Katariina ja Munkkiniemen kreivi. ”Sua vain yli kaiken mä rakastan…” Nyyh. Leif Wager lauloi kauniisti Regina Linnanheimolle.

Lopuksi nautimme vielä mehut ja sorbetin ravintola Vanhan Myllyn terassilla. Palvelu oli tosi hyvää ja vitosen sorbetti suuri ja herkullinen, sen sijaan ruoka-annokset näyttivät vähän mätöltä. En ehkä söisi siellä. En myöskään fanita mainospäivänvarjoja. Monesti ihmettelen miksi sinänsä viehkoon ympäristöön pitää laittaa rumia varjoja… En tiedä kiinnittääkö kukaan muu huomiota tuollaiseen.

Päivän mekko oli Part Twon ihana, viime kesänä ostettu punainen liehuhelma. Oli ihanaa tulla meidän 28 helteestä rannikolle, jossa oli ”vain” 25 astetta ja tuuli ihanan vilvoittava!

Huomenna viilenee hieman, joten juhannuspäivän ohjelmassa on kunnon pyörälenkki kesäillassa.

Kuvapläjäys on kartanon puistosta. Oli niin kesäinen fiilis. Sanoinkin miehelleni, että tuntuu siltä, kuin kesää olisi jatkunut vaikka kuinka kauan, koska kesäkuussa on ollut niin hyvät säät.


Viettäkäähän tunnelmallinen juhannus!

6 Comments

 1. Anne L
  20/06/2020 / 10:22 am

  Näyttää kivalta paikalta ja sinulla kaunis mekko. Minä kyllä kiinnitän juurikin tuollaisiin asioihon huomioni. Monesti pieni asia jotenkin pilaa tunnelman. Ei osata loppuun asti huolehtia kokonaisuudesta. Olenkin sanonut, että voisin lähteä kiertäväksi konsultiksi 🙂

 2. Tarja
  20/06/2020 / 11:42 am

  Ihana tuo mekko! Hyvää kesää.

 3. marjukkap
  Kirjoittaja
  20/06/2020 / 11:54 pm

  Kiitos, onhan se! Samoin myös sinulle!

 4. marjukkap
  Kirjoittaja
  20/06/2020 / 11:55 pm

  Juu, monesti on ollut kiva paikka ja sitten joku Karjala-varjo. Onkohan se jotain sponssikamaa, en tiedä, mutta kovin tyylikästä.se ei ole…

 5. ReetaJohanna
  25/06/2020 / 1:22 pm

  Jep tai muoviset jo hieman kulahtaneet tuopit/juomalasit , missä on kyljessä olut- saiiderifirman kulunut logo (puistatus).

 6. marjukkap
  Kirjoittaja
  25/06/2020 / 6:48 pm

  Juu,tämä! Ei kyllå mieltä ylennä!!

Vastaa