Pieni farkkutakki – miten sen puen kolmeen asuun

Pieni farkkutakki on varmasti kesän yksi monikäyttöisimmistä vaatteista. Olen keväällä tehnyt muutaman harkitun ja mietityn kesävaateostoksen, joista yksi on pikkuinen rotsi. Olen aivan ihastunut sen raikkaaseen siniseen – sininen on yksi kesän lempiväreistäni. Yhdistin sen kolmeen kokonaisuuteen kesän lempiväreihini, eli valkoiseen, hiekkaan ja tummansiniseen.

pieni farkkutakki, aikuisen naisen tyyli

Noudatan kolmen värin sääntöä lähes poikkeuksetta. Tässä se on sininen, valkoinen ja hiekka.

Valkoinen t-paita on kesän must have, kuvissa päällä vanha Uniqlon teeppari. Se on sataprosenttista puuvillaa, eikä tunnu menevän miksikään. Valkoinen, hiekkabeige ja raikas sininen ovat superkesäinen yhdistelmä. Olen noudattanut joitain vuosia kolmen värin sääntöä, ettei kokonaisuudesta tule liian sekava.

Tapanani on kääräistä aina kauluspaitojen hihat, ja käärin myös takin hihat. Nostin kauluksenkin pystyyn.Valkoinen mekko tuo kesän.

Tykkään ehdottomasti enemmän housuista kuin mekoista, mutta ovathan kesäiset mekot ihania. Kun nyt saisi vähän väriä jalkoihin. Olen keräillyt valkoisia kesämekkoja, ne ovat raikkaita ja rusketuskin näyttää nätiltä valkoisen vaatteen kanssa.Chinot kuuluvat ehdottomasti kesägarderobiini, ja on välillä vaikea löytää hyvin istuvia. Lisäksi olen nihkeä maksamaan kovin paljon housuista, jotka kuitenkin venyvät ja pesussakin haalistuvat. Monesti saumat vaalenevat hassusti.

Chinot, tennarit ja kauluspaita on yksi lemppariyhdistelmistäni kesällä.

Parhaat chinot olen löytänyt Marks & Spenceriltä, Tommy Hilfigeriltä ja H&M:ltä. Lempivärit ovat tummansininen ja khakinvihreä.

Hauska, miten Conversen tennarit tulevat muotiin ja sitten menevät. Viisi vuotta sittenhän ne taisivat olla viimeksi in, ja nyt taas. Onneksi omat tennarit ovat tallella.farkkutakki Reserved / t-paita Uniqlo / ukkohousut Lindex / tennarit Oasis
mekko Zara / ballerinat Pretty Ballerinas
kauluspaita Mango / chinos H&M / tennarit Converse

Viikonlopun ahkerointi painaa edelleen hivenen jäseniä. Kolmeen päivään en juuri ajatellut somea, sillä kauniit ilmat innostivat tekemään ulkotöitä oikein urakalla. Meillä on maalattu kaiteita ja öljytty laudoitusta, kesäkukat haettu ja istutettu, ja kaikki terassin pehmusteet ja tyynyt otettu esille.

Eilen siivosin yksinäni koko talon, ja sen jälkeen olin aika kypsä terassille ojolleni. Pötköttelin kolme tuntia ja kuuntelin äänikirjaa. Oli aika ihanaa. Olisin niin toivonut lämpimien ja aurinkoisten ilmojen jatkuvan!

Ihan koko viikonloppu ei mennyt töihin. Teimme taas pizzaa kiven päällä, ja nyt taikina kyllä onnistui erinomaisesti. Ja minähän en siis ole pizzamestari, vaan tuo toinen. Vaan nyt pizzan syömisessä saa tulla tauko, sillä vatsa ei kestä sellaisia määriä vehnää viikon välein. Ulkona syöminen on kuitenkin ihan parasta, ja päätimmekin syödä ulkona niin usein kun voimme.

Ja niin starttasi kesäkuu! Se on samalla viimeinen virkavapaakuukauteni. En tajua mihin kevät meni, mutta niin se vain hurahti ohi!

Mitenkäs teidän kesäkuunne on alkanut?

Lue myös: Miten asustaa maksimekko?

8 Comments

 1. Jade
  01/06/2020 / 5:43 pm

  Tuo eka asukokonaisuus ja sen värit ovat niin kauniit. Toki jälkimmäisetkin. Sininen vain kuuluu suomalaiseen kesägarderoobiin ja myös sisustukseen ainakin omalla kohdalla niin luontaisesti.
  Kiitos kysymästä, kesäloman ensimmäinen päivä ollut tänään. Sää on kivasti vähän viileämpi, joten kaappien läpikäynti ja kirpparirekkien täyttäminen sujui ihan ilman hikikarpaloita. Olen rakentanut parvekkeestani pienen kesäkeitaan, toivottavasti maltan pysähtyä nauttimaan myös siitä.

 2. Marianne
  02/06/2020 / 9:53 am

  Kaunis takki pienikokoiselle naiselle! Täälläkin on tehty paljon puutarhahommia. Kesäkukat tosin on vielä laittamatta. Mitä kukkia kesäkukkaistutuksissasi on? Todella kauniit! Valkoiset kukat ovat itsellenikin niin mieleisiä.

 3. marjukkap
  Kirjoittaja
  02/06/2020 / 11:11 am

  Puutarhahommat ovat nyt maistuneet, ja on tosi palkitsevaa nähdä kättensä työt. Tiiätkö, en muista noiden kukkien nimeä! Aika paljon työtä niissä on, kun ovat kovia kukkimaan. Nautihan puutarhasta ja kesäkukkienkin laitosta!

 4. marjukkap
  Kirjoittaja
  02/06/2020 / 11:13 am

  Sininen on ihana kesällä, just vähän vaaleampi sininen.

  Oi, parvekkeen kesäkeidas kuulostaa hyvältä! Siellä voit nauttia aamu- ja päiväkahvit. Kaappien läpikäyminen on kivaa, kun on aikaa. Tästä se kesä lähtee, eiks vaan!

 5. Jaana
  04/06/2020 / 3:53 pm

  Kauniita kuvia taas jälleen. Farkkutakki on todella ihana kesällä. Sopii hameen, housujen ja mekon kanssa. Nappivalinta ja istuva malli.

  Hienoa, että uurastuksen vastapainoksi vaan olet. On tärkeää myös vaan osata olla. Istua, pötköttää ja kuunnella itseään. Moni ei osaa sitä tehdä ajoissa ennen kuin elämä opettaa.

  Blogisi on niin ihanan elämän täyteinen, kauniita kuvia, sujuvaa tekstiä ja iloa, mikä tarttuu. Kiitos jälleen postauksesta sinulle Marjukka.

 6. TB
  06/06/2020 / 2:07 pm

  Hei. Kauniita kuvia.
  Kertoisitko, mistä olet hankkinut kauniin valkoisen mekon ja kenen valmistama.

  Kyselee valkoista mekkoa etsivä. Kiitos jo etukäteen.
  Hauskaa ja toivottavasti lämmintä kesää

 7. marjukkap
  Kirjoittaja
  06/06/2020 / 2:20 pm

  Kiitos Jaana sinulle taas kannustuksesta ja hyvän mielen tuomisesta!❤️

Vastaa