Kesätyylini

 

Elokuu on alkanut, mutta kesä ei ole ohi!

Tämä kiva haaste on pyörinyt blogeissa, kurkkaapa Maaritin ja Tuulan tyylit. Ylipäätään tämän kesän tyyli on hieman poikennut aikaisempien kesien tyyleistä, sillä on tullut oltua niin paljon kotona, eikä ulkomaan reissua ei ole tietenkään ollut. Noin ylipäätään olen taas liikkunut pelkistettyyn suuntaan viime kesän kuosifanituksen tieltä. On ylipäätään kiva, että omaa tyyliään voi hieman varioida, perusasioiden kuitenkin pysyessä samana.

Lisäsin kyselyyn muutaman kysymyksen. Nappaa haaste mukaasi! Kuvissa on kesämekkojani tältä ja parilta viime kesältä. 

Luonnehdi muutamalla sanalla kesätyyliäsi

Kesäisin pukeudun kuten muutenkin, tavoittelen sellaista rennontyylikästä lookia. No, kotona ollaan miten ollaan, mutta ihmisten ilmoille mentäessä mietin mielelläni mitä laitan päälle. Farkut, neuleet, tennarit, väljät mekot, sandaalit, hattu, kiva laukku – pukeudun kesällä aika paljon samoin kuin vaikka töissä.

Mekko on InWearin, 2019.

Mikä on kesän suosikkitrendisi?

Nyt olen fanittanut ihan erityisesti t-paitoja. Ostin alkukeväästä niitä sekä Arketilta että Uniqlolta. Molempien perusteepaidat ovat puuvillaa ja ne kestävät hyvin 40 asteen pesun. Perusteeppareiden hihat olen kääräissyt lyhyemmiksi.

Mekko on Part Two, 2019, saatu blogin kautta.

Mitä trendiä et koe omaksesi?

Kaikki paljastavat vaatteet ovat no-no, enkä enää laita minihameita. En ole kyllä koskaan kovin paljastavia vaatteita suosinutkaan. Myökään suurikuosiset, retrotyyliset mekot eivät kuulu tyyliini. Näin sellaisia paljon eilen, kun olin kaupungilla, ja kyllähän ne kantajilleen sopivat, mutta itselleni en niitä voisi kuvitella.

Mekko on Oasiksen, 2018, saatu blogin kautta.

Millaisia ovat kesäneuleesi?

Käytän paljon neuletakkeja tai -puseroita, joko merinoa tai puuvillaa. Musta, paksu Selected Femmen neule on varmasti käytetyin neuleeni, ja se oli pakko tilata myös valkoisena.

Housut vai hame?

Täytyy sanoa, että housut. Ne ovat vain niin helpot.

Mekko on Oasiksen, 2018, saatu blogin kautta.

Mitä ja mistä hankit kesävaatteita?

Istuvia chinoja ostin sekä H&M:ltä että Reservediltä, josta viimeksi mainitulta ostin myös parit pidemmät shortsit. Ihana Marc O ´Polon pellavamekko löytyi Zalandolta ja leveä mekko Mangosta. Kaupungilla käydessäni paras kenkäkauppa on Zio, jolla on myös verkkokauppa, mutta Ziossa pitää päästä aina pyörimään. & Other Storiesin neuleet ovat trendikkäitä, ja tietenkin Nectarine pitää päästä myös katsomaan.

Mekko Day Birger & Mikkelsenin, 2015.

Onko sinulla vielä jotain hankintalistalle tälle kesälle?

Enää en katsele kesävaatteita, vaan syksy alkaa kolkutella mielessä. Syksy on paras sesonki, varsinkin alkupuoli, kun ei tarvitse vielä pukea niin paksusti.

Mekko Cosilta, 2019.

Millainen on aurinkolasityylisi?

Päätin muutaman vuosi sitten käyttää enää vain RayBaneja, ja niitä minulla on useita. Lempparit ovat tällä hetkellä Teneriffalta ja Dubrovikista ostetut lasit. Pyöreät mallit viehättävät eniten, sen sijaan aviatorit ovat jääneet lähes käyttämättä.

Mekko on Part Two, 2019.

Mikä on kesän lempiasusteesi?

Se on varmaankin Balmuirin hattu, joka on vähän jo kulunut. Ensi kesänä pitää satsata uuteen. Lisäksi haluaisin leveälierisen, keveän olkihatun, ehkä KN Collectionilta. Balmuirin Helsinki-huivi joko mustana tai vaaleanharmaana on lähes aina viileämpinä päivinä mukana.

Mekko on InWearin, 2019.

Millaista takkia käytät viilenevinä iltoina?

En käytä juurikaan takkia, vaan neule tai neuletakki on mieluisampi valinta. Nahka- tai farkkutakki on sitten valinta, jos takkilinjalle mennään.

Mekko H&M:ltä, 2017.

Käytätkö mieluummin matalia vai korollisia kenkiä?

Käyttäisin mieluummin korollisia, mutta olen antanut periksi ja laskeutunut maanpinnalle. Tennareita tai sandaaleja tykkään käyttää enilten. Ballerinoja minulla on tasan yhdet, ja ne ovat jo aika kuluneet niin paljon niitä on käytetty.

Mekko Summum Woman, 2019, saatu blogin kautta.

Mitkä ovat kesän kolme lempivaatettasi?

Valkoinen mekko, Totemen tai 2nd Dayn farkut, musta Selected Femmen neule.

Luottoasusi kesällä?

Hellepäivinä ihmisten ilmoilla valkoinen mekko ja sandaalit, laukkuna korikassi tai Balmuirin nude Estelle-tote. Kotona shortsit ja toppi, tai musta Ajlaikin hellemekko. Viileämpinä päivinä ihmisten ilmoilla farkut tai chinot,  t-paita tai valkoinen paitis ja neule, sekä tennarit. Kotona Replayn lököfarkut ja t-paita (kuten nyt), tai ohuet trikoot ja iso college-paita.

Mekko on Zaran, 2017.

Mekko Part Two, 2019.

Blogikin palailee kesätauolta. Huomenna kello soi kahdeksalta, ja yritän päästä pikku hiljaa myös kääntämään rytmiä. Kesä on ollut ihana… Summailen myös tuntojani vapaasta keväästä seuraavaan postaukseen.

Instaan päivittyy hetken kuulumisia, joten jos et vielä seuraa minua siellä, niin klikkaa itsesi messiin!

 

6 Comments

 1. Marianne
  02/08/2020 / 2:14 pm

  Ihania asukuvia ja kaikki sopivat kantajalleen erinomaisesti. Kiitti kenkäkauppavinkistä! Nyt kaipaillaan uusia syys-/talvikenkiä :).

 2. 02/08/2020 / 3:05 pm

  Olipas kiva postaus ja pohdintaa omasta tyylistä on aina kiva lukea.
  Lepopoisaa sunnuntain jatkoa!

 3. marjukkap
  Kirjoittaja
  03/08/2020 / 9:12 am

  Kiitos, tämä oli mukava kirjoittaa.

 4. marjukkap
  Kirjoittaja
  03/08/2020 / 9:14 am

  Kiitos paljon! Zio tosiaan myy nettikaupassakin, kannattaa tsekata valikoima!

 5. Ella
  03/08/2020 / 10:20 am

  Kivan näköisiä päivämatkoja olette tehneet, myös mun kotikulmille!

  Joitain auto- ja pyöräreissuja mekin ajeltiin mutta ei voi mitään, ikävä etelä-Eurooppaan on valtava. Kaskaiden siritystä, kuumaa pikkukivirantaa, turkoosia merta, hyvää ruokaa, lukuisia hyviä kirjoja joiden pariin en näemmä kotimaakesässä pysty pysähtymään.. Toki suomalainen kesäruoka on taivaallista ja poikkeuskesä onneksi ollut ihana, ei käristyskupolia muttei pelkkää sadettakaan, uimavedet olleet pehmeitä ja puutarha kukoistaa.
  Silti, jokin jokavuotisissa alku- ja loppukesän matkoissa aiheuttaa valtavaa haikeutta nyt kun tuttuihin kohteisiin ei voi mennä. En edes tiennyt tunteitteni syvyyttä esim. Kreikkaa, Kroatiaa ja Italiaa kohtaan.

  Onko teillä ollut kaipuuta ulkomaille? Olette varmaan niin rationaalisia ettette tuhlaa aikaa haikailuun johonkin joka ei ole mahdollista, vähän sellaisen kuvan olen saanut.

 6. marjukkap
  Kirjoittaja
  03/08/2020 / 10:43 pm

  Pieni kaipuu on ollut, kun yleensä kesäisin on jossain oltu. Kivat ilmat ovat lievittäneet etelän kaipuuta, ja Suomessakin on ollut kivaa tekemistä.

Vastaa