Kukkamekko, auringonlasku ja elokuun parhaat

Huhheijaa, ensimmäinen kokonainen työviikko on käynnissä, ja tänään oli toinen täysi opetuspäivä. Olen tehnyt ihan järkyn pitkää päivää ja nukkunut huonosti. Enkä liikkunut ollenkaan, mutta torstaina olisi aikeissa taas aloittaa liikunta.

Eilen oli ihana iltavalo lämpimässä elokuun illassa, ja pitihän se käyttää hyväksi. Nyt on tullut aika paljon asukuvia, mutta ne ovat olleet aina blogin toivotuimpia. Part Twon kukkamekon lisäksi elokuun parhaat juuri nyt, olkaapa hyvä!


Lämpimät illat

Olemme syöneet joka päivä terassilla illallisen. Se on ollut pieni mikroloma keskellä pitkää päivää. Olen mennyt sen jälkeen vielä töilleni, mutta pellolle katselu on ollut ihanaa ja kumman rauhoittavaa. En ole päässyt vielä minkäänlaiseen rytmiin, olen nukkunut levottomasti ja ollut kaikin puolin ihan ulapalla, mutta eiköhän se tästä ala rauhoittumaan.

Sato

Meidän kaksi omenapuuta notkuvat satoa, ja niinpä on pitänyt käyttää sitä hyväksi. Olen tehnyt pari kertaa suuren annoksen kaurapaistosta, mm. sunnuntaina serkkuni perheelle. Teki kyllä kauppansa!

Parasta kaurapaistos on vaniljakastikkeen kanssa, ja tietty myös -jäätelön. Ai että! Miten jokin niin simppeli on niin hyvää? Voi, ruokosokeri, kaurahiutale ja kaneli takaavat paistokselle huippumaun.

Työ

En ole ikävöinyt päivätyötä, mutta nyt kun on tosi levännyt ja kerännyt kärsivällisyyttä ja motia, niin onhan ollut superkivaa laittaa oma luokka kuntoon. Tänään pitemmän pianonsoittorupeaman aikana älykelloni muuten sai varsinaisen älynväläyksen ja kysyi laitetaanko soutuharjoitus päälle. Kerroin oppilailleni sen, ja hetki siinä tirskuttiin. Luokkani ei ole iso, mutta nätti ja järjestyksessä.

Uuden oppiminen

Loppukesällä innostuin tosissaan opettelemaan kaikkea uutta kuvankäsittelystä uusiin musiikkiohjelmiin ja sovelluksiin. On ollut todella hauska oppia uutta, olen innostunut monesta asiasta ihan toisella tavalla. Vaikka ryhtyminen on hankalaa, niin oppiminen on palkitsevaa.

Syysvaatteiden laittaminen kuntoon

Loppukesällä inventoin vaatehuonettani oikein kunnolla. Ainoa, minkä toivon löytäväni nyt syksyllä, on valkoinen villakangastakki, mielellään saunatakkimallinen. Harmittaa hirveästi, kun eräs himoamani takki meni sivu suun – koot olivat loppu. Toisaalta en tiedä onko saunatakkimalli se paras minulle, mutta jotain sen tapaista haluaisin löytää.

Toinen syyshimotus on matalakantaiset, mustat, mokkanahkaiset ylipolvensaappaat. Ne ovat niin nätit mekkojen kanssa. Siinäpä se sitten onkin. Syysvaatteet ovat niin ihania – kaikki ne neuleet…

Pimenevät illat

Uskomatonta, että sanon näin, mutta vaikka rakastankin valoa, pimeys ei haittaa minua ollenkaan. Tykkään hiipiä hämärässä ja sytytellä led-kynttilöitä. Syksyn lapsi se täällä ynähtelee… Viileät, kirpeät illat ovat raikkaita ja salaperäisiä.

Uuden odotus

Syksyisn on aina kaikkea jännää, uutta pientä kivaa suunnitteilla. Ei nyt mitään ihmeempiä, mutta aina jotain uusia tuulia pyörii päässä. Projektit pitävät intoa yllä!

Part Twon mekko on viime kevään mallistoa, ja täydellinen loppukesän vaate. Ihanan kimpun sain serkkuni perheeltä nimpparilahjaksi sunnuntaina. Eikö auringonkukka olekin ystävällisen näköinen?

Mikä sinusta on parasta juuri tällä hetkellä?

2 Comments

 1. Sara
  18/08/2020 / 9:21 pm

  Tämä elokuu on ollut ihanan kesäinen. Aloitin itse työt torstaina, ja pienen alkukankeuden jälkeen ovat ne alkaneet sujua. Lämpimät, pimenevät elokuun illat ovat aivan ihania. Syksy kolkuttelee nurkan takana, mutta vielä saa ainakin tämän viikon nauttia kesästä.

 2. marjukkap
  Kirjoittaja
  18/08/2020 / 10:09 pm

  Kyllä tässä on niin ihania päiviä ollut. Kestää aina hetken, ennen kuin pääsee työmoodiin!

Vastaa