Pieni olohuonestailaus

Ensimmäinen  kokonainen työviikko on ohi, ja se vaati kymmenen tunnin yöunet. Tänään läksinkin sitten innolla kotitöiden kimppuun, koska minusta siivous on paitsi hauskaa, myös hyvää kuntoilua. 

Kesää on vielä jäljellä, ja tällä hetkellä näyttäisi siltä, että suurimmat helteet ovat ohi. Sateinen sää ja hämärä jo tässä kello seitsemän aikoihin sai aikaan sen, että pikkutavaroista raivattu huusholli sai väistyä, kun etsiskelin mieluisimpia pikkutavaroita esille. Eli viltit ja led-kynttilät, tervetuloa!

Kuinkahan monta kertaa olen kuvannut olohuoneen erkkeriä blogiin? Varmaan kymmeniä – ja edelleen tykkään katsoa niitä ja säätää jotain pientä silloin tällöin.

Marimekon Urna sai syyshortensioita, ja tuollainen simppeli kimppu on itsessään tosi kaunis. Laitoin myös kirjaston puolelta pari Chhatwal & Jonsson-tyynyä olkkarin sohville huopien kaveriksi.


Harmaa lasi on intohimoni, se näyttää vain niin kauniilta. Lipaston päälle laitoin Mariskoolin, Citymarketista ostetun maljakon ja Riviera Maisonin tuikkukupin. Siinä ne ovat sulassa sovussa.

Vanhat keramiikkakulhot isä on tuonut joskus Keski-Aasian matkaltaan. Ne olivat vanhempien mökillä, ja kun mökki myytiin, sain ne itselleni. Pidän kovasti käsintehdystä keramiikasta.

Muistan aikoinaan Unkarin-vuodeltani, miten ihailin unkarilaista keramiikkaa. Toin sitä vanhemmileni tuliaisiksi, mutta itselleni en ostanut mitään. No, jos joskus vielä sinne matkustan, niin tiedän mistä pidän.


Nyt on ihana lukea syksyn sisustuslehtiä. Lempparini ovat Glorian koti ja norjalainen Vakre Hjem & Interior.

Lehtipino sen kun kasvaa, vaikka karsin sitä säännöllisesti. Hellepäivinä oli ihana lukea lehtiä ja lötkötellä terassilla.

Keramiikkasettiin kuuluu vähän isompi lautanen, ja se pääsi paraatipaikalle aulan pöydälle. Tuo on sellainen paikka, johon en koskaan oikein keksi mitään laitettavaa, kaikki tuntuu olevan liikaa. Joten olkoon pikku lautanen siinä!

Iso ruokapöytä toimii tällä hetkellä työpisteenäni, sillä mies työskentelee etänä tällä hetkellä. Koulurompetta alkoi olla niin paljon, että oli pakko siivota kalustoon kuuluvasta astiakaapista yksi hylly kirjoille. Vähän tylsää, sillä en tykkää, että työt ovat koko ajan nenän edessä. Pöydällä on tällä hetkellä pienimuotoinen kotistudio. Ihan hulppeat näkymät ovat kyllä kotitoimistosta, en valita, mutta silti mieluummin laittaisin kamat jonnekin muualle.

Huomasitteko muuten Instan Stories-puolen klipit Nectarinesta? Ai että, ihanaa syysuutta on tullut jo paljon. Alet ovat vielä ensi viikon, mutta heti elokuun viimeinen niitä aletaan siivota pois. Menen syyskuun ensimmäinen perjantai kuvailemaan syysuutta sinne, ja kuten tavallista, se aloittaa blogin syyskauden!

Jokos ruudun toisella puolella on kynttilät syttyneet?

Ps. Siivoaminen oli hyvä kuntoilu, kahden tunnin heiluminen kulutti kaikkiaan 530 kilokaloria.

Vastaa