Kokemuksia robottipölynimurista

 

Minun on toivottu kertovan kokemuksia robottipölynimurista. Meidän huushollissa on siis muutaman viikon ajan rullaillut robottipölynimuri, malliltaan Roborock S5 Max, tuttavallisemmin Dolly. Se on helpottanut elämää siivouksen osalta aivan valtavasti, enkä enää siitä luopuisi! Se pitää lattiat puhtaina ja vapauttaa aikaa muuhun siivoustyöhön. 

Mikä parasta, viikonlopun voi todellakin aloittaa puhtaassa kodissa, kun Dolly on tehnyt töitä aamupäivän!

Meillekö robottipölynimuri?

Kesäkuun viimeisenä lauantaina hyvät ystävämme tulivat meille kyläilemään. Oli täydellinen hellepäivän ilta. Siinä juteltiin illan mittaan kaikenlaista, ja ystävämme alkoivat innoissaan kertoa heidän loistavasta hankinnastaan, robottipölynimurista. Kiinnostuimme heti, sillä niin vakuuttavia ja innostuneita he siitä olivat.

Seuraavana päivänä mieheni kysyi mitä mieltä olisin robottipölynimurista! Hän oli tietenkin jo googlaillut erilaisia imureita ja niiden ominaisuuksia, mutta ystäviemme malli tuntui parhaalta vaihtoehdolta. Niinpä suuntasimme saman tien Hernesaareen Verkkokauppaan, jossa Roborock S5 Max-mallia (ei mainoslinkki) oli hyllyssä. En ollut edes ajatellut, että meille sellainen imuri tulisi, mutta olin siitä tosi innoissani.

kokemuksia robottipölynimurista, Roborock S5 Max

Paras suositus oli kuulla ystävien kokemuksia robottipölynimurista.

Robottipölynimuri sai nimen Dolly. Sille ladattiin oma appi, johon se nimettiin.

Dolly on valkoinen, eli ”Smart Blonde” ja ”working 9 to 5”. No, arvaatte varmaan, kenen mukaan se sai nimensä? Ja onhan se paljon hauskempaa puhua Dollysta kuin ”robotti-imurista”.

Ensimmäisellä imurointikerralla Dolly kartoitti meidään alakerran ja teki siitä kartan. Saman se teki yläkerralle. Tähän malliin voi laittaa viisi kerrosta muistiin.

Dollyssa on pyörivä harja, jolla se imuroi roskat. Sen voi ohjelmoida imuroimaan minkä huoneen vain, missä tahansa järjestyksessä. Se pääsee kaksisenttisten kynnysten yli. Jos huonekalun jalat ovat kymmenen senttiä tai alle, sinne ei Dolly mahdu.

Ensimmäinen imurointikerta oli järkytys, sillä olin pitänyt huusholliamme todella puhtaana, mutta niin vain Dolly oli kerännyt mahtavan määrän pölyä. Se kuva on niin hurja, etten ole kehdannut sitä julkaista Instassa…

Roborock S5 Maxissa on 2000 pascalin imuteho ja 1350 kierrosta minuutissa pyörivä harjasosa, sekä 15000 kierrosta minuutissa pyörivät moottorin siivekkeet, jotka imevät roskat rikkasäiliöön. Se myös tunnistaa erilaiset lattiatyypit tai mattopinnat ja muuttaa imutehoaan niiden mukaan. Se ei putoa portaiden reunalta antureidensa ansiosta. Imurissa on myös HEPA-suodatin, joka pitää poistoilman puhtaana.

Imuroinnin jälki on todella hyvä. Varsinkin villamatot näyttivät freesaantuneilta. Pitkistä hapsuista ja pitkänukkaisista paimentolaismatoista ei Dolly tykkäisi, eikä meiltä ei niitä löydykään. Dolly on tosi tarkka, eikä lintsaa työn jäljessä, kuten me joskus teimme. Se menee tunnollisesti reittejään nurkkia myöten.

kokemuksia robottipölynimurista, Roborock S5

Roborock S5 Max myös moppaa.

Dolly myös moppaa, vieläpä ihan kelvollisesti. Sille voidaan määrittää erikseen alueet, joita saa imuroida, mutta ei pestä. Imuri tunnistaa, kun moppi on irti ja osaa reagoida määriteltyihin alueisiin sen mukaisesti.

Minusta moppausjälki ei ole ihan niin hyvä kuin imuroinnin, ja olen silloin tällöin myös käyttänyt laattoihin höyrymoppiani. Imurin veden määrää voi kyllä säätää, ja mopata vaikka kaksi kertaa peräkkäin saman alueen, jos haluaa. Mopin olen pessyt käsin kuumalla vedellä ja pyykinpesuaineella. Konepesua mopille ei suositella.

Yhdellä latauskerralla Dolly imuroi koko meidän lattiapinta-alan. Voin laittaa sen vaikka kesken päivän hommiin kotona. Jos siitä loppuisi akku, se osaa itse mennä latausasemaan.

Dolly osaa myös kiertää pöydänjalan niin, että sen harja imuroi tosi nätisti myös jalkojen ympäriltä. Jos esim. lampun johto on jäänyt lattialle, siihen se kyllä tuppaa kiertymään. Se ei törmäile huonekaluihin, vaan anturin ansiosta kiertää ne pehmeästi.

Nyt, kun mies on etätöissä, hän on laittanut Dollyn töihin, ja viikonloppua on odottamassa imuroitu ja mopattu huusholli. Meille jää sitten vain vessojen pesu, pölyjen pyyhintä ja vuodevaatteiden tuuletus. Dolly säästää hirmuisesti aikaa, ja sitä on siivouspäivänä jäänyt myös metatöihin, joita kyllä riittää.

robottipölynimuri, kokemusia robottipölynimurista, Roborock S5 Max

Robottipölynimuri on loistava apu vanhemmillemmekin.

Dolly herätti meidän perhepiireissä niin paljon huomiota, että vanhempanikin päätyivät ostamaan sen, samoin anoppini. Myös mieheni serkku oli innostunut, saapas nähdä hyrrääkö heidänkin kotonaan kohta imuri. Juurikin vanhempiamme imuri on helpottanut aivan valtavasti, loistolaite kahdeksankymppisten kotiin! Ja juu, hekin nimesivät imurinsa ; )

Itse tykkään, kun keittiön lattia on nykyään aina puhdas. Dolly majailee alakerrassa pianon vieressä, sillä sen paikka pitää olla aina sama, josta se lähtee retkelleen. Yläkerrassa se asustelee jumppahuoneessa, poissa silmistä. Dolly ajelee yleensä koko yläkerran kahdesti viikossa, koko alakerran kerran, mutta laatta-alueet useamminkin, kun sinne tuppaa sitä roskaa tulemaan enemmän.

Ensimmäisinä imurointikertoina oli tosi hauska katsoa, kun Dolly teki hommia. Se mennä viipotti ees taas, kun se kartoitti lattioita ja huonekalujen paikkoja, Nyt se menee tosi järjestelmällisesti, ensin seinänvieret, sitten se lähtee ees taas imuroimaan.

Olemme olleet tosi tyytyväisiä. Pölyä on tosi paljon vähemmän, ja onhan siivous nopeutunut ja helpottunut aivan hurjasti. Ei ole enää iso kynnys imuroida, kun meidän Dolly hoitaa sen!

Tässä oli meidän huushollin kokemuksia robottipölynimurista – jos heräsi kysymyksiä asioihin, joita en siitä kertonut, vastaan mielelläni!

20 Comments

 1. 11/09/2020 / 4:23 pm

  Voi että itse kyllä hankin jonkun robottiimurin ❤️ ihanaa jos ei tarvis itse kokoajan miettiä sitä.

 2. marjukkap
  Kirjoittaja
  11/09/2020 / 4:26 pm

  Se on kyllä niin kätsy! Suosittelen kyllä!

 3. Jaana
  11/09/2020 / 5:41 pm

  Kiitos tästä! Olen odottanut tätä postausta siitä asti kun esittelit Dollyn instassa 🙂 Itse olen etsinyt kokemuksia googlettelemalla jo monen monta kuukautta, mutta en ole uskaltanut vielä roboa ostaa. Ne ovat niin hirveän kalliita ja olen pelännyt, etteivät olekaan hintansa arvoisia. Nyt sain uutta uskoa, että tällaiseen voisi joku päivä investoida 🙂

 4. marjukkap
  Kirjoittaja
  11/09/2020 / 6:11 pm

  En tiedä, olisiko meille hankittu Dollya, ellei mieheni olisi päävastuussa imuroinnista. You know, miehet ja tekniikka. Mutta nyt, kun se on meillä, niin onhan se tosi suuri apu. Ja oikeasti tosi tehokas!

 5. Marianne
  11/09/2020 / 7:02 pm

  Olipas mukava kuulla käyttökokemukset Dollysta. Hyvä tietää, että tuo 10 cm rajana. Pitääpä käydä mittailemassa sängynalus, pääsisikö sinne…. sieltä on muutenkin aina niin hankala imuroida! Portaita Dolly ei varmaankaan pysty hoitelemaan ja hellästi kantaen siirtynee kerroksesta toiseen?
  Omaa Dollya toivoen täälläkin suunnassa :).

 6. marjukkap
  Kirjoittaja
  11/09/2020 / 7:46 pm

  Kyllä – hänet kannetaan hellästi kerroksesta toiseen. Meillä Dolly pääsee sängyn alle ja siellä on monesti ne pahimmat pölykoirat. Itse imuroimme tosiaan sängynaluset ja sellaiset loukot, jonne se ei pääse. Mutta vähemmän niihinkin on nyt tullut pölyä, kun se on surrannut pari kertaa viikossa isot alueet ja villamatot.

 7. Ingrid
  11/09/2020 / 10:57 pm

  Heippa!!

  Tästä jo vaihdettiin viestiä mutta laitan kommentin tänne jos joku muukin on kiinnostunut vertailemaan imureita. Meillä oli ensin Dollyn ”sisko” Ilana mutta se ei kertakaikkiaan selvinnyt olohuoneen nukkamatosta vaan suorastaan jäi solmuun siihen. Ilana (samainen Roborock malli kuin Marjukalla siis) muutti sitten äidilleni jossa toimii hienosti!

  Meille tuli tilalle iRobot Roomba i7 joka oli Gigantin vkl-tarjouksessa taannoin. Se selviää nukkamatosta jotenkuten ja oppii myös huoneet ja sen voi samoin tavoin lähettäkää siivoamaan vaikka pelkästään keittiön kuin Roborockin. Mutta täytyy sanoa että Ilana/Roborock vaikutti fiksummalta (siinä laser jolla skannailee nurkkia) kuin tämä Sergei (Roomba), jossa kamerat nurkkien tunnistukseen. Sergei hortoilee pitkin siivottavaa aluetta vailla järjen hiventä vaikka kaiketi molempien siivouksen lopputulos suurinpiirtein sama.

  Normi-imuria kaivan esiin lähinnä rappujen puhdistukseen

 8. Amy
  12/09/2020 / 8:50 am

  Meillä on nyt ollut noin kuukauden Roborock s6 maxv ja olen erittäin tyytyväinen! Enää en luopuisi. Meidän siivouksen tasosta ennen tätä kertonee jotain se, että ekalla kerralla imuri löysi niin ison pölypallon että tulkitsi sen olevan joku este ja kiersi sen. Auts.

  Tykkään erityisesti hyvin toimivasta appista eli helposti pystyy etänä laittamaan imurin päälle ja tarvittaessa vaikka ohjaamaan. Lisäksi tekee tarkkaa työtä.

  Robotti-imuria mietittäessä kannattaa varmasti panostaa laatuun ja tutkia arvosteluja. Luulen, että halvimmat mallit on ihan susia ja sitten tulee pettymys. Jäävät kiinni, ei toimi kartat, poukkoilevat sinne tänne jne.

 9. Marjut
  12/09/2020 / 10:07 am

  Kiitos postauksesta. Onkohan tuossa kova ääni? Meillä kissat pelkäävät keskuspölynimuria. Olisihan niilläkin ihmeteltävää..

 10. Arja
  12/09/2020 / 10:12 am

  Hei, kysyisin vielä muutamaa asiaa Dollysta.

  Miten kauan sillä menee yhden kerroksen imurointiin? (En muista oletko joskus maininnut teidän neliömääriä.) Meillä on n.100m2 / kerros ja mietin kuinka monta tuntia sillä mahtaisi mennä. Näkemieni videopätkien perusteella meno vaikuttaa rauhallisemmalta kuin itse imuroidessa. Onkohan se niin?

  Entä käyntiääni, kuinka kova se mielestäsi on? Voiko samaan aikaan puhua esim. puhelimessa samassa tilassa?

  Ja sitten vielä ne matot. Selviääkö Dolly mielestäsi hyvin ”lyhytkarvaisesta” karvalankamatosta? Meillä on niitä lähes joka huoneessa ja mietin jodunkohan mahdollisesti vielä matto-ostoksille tämän hankinnan myötä.

  Kiitos! Tämä oli kiinnostava postaus!

  Terveisin, 23v. perheen imurointivastaavana ollut ja nyt alkaa riittää

 11. marjukkap
  Kirjoittaja
  12/09/2020 / 10:58 am

  Voi että, sain illan rentouttavat naurut kommentistasi! : ) Ihanat nimet! Joo, matot sille voi olla haaste. Meillä on sileät, samoin vanhemmillani on itämaiset matot, ja niistä se selviää hyvin.

 12. marjukkap
  Kirjoittaja
  12/09/2020 / 11:01 am

  Noin mekin ajateltiin, kannattaa varmasti tässä panostaa laatuun. Jälki on sitten sen mukaista ja kaikki toimii hyvin.

  Appi on tosiaan kätsy, vaikka saahan sen laitteessa olevasta napistakin painamalla hommiin. Monesti just kun haluaa vaikka imuroida keittiön lattian siitä kaappien edestä, niin onpas helppoa.

  Auts, olipa iso pölypallo! Kyllä meidän matoistakin lähti aika tavalla pölyä.

 13. marjukkap
  Kirjoittaja
  12/09/2020 / 11:02 am

  Äänenvoimakkuus on 60dB, mutta siinä on myös hiljainen toiminto. Sanoisin, että sen ääni on yhtä kova kuin keskuspölynimurissa, jos se toimii normaalilla äänenvoimakkuudella.

 14. marjukkap
  Kirjoittaja
  12/09/2020 / 11:10 am

  Kiitti, tämä on varmasti mielenkiintoista itsekin olin pelkkänä korvana, kun ystäviemme kanssa tuli puhe robotti-imurista. Niitä ei kuitenkaan niin paljon vielä ole. Hih, meillä mun mies on imurointivastaava siivouspäivinä, eipä ihme, että imuri ilmestyi heti, kun sopiva löytyi! Hän on edelleen hoitanut imuroinnin, appia on mukava käyttää, ja joka kerta on hauska katsoa paljonko Dolly on saanut saalista.

  Dolly imuroi ja moppaa noin neliömetrin minuutissa. Lattiapinta-alaa meillä on 210m2, joten kyllä sillä ihan aikaa siihen menee. Käyntiääni on tosiaan se 60dB, enkä mä varmaan puhuisi puhelimessa samassa tilassa.

  Tuossa yllä olikin jo puhetta nukkamatosta, ja voihan se olla, että se ei selviäisi karvalankamatosta. Imurihan on palautettavissa, jos siihen ei ole tyytyväinen. Nythän muritkin varmasti kehittyvät huikeasti, ja veikkaan, että tulevaisuudessa tämäkin ominaisuus kehittyy.

 15. Arja
  12/09/2020 / 11:39 am

  Kiitos vastauksesta! Uskallan tämän nyt hankkia itselleni ja palautan sitten, jos osoittautuu meillä toimimattomaksi. 🙂

 16. marjukkap
  Kirjoittaja
  12/09/2020 / 12:01 pm

  Kiva, jos oli apua, ja saahan sen tosiaan palautettua, jos se ei osoittaudukaan toimivaksi.

 17. Laura
  12/09/2020 / 2:11 pm

  Hei! Kiitos postauksesta! Teimme nyt juuri saman hankinnan! Yksi testikierros vasta takana. Eikä vielä olla kokeiltu moppaustoimintoa. Onko niin, että se siis samalla imuroi ja moppaa? Siirrätkö tuolloin matot pois vai tunnistaako se, ettei moppaa mattoa?

 18. marjukkap
  Kirjoittaja
  12/09/2020 / 2:16 pm

  Hei, se imuroi ja moppaa samalla. Appista löytyy no mop-zone, jossa voi määrittää ei mopattavan alueen. Muistakaa kuitenkin varmistaa imurille kulkureitti. Olemme siis nostaneet maton reunaa niin, että sillä on vapaa kulku.esim yläkerran aulasta kylppäriin. Onnea uudelle hankinnalle, onko jo nimi valmiina?

 19. Arja
  13/09/2020 / 2:55 pm

  Hei, vielä palaan asiaan… robotti-imuri hurruttaa meillä nyt toista päivää menemään. Aivan loistava kapine, paraikaa makoilen sohvalla ja seuraan kännykästä sen menoa toisessa kerroksessa. 🙂 Lyhytkarvaisista karvalankamatoista selvisi hyvin, pitkäkarvaiset tuottivat liikaa haastetta, joten rullasin ne pois tieltä. Siivoustulos oli parempi kuin odotin, ja pölynmäärä säiliössä tyrmäävä. Kiitos vielä tästä postauksesta, meille ei olisi varmaan koskaan hankittu tätä laitetta, ellen olisi kokemuksistasi lukenut. Kiitos samalla kesän pizzapostauksesta, siitäkin sain uutta, kiinnostavaa tietoa, vaikka olinkin grillillä pizzaa tehnyt. 🙂

 20. marjukkap
  Kirjoittaja
  13/09/2020 / 3:28 pm

  Voi että, ihana kuulla,että postauksistani on ollut hyötyä! Imuri on mitä parhain, ja ei sitä enää pois vaihtaisi!

Vastaa