Kuulumisia ja sarjavinkkejä

Hei pitkästä aikaa. Olen saanut kyselyjä missä olen ja miksi postaustahti on niin hiljainen. Kiitos kovasti, täällä ollaan ja miksi on hiljaista ollut, siitä kohta lisää.

Kuvina muutama otos meidän kirjastopuolesta, joka keveni viikko sitten aika lailla. Sain vihdoin suostuteltua paremman puoliskoni kokeilemaan miltä näyttäisi, jos sohvapöytä otettaisiin pois, samoin tasot ikkunan alta. Väljyyttä tuli paljon lisää ja minusta kirjahyllytkin pääsevät nyt hyvin oikeuksiinsa.

Tila on aika suuri, ja jonkinlaiselle rahi- tai penkkisysteemille olisi hyvin tilaa. Olen tsekkaillut kaikenlaisia vaihtoehtoja, mutta antaapa vielä olla jonkun aikaa, että pääsee varmuuteen siitä mitä haluaa.

Toisaalta tila ei kaipaa välttämättä yhtään mitään. Tuossa matolla on lemppari venyttelypaikkani. Lattialämmitys on mukava, ja kirjaston lattia on mukava soppi, jossa mahtuu makailemaan.

Syyskuulumisia

Syksy on päässyt hyvään vauhtiin niin töissä kuin muutenkin.

Olen voinut mainiosti, ja tänään on itse asiassa ensimmäinen perjantai, kun en ole kuolemanväsynyt. Töiden alku on ottanut yllättävän koville fyysisesti hiljaisen kevään jälkeen. Oman kuormittavuutensa siihen tuo koulumme erityisjärjestelyt kontaktien minimoimiseksi. Se on tietenkin todella hyvä juttu, mutta onhan se työmäärää lisännyt.

Lisäksi koulun alkuviikkoina on jos jonkilaista listaa, istumajärjestystä, to do-juttua, joihin menee ihan tolkuttomasti aikaa. Olen aloittanut myös äänenhuollon ja laulanut vähän enemmän pitkästä aikaa.

Olen viettänyt myös erinäiset tunnit opetellen uusia musaohjelmia ja ottaen haltuun uutta kirjasarjaa, 4-6-luokkien uudet kirjat materiaaleineen. Valinnaisryhmille olen etsinyt soitettavaa ja tehnyt Classroomiin tehtäviä. Tässäpä vain pieni osa siitä, mihin aika on mennyt. Takaraivossa nakuttelee pieni pelko siitä, jos tulee osittainen etäopetus – mitä se päiviin tuo lisää.

Olen saanut itseäni muistuttamalla muistuttaa siitä, että viimeistään puoli kuudelta kone kiinni ja illan viettoon. Meinaan aina jäädä ajelehtimaan töihin kiinni – kuten blogiinkin – palautumisesta on hyvä pitää huolta.

Olen iltaisin ollut aika puhki, ja jumpan tai lenkin jälkeen olen mennyt ajoissa nukkumaan. Ei ole hirveästi huvittanut tarttua kameraan, saatika mennä sen eteen. Kivoja asuja on kyllä päivisin ollut päällä, ja Instaan olen laitellut kuvia stories-puolelle. (Jos et vielä seuraa minua siellä, niin klikkaapa itsesi mukaan!) Blogi on ollut se, josta olen ensimmäisenä jättänyt itselleni aikaa.

Olen muutoin kyllä nauttinut kovasti töihin paluusta ja kaikesta siitä härdellistä, mikä opettajan työssä on niin mukavaa. Tuntuu, että mieli on levännyt ja pirteä, ja on intoa opiskella uutta. Se onkin asia, johon aion tarttua viimeistään keväällä. Tsekkailin alma materini Sibelius Akatemian kursseja, ja siellä oli muutama sellainen, joihin olisin halunnut tarttua. Mutta kaikki aikanaan. Nyt otetaan teknologia haltuun, ja sitten mietitään jatkoa.

Koronatilanne näyttää kyllä kurjalta. Emme ole käyneet kesän jälkeen yhtään missään, ravintolaan ei huvita mennä syömään, saatika teatteriin tai oopperaan. Tiedän kyllä, että kulttuurin kenttä on aika epätoivoisessa tilassa, mutta en kertakaikkiaan uskalla lähteä tieten tahtoen paikkoihin, joissa on paljon väkeä. Toisaalta, olemme olleet ihan tyytyväisiä kotonakin, täällä on aina kaikenlaista säätöä ja puuhaa. Päivien pöhinän jälkeen sitä on ihana vain olla ihan hissun kissun kotona.

Jatkuva haaveeni on, että voisin tulevaisuudessa pitää kaksi vapaapäivää viikossa. No, haaveissa se on edelleen, sillä ylihuomenna sunnuntaina paitsi kuvataan pitkästä aikaa, menen myös koululle tekemään äänityspohjia tulevaa viikkoa varten. Olen nyt ollut tosi innoissani kaikesta uudesta, joka liittyy päivätöihin, ja olen halunnut erityisesti panostaa siihen puoleen. Mikä on tietenkin hyvä, koska päivätyö on kuitenkin se ykkösjuttu.

Sitten sarjavinkkeihin!

Löysimme kaksi tosi kivaa sarjaa sekä draaman että kevyemmän sarjan ystäville. Cmorella on upea draamasarja Yellowstone, jonka pääosassa on Kevin Costner. Sarja kertoo suurtilallinen John Duttonista ja hänen kolmesta aikuisesta lapsestaan. Dutton on varsin häikäilemätön maanomistaja, joka haluaa keinolla millä hyvänsä pitää valtavan ranchinsa koossa. Sarja sijoittuu Montanaan, ja sarjassa on jatkuvasti niin upeita maisemia, että haluaisin heti muuttaa sinne karjatilalliseksi! Tai cowboyksi. Suosittelen kaikille western-henkisille ja hyvän, vakavan draaman ystäville!

Yellowstonessa on mahtava tunnari, joka on melkein yhtä hyvä kuin Game Of Thronesin. Katsopa sarjan tunnelmia ja musiikkia täältä.

Cmorelta löytyy myös mainio Agatha Raisin, joka on entinen PR-nainen, nykyinen yksityisetsivä pienessä kylässä Cotswoldissa. Sarja on kevyt ja hauskakin. Plussana upeita englantilaiskartanoita ja maaseutumiljöitä, pieniä vanhoja mökkejä ties kuinka monen sadan vuoden takaa, ihania maisemia, Agathan värikäs puvustus ja murhaaja, joka löytyy sen kummemmin penkomatta. Jos olette katsoneet Neiti Fisherin etsivätoimistoa, niin tämä on ihan samantapainen, iloinen hyväntuulen sarja.

Mulla on myös ihan mahdoton sisustuskuume. No, mitään ihmeellistä ei tule tapahtumaan tuon kirjastopuolen kevennyksen lisäksi, mutta voihan sitä aina uusista tyynynpäällisistä haaveilla. Tuolla Klaukkalassa on kiva sisustusliike nimeltä Pussukka, ja sieltä bongasin aivan ihania tyynynpäällisiä. Jospa pitkästä aikaa vaihtaisi Chhatwal & Jonssonin pellavapäälliset talveksi pois, tilalle jotain lämmintä?

Mutta hei, nyt on viikonloppu! Olen superhyvällä tuulella ja ihan fiiliksissä kauniista syyspäivästä! Hain muutaman callunan sisälle – ne ovat kestäviä myös sisätiloissa, ja minusta niin ihanan värisiä. Myöhemmin taidan lähteä iltakävelylle ennen luvallisia löhöilyjä telkkarin ääressä.

Mitäpä teidän syksyyn kuuluu?

5 Comments

 1. 26/09/2020 / 1:14 pm

  Väsymystä täälläkin. Opettajantyötä tämä koronahärdelli lisää ihan hirvittävästi. Olen verrannut työpäiviäni välillä teho-osaston akuuttitilanteeseen, joka kestää 4 tuntia putkeen – ilman pienintäkään hengähdystaukoa. Kyllä tämä varmasti tulee näkymään opettajien sairasteluissa vielä vuosia eteenpäin.

  Kiitos tuosta Agatha Raisin -vinkistä. Meillä taitaa olla sopivasti joku Cmore-tarjous saatavilla. Olen jo pitkään halunnut lukea kyseiset kirjat, mutta niitä on lähes mahdoton löytää englanniksi. Saksaksi ne löytyisivät e-kirjastosta sekä Bookbeatistä, mutta haluaisin lukea ne alkuperäiskielellä englanniksi. Amazonista niitä kyllä löytyisi käytettynä, mutta ei sarjan ekaa osaa, josta haluaisin aloittaa. Etsintä jatkuu vielä

 2. marjukkap
  Kirjoittaja
  26/09/2020 / 1:41 pm

  Joo, työtä on kyllä, esim valvontoja yli kolminkertainen määrä. Toisaalta olen tykännyt Teams- palavereista, kun ne voi kuunnella ja osallistua kotoota käsin.

  Luinkin tuosta Agatha Raisinin kirjoittaneesta, hän on ollut supertuottelias kirjailija!

  Tsemppiä sulle syksyyn ja varsinkin töihin!

 3. Laura
  26/09/2020 / 10:34 pm

  Tsemppiä, mä olen äitiyslomalla musaopentyöstä nyt toistamiseen, olisin kysynyt että mitä kirjasarjoja käytät 4-6lk onko tullut markkinoille jotain uusia kivoja sitten v 2018 kun jäin pois töistä

 4. marjukkap
  Kirjoittaja
  27/09/2020 / 12:38 pm

  Kiitti, mä sain vasta Saa laulaa-sarjan, sitä säkin olet varmaan käyttänyt?

 5. Laura
  27/09/2020 / 6:58 pm

  Joo olen käyttänyt, oon vetänyt sitä jo kaksi kertaa 3-6 ja 3-5, kunnes jäin äitiyslomalle

Vastaa