Syksyn aakkoset

Aakkosia on kymmenen vuoden aikana tullut kirjoitettua jos jonkinlaisia! Syksyn aakkoset ovat vuorossa nyt.

A Aamut. Ovathan ne pimeitä. Pimeys ei sinänsä haittaa minua, tykkään hämäränhyssystä. Aamupimeys on raskaampaa kuin iltapäivän pimeys.

B Blogi, se on jäänyt hieman toissijaiseksi. Päivät ovat niin täynnä ja töitä paljon. Kirjoittaminen on silti superkivaa silloin, kun muut hommat eivät paina päälle.

C C-vitamiini. Otan sitä myös poreena tai tablettina, jotta saan varmasti tarpeeksi.

D D-vitamiinitasoni ovat hyvät. Ne ovat jatkuvasssa seurannassa.

E EI. Tätä opettelen jatkuvasti. En tee liikaa töitä. En jää jumittumaan koneelle tyyliin ”teen vielä tämän”. Opettelen entistä pontevammin erottamaan työ- ja vapaa-ajan, sillä en jaksa enää elää niitä lomittain, kuten tähän asti olen tehnyt.

F Fun – hauskuus. Hauskanpito on tällä hetkellä aika minimissä. Ei huvita lähteä mihinkään, sillä onhan se aina riski mennä haahuilemaan kaupungille tai kauppakeskukseen.

G Guns´n Roses on tahdittanut syksyn lenkkejä.

H Hääpäivä. Meille tulee tänä vuonna 20 vuotta täyteen, ja juhlistamme sitä kyllä. Aiomme hankkia myös pienet muistot samalta kultasepältä, joka teki meidän sormuksemme.

I Ihana! Sana, jota käytän paljon. Ja miksi? No, aika moni asia on ihana.

J Jäätelö. Kyllä se on ollut kesän ykkösherkku, ja ihme ja kumma, myös syksyn! Olen totaalihullaantunut 3 Kaverin jätskeihin. Suosin vegaanisia, koska maito, laktoosittomanakin, aiheuttaa hieman mahavaivoja. Vegaaniset maut ovat kyllä aivan loistavia tällä merkillä. Kermajäätelöistä suosikki on syksyn kausimaku Piparkakku.

K Korona. Tänään olisi ollut sellainen päivä, että olisin mieluusti jäänyt töiden jälkeen joko Kaareen tai Jumboon pyörimään ja vaikka syömään. Jonkinlaista päännollausta siis. Mutta ei… Tulin taas suoraan kotiin. Tää on nyt tätä, eikä loppua näy.

L Liikunta. Niinä päivinä, kun ei ole varsinaista treeniä luvassa, käyn kävelyllä. Keskiviikkona ja perjantaina en tee yhtikäs mitään, olla öllötän vain.

M Massimo Dutti. Olen tänä syksynä innostunut monista Massimo Dutin vaatteista. Instassa on näkynyt jo bleiseri ja bootsit, jotka tilasin jokin aika sitten. Kenkien lesti on ainakin omaan jalkaani ihan loistava.

N Nauru. Sitä pitäisi päivässä olla aina. Mieheni on niin iloinen luonne, että monesti omakin huono tuuli unohtuu ja huomaan nauravani. Me nauramme paljon, ja huumori on minusta pitkän liiton yksi salaisuus. Yhdessä pitää olla kivaa!

O Onni. Kirjoitin tässä postauksessa, että onni on kiitollisuutta. Sitä se tosiaan on. Jos pysähtyy ajattelemaan asioita, jotka ovat hyvin, tuntee kiitollisuutta ja sitä kautta onnea. Elämä ei ole jatkuvaa onnea ja hypetystä, vaan onnen hetkestä saattaa saada kiinni hyvinkin pienessä asiassa ihan hetkeksi. Lomalla olin kyllä neljä päivää putkeen niin superonnellinen, että ei tosikaan. Ihmettelin itsekin, että missä ilokaasukuplassa sitä oikein elän. Tämän koronahommelin keskellä oli vain niin mahtava luvan kanssa himmailla ja olla ihan rauhassa.

P Perho & Pääskysaari-podcast. Jos kaipaat älykästä, hauskaa ja innostavaa podcastia, se on tässä. Jennillä ja Annalla on hyviä näkökulmia, hyvät jutut, huumoria ja joka jaksossa hyvä rakenne. Löytyy ainakin Spotifystä.

R Reif, Pamela, mun jumpparini Youtubessa. Rakastan Pamelan treenejä! Tänään työkaverini, joka on myös alkanut tekemään Pamelan jummpia, valitti, että vatsalihakset eivät koskaan ole olleet niin kipeät kuin nyt. ”Onkohan mulla vatsalihaksia ollutkaan”, hän epäili.

S Scott ja Bailey, brittipoliisisarja Areenassa. Katsoimme kaikki 33 jaksoa pikku hiljaa. Hyvä juoni, ei väkivaltaa tai inhottavuuksia, mielenkiintoiset ja vahvat henkilöhahmot! Jos tykkäät vahvoista naispääosista, niin tässä on!

T Tekoturkki, joka näkyy kuvissa, on synttärilahja mieheltäni, ja siitä on myös saatu alennusta somenäkyvyyttä vastaan. Se on espoolaisesta Cafelatte Lifestylestä. Oletteko käyneet? Kyseessä on mitä suloisin liike, jossa on kaikkea ihanaa kotiin. Ostin sieltä myös tosi kauniit, ruskeat lasilyhdyt kynttilöille.

U Uni. Olen mennyt aika aikaisin nukkumaan, jotta jaksan seuraavan työpäivän härdellin hyvin, ja siitä on kyllä ollut apua. Eilen nukahdin puoli kymmeneltä. Vaan niinpä olen ollut pirteänä koko päivän!

V Vauhti. Päivät ovat vauhdikkaita, ja taukoja työpäivässä on tällä hetkellä liian vähän. Kouluelämä on muutenkin vauhdikasta, ja se sopii kyllä minulle. Istuminen on aika puuduttavaa.

X Risteys. Elämä on taas pienessä risteyksessä, ja pitäisi miettiä sen suuntaa. Haluan keväällä alkaa opiskelemaan taas jotain, kuitenkin omaan ammattiin liittyvää. Minulla on valtava draivi oppia uutta ja olen huomannut, että olen edelleen aika nopsa oppimaan. Omassa työssä jaksaa kouluttautumisen kautta.

Y Yellowstone, sarja Cmorella. Syksyn paras sarja on tässä. Suurtilallinen John Dutton ja hänen neljä aikuista lastaan taistelevat karjatilastaan ja painivat samalla hankalien perhesuhteiden kimpussa. Pääosassa mm. Kevin Costner. Hankalan ja oikukkaan Beth Duttonin roolin tekee loistava Kelly Reilly.

Z Zzzzzzz…. Uni. Olen mennyt aika aikaisin nukkumaan, jotta jaksan seuraavan työpäivän härdellin hyvin, ja siitä on kyllä ollut apua.

Ä Äiti ja isä. Voi, kun joululomalla nähtäisiin.

Ö Överit, mielellään naurussa ja jätskissä!

Share:

7 Comments

 1. Tiina
  23/10/2020 / 1:27 pm

  Ihanat aakkoset! Ja kylläpä blogisi oli kiva etätyöpäivän kahvihetken piristäjä. Kiitos, että teet yhä blogiasi <3

 2. marjukkap
  Kirjoittaja
  23/10/2020 / 2:16 pm

  Kiitos hurjasti, niin kiva kuulla! : ) Mukavaa viikonloppua!

 3. Mermar
  24/10/2020 / 9:43 pm

  Ihanaa, että pidät myös brittisarjasta Scott & Bailey, joka on mielestäni tosi hyvä. Tosin pidän muutenkin brittisarjoista, realistisia ja todentuntuisia henkilöhahmoja.

 4. marjukkap
  Kirjoittaja
  24/10/2020 / 10:31 pm

  Niin mäkin, ja brittihuumorikin on hauskaa. Myös epookit ovat loistavia. Scott & Bailey oli loistava, voi harmi, että se on nyt katsottu!

 5. tuulanneli
  25/10/2020 / 5:38 pm

  Aakkoset ovat aina kivoja kirjoitella. Olen itsekin tehnyt näitä eri asioiden ympärille. Postaustasi lukiessani mietin, että voisin jälleen toteuttaa yhden syksyn ympärille. Samalla tässä muistin, että minulla on se toinenkin sinun heittämäsi haaste luonnoksissa kesken.

  Mukavaa syksyn jatkoa ja tuo sinun tekoturkkisi on aivan ihana!

 6. 12/11/2020 / 9:36 pm

  Minä en ole koskaan tehnyt omia aakkosia, muiden aakkosia olen kyllä lukenut blogeissa. Nämä syysaakkoset voisin minäkin toteuttaa, kiitos vinkistä. Sinun aakkosesi kuulostavat mukavilta. Kirjoitit tuossa, että onni on kiitollisuutta. Edesmenneellä äidilläni oli tapana sanoa, että kiitollisuus on lyhin tie onneen. Eli kiitollisuus ja onni kulkevat käsi kädessä.

  Ja valkoinen tekoturkkisi näyttää niin pehmeältä ja ihanalta. Mukavaa marraskuuta Marjukka!

 7. marjukkap
  Kirjoittaja
  14/11/2020 / 4:49 pm

  Voi kiva, toteuta ihmeessä! Niitä on muuten kiva kirjoittaa!

Vastaa