Täydellinen tweedbleiseri

Tässä nainen, joka pyörtää sanansa. Jep.

Muistan kirjoittaneeni, että en tule koskaan enää käyttämään kaksirivistä bleiseriä. Ruutukuosi on myös ehdoton nou-nou. Kasarilla sai kaksirivisistä tarpeekseen. Hmmm… Never say never, sillä eräs kaunis päivä selaillessani Massimo Dutin sivuja törmäsin kauniiseen bleiseriin. Se näytti niin nätiltä, että päätin tilata sen. Ruutua se ei varsinaisesti ole, vaan ennemmin tweediä.

Ja kas, sehän oli täydellinen! Harvoin sitä löytää vaatetta, joka on joka kohdasta kuin itselle tehty. Rennosti asustamalla se ei näytä liian muodolliselta.

Bleiserin asustamista mietin tarkkaan. Hameeseen sitä tuskin tulen yhdistämään, vaan sen sijaan pillifarkkuihin ja nahkahousuihin. Alle pitkähihainen t-paita, kauluspaita tai eräs ihana Part Twon printtipaita, joka kaapista löytyy. Bleiserin muodollisuutta rikkoo pari paksupohjaisia maihareita.

Kieltämättä tulee eräs samantapainen bleiseri mieleen kultaiselta kasarilta. Olen tainnut siitä joskus kirjoittaakin. Se löytyi Jyväskylän tavaratalo Alfasta, joka oli ihan legendaarinen. Se oli punaruskeaa tweediä, tyköistuva ja paksu. Voi että tykkäsin siitä, oli olkatoppaukset ja kaikki! Se on niitä vaatekappaleita, joista luopumista hieman harmittelee.

Olisihan se ollut hauskaa säästää joitain vanhoja lempivaatteita. Mutta nuorena sitä ei edes ajatellut joskus olevansa nostalginen viisikymppinen.

bleiseri, farkut ja bootsit Massimo Dutti
t-paita Uniqlo

Tänään alkoi sitten odotettu syysloma. En tajua mihin tämä alkusyksy on humpsahtanut. En tunne itseäni erityisen väsyneeksi, sillä vapaa kevät ja ihana kesä tuntuu jaksamisessa edelleen. Työhommia on rästissä, joten pari päivää aion purkaa niitä, mutta sitten muuten olen vain ja teen jotain mukavaa. Onnistuneeseen breikkiin tarvitsee vain paljon unta, rentoilua, hyvän kirjan ja liikuntaa, siinä se!

Ps. Tule seuraamaan Instaan, vielä 1 seuraaja, ja 3000 on kasassa!

3 Comments

 1. Vuokko
  10/10/2020 / 9:28 am

  Tämä bleiseri on sinulle tehty. Todella kaunis syksyn perusvaate. Olis kiva nähdä kuvia kertomiesi puseroiden kanssa puettuna. Rentouttavaa lomaa sinulle. – Vuokko

 2. T.Rva46
  10/10/2020 / 9:38 am

  Sopii sinulle hyvin, vaikka ensiajatuksena ihan karsea! 😀 Nuo nilkkurit on täydelliset, poistaa kaiken tätumäisyyden joka muuten tuota bleiserimallia leimaa. Toisaalta, sinulle nyt sopii lähes kaikki kun olet niin kapoinen ja sopusuhtainen. Vaikka itse olen 180-senttinen ja hoikka, isorintaisuus mutkistaa oikeastaan kaikkea pukeutumisessa. Yläosia pitää tarkkaan miettiä, muutoin siluetti näyttää valtaisalta. Ihanat liehuvat kesämekotkin tekee vaikutelman satakiloisesta ellei istuvuus ole kohdillaan. Ei ole helppoa vaatetus vaikka luulisi! ;D

 3. marjukkap
  Kirjoittaja
  10/10/2020 / 10:04 am

  Kiitos kovasti! Instassa oli toissa päivänä just se pusero. Instaan saa nopsasti päivän asut napattua ja laitettua kaikkea muutakin mukavaa.

Vastaa